Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B7 2.0 TFSI Quattro BWT 2007 by Petros

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W benzynie co 80 tys km,nowy chyba jest na 120 tys km ale to niech ktos jeszcze sie wypowie :D

Opublikowano
  • Autor

A jakbym wymieniał ten łańcuch, to pasek rozrządu też trzeba przy tym wymienić?

Opublikowano

Wydaje mi sie ze nie,bo jesli rorzad ma iles tam zrobione a do tego jeszcze duzo zostalo do wymiany to bez sensu,najlepiej wymienic uszczelke od napinacza i napinacz,tylko szukaj Ori zadnych zamienikow bo długo nie pojezdzisz a znow bedziesz wymienial.

Opublikowano

W tfsi b7 jest chyba co 180tys wymiana rozrzadu, ja kupilem od 1 wlasciciela w niemczech osobiscie ,auto 2005 rok wymiana rozrzadu w aso w 2011 przy 160tys km byla robiona

Opublikowano
  • Autor

Ok. Więc w poniedziałek wymieniam wszystkie filtry i oleje, a następnie jadę do polecanego mechanika, żeby upewnić się, czy łańcuch do wymiany. W międzyczasie wyważanie kół i geometria

Uda mi się na alledrogo kupić ori siatkę do bagażnika? Ma ona jakiś nr?

Dzisiaj odebrałem samochód od mechanika. Na wymianie były wszystkie filtry oraz oleje w silniku, skrzyni i quattro :)

Jak mi go brakowało przez te 2 dni :D

Opublikowano

Wszystko fajnie :) zmień kolego sobie profilówkę na aktualną :wink: b7 :)

Opublikowano
  • Autor

zmień kolego sobie profilówkę na aktualną :wink: b7

Odwlekałem to z sentymentu do B5, ale jednak zmiana jest nieunikniona :)

Edytowane przez petrosdbz20

Opublikowano

zmień kolego sobie profilówkę na aktualną :wink: b7

Odwlekałem to z sentymentu do B5, ale jednak zmiana jest nieunikniona :)

:thumbup1::thumbup1::thumbup1::thumbup1::thumbup1:

Opublikowano
  • Autor

W sumie to się zacząłem zastanawiać, czy jechać teraz na wyważanie, geometrię i ewentualne prostowanie felg, bo na zimę i tak kupuję nowe opony i pewnie wtedy przydałoby się to zrobić :/

Co radzicie? Rozchodzi się o to, że samochód ściąga lekko w lewo :D

Opublikowano

sprawdź ciśnienie w oponach , być może mniej powietrza jest i ściąga. A jezeli nie to ja bym pojechał i zrobił coś z tym, no chyba ze Cię to nie denerwuje ze sciąga to jeżdzij do zimy, tylko jezeli zbierzność to bedzie mogło delikatnie opony scinać

Opublikowano
  • Autor

Te opony i tak do wyrzucenia, no ale jednak pojade ogarnąć to na dniach

Opublikowano

Te opony i tak do wyrzucenia, no ale jednak pojade ogarnąć to na dniach

Nie warto robić tego łańcucha, ten silnika tak ma, znam kilka przypadków gdzie go wymieniali i tak samo wszystko pracowało. Taka kultura już tego silnika....czyli bardzo słaba.

Opublikowano

Geometrię (nie mylić ze zbieżnością! - która jest tylko jej małą częścią) wszystkich kół zawsze warto mieć dobrze ustawioną bo wpływa ona na Twoje bezpieczeństwo w czasie jazdy! :hi:

Ale przed jej ustawieniem sprawdź stan zawieszenia, bo na skrzywionych wahaczach, wytrzepanych sworzniach bądź tulejach nie ma sensu tego robić :)

Jadąc na ustawienie geo wypadałoby mieć jednak w miarę zdrowe opony... no i samochód z zapasówką w bagaju + zbiornik beny zatankowany pod korek.

Tak napisano w Wyroczni - ELSIE :wink:

Edytowane przez BeyerBrown

Opublikowano
  • Autor

Opony mam średnio nowe :)
W dwóch warsztatach nie stwierdzili problemów z zawieszeniem, więc powinno być ok. Pojadę, zrobię, okaże się, jak jest :D

Tak przy okazji, bo odwlekam to i odwlekam. Muszę dorobić sobie kluczyk. Muszę w ASO, czy może jest szansa, że jakiś "przydomowy spec" to ogarnie?

Opublikowano

Opony mam średnio nowe :)

W dwóch warsztatach nie stwierdzili problemów z zawieszeniem, więc powinno być ok. Pojadę, zrobię, okaże się, jak jest :D

Tak przy okazji, bo odwlekam to i odwlekam. Muszę dorobić sobie kluczyk. Muszę w ASO, czy może jest szansa, że jakiś "przydomowy spec" to ogarnie?

Tam gdzie dorabiają klucze powinni Ci dorobić, przynajmniej kilku moich znajomych dorabiali ale też nie małe koszty, w zalezności też jaki chcesz kluczyk. Ale pomysl sobie nad zakupem klucza oryginalnego, dorobisz grot i wgrają ci ten program czy coś i bedzie chodzić :)

Opublikowano

Pamiętaj - mechanikom którzy powiedzą Ci, że geometrii się w tym samochodzie nie ustawia (tak, spotkać można takie prl-owskie grzybki co tak twierdzą!) grzecznie podziękuj za opinię i szukaj dalej.

Najlepiej tam gdzie geo ustawiają komputerowo i dają Ci wydruk przed i po.

Opublikowano
  • Autor

pomysl sobie nad zakupem klucza oryginalnego

Fajnie by było. Czasem zerkam na alledrogo, ale nie ma kluczy amerykańskich (bo opcja PANIC jest chyba tylko w USA). W tej chwili zależy mi głównie, żeby mieć klucz zapasowy, jakby oryginalny się zgubił. Jak go stracę, to wtedy będę się bardziej starać o nowy ori

Opublikowano

Musisz mieć klucz amerykański bo one działają na 315MHz

Opublikowano
  • Autor

No właśnie byłem dzisiaj w punkcie, gdzie się w to bawią i dadzą znać, czy znajdzie się coś gdzieś. Bo amerykański różni się tylko końcówką R w nr?

Ok, dzisiaj byłem na wyważaniu i geometrii.

geometria_zpshazrxgx1.jpg

Przy okazji mam pytanie odnośnie pamięci komputera. Przytrzymując RESET zeruje się wybrane wskazanie. Da się jednocześnie wyzerować wszystkie wartości pamięci 1 lub 2 poziomu? Czy trzeba każdą oddzielnie?