dziobu Opublikowano 13 Września 2017 Autor Opublikowano 13 Września 2017 Wpadła stalowa osłona silnika, każdemu kto jeździ na nisko opuszczonym gwincie... Poza tym wyczyściłem i wymieniłem wszystkie uszczelki układu dolotowego, wężyki od wtryskiwaczy do kolektora ssącego Jeszcze wpadł nowy korek wlewu oleju, do starego nie mogłem znaleźć nowej uszczelki, poza tym kupiłem nowy czujnik g62 i g2 bo czujnik przekłamywał na niskich temperaturach i przez to wypadał zapłon na zimnym silniku i autko szarpało na gazie i na zimnym silniku. Już teraz wszystko bangla i chodzi jak należy
Brzeziak Opublikowano 14 Września 2017 Opublikowano 14 Września 2017 Osłona home made czy kupiłeś gdzieś?
dziobu Opublikowano 14 Września 2017 Autor Opublikowano 14 Września 2017 8 godzin temu, Brzeziak napisał: Osłona home made czy kupiłeś gdzieś? Na allegro jeśli ktoś jest zainteresowany to mogę podesłać linka tylko owa osłona zapewnia nieseryjne mocowania, które są ehh nie trafne i niepasujące, a osłonę trzeba troszkę przerobić. Do osłony z przodu mocowania pod zderzakiem trzeba założyć wkładkę z gwintem np na śrubę m8 i wtedy osłona bajecznie się trzyma. Sama jest że stali grubej 2mm i malowana proszkowo. Jeśli ktoś założy z przodu te blaszki z gwintem to polecam.
Kowi87 Opublikowano 14 Września 2017 Opublikowano 14 Września 2017 Te śruby są w zagłebieniach? czy tak poprostu wystają? Jesli wystaja to szybko je urwiesz/spiłujesz. Do mocnej glebie takie rozwiazanie nie sprawdzi sie, co 2tyg wisiała mi osłona bo któryś "łeb" ucieło. Osłona musi mieć wneki na śruby mocujace aby w żadnym wypadku śruba nie była ponizej osłony, wtedy sprawdzi sie na długi sezon bez zaglądania.
Brzeziak Opublikowano 15 Września 2017 Opublikowano 15 Września 2017 Zawsze można zrobić zagłębienia bąkiem czy tam większym wiertłem, dajesz wtedy śrubę z łbem stożkowym na imbus czy tam krzyżak i po krzyku. 12 godzin temu, dziobu napisał: Na allegro jeśli ktoś jest zainteresowany to mogę podesłać linka tylko owa osłona zapewnia nieseryjne mocowania, które są ehh nie trafne i niepasujące, a osłonę trzeba troszkę przerobić. Do osłony z przodu mocowania pod zderzakiem trzeba założyć wkładkę z gwintem np na śrubę m8 i wtedy osłona bajecznie się trzyma. Sama jest że stali grubej 2mm i malowana proszkowo. Jeśli ktoś założy z przodu te blaszki z gwintem to polecam. Jeśli możesz to poproszę o ten link
Seikokilla Opublikowano 15 Września 2017 Opublikowano 15 Września 2017 (edytowane) no widzę że jednak dzieje się a już myślałem że autko zmieniło właściciela taka cisza była Edytowane 15 Września 2017 przez Seikokilla
Kowi87 Opublikowano 15 Września 2017 Opublikowano 15 Września 2017 Godzinę temu, Brzeziak napisał: Zawsze można zrobić zagłębienia bąkiem czy tam większym wiertłem, dajesz wtedy śrubę z łbem stożkowym na imbus czy tam krzyżak i po krzyku. Jeśli możesz to poproszę o ten link Zagłebienie to dospawana wnęka, wtedy śruba jest ukryta i nie zadziera o kazdy próg, kamień czy psa.
dziobu Opublikowano 15 Września 2017 Autor Opublikowano 15 Września 2017 1 godzinę temu, Brzeziak napisał: Zawsze można zrobić zagłębienia bąkiem czy tam większym wiertłem, dajesz wtedy śrubę z łbem stożkowym na imbus czy tam krzyżak i po krzyku. Jeśli możesz to poproszę o ten link http://allegro.pl/audi-a4-b5-oslona-silnika-oslona-pod-silnik-rty-i6752910725.html Proszę, radzę napisać i stargować cenę u mnie przystał na 500zł z wysyłką
dziobu Opublikowano 15 Września 2017 Autor Opublikowano 15 Września 2017 (edytowane) Godzinę temu, Seikokilla napisał: no widzę że jednak dzieje się a już myślałem że autko zmieniło właściciela taka cisza była Autko planuję jeszcze długo trzymać także na razie nie ma co się martwić.? Edytowane 15 Września 2017 przez dziobu
dziobu Opublikowano 15 Września 2017 Autor Opublikowano 15 Września 2017 (edytowane) 8 godzin temu, Kowi87 napisał: Te śruby są w zagłebieniach? czy tak poprostu wystają? Jesli wystaja to szybko je urwiesz/spiłujesz. Do mocnej glebie takie rozwiazanie nie sprawdzi sie, co 2tyg wisiała mi osłona bo któryś "łeb" ucieło. Osłona musi mieć wneki na śruby mocujace aby w żadnym wypadku śruba nie była ponizej osłony, wtedy sprawdzi sie na długi sezon bez zaglądania. Hmm racja, akurat te śruby wystają one są od mocowania tych bocznych "skrzydeł" tych części co idą do nadkola także mniej ważne, najważniejsze, że chroni miskę olejową i ona jest tak zamocowana odpowiednio, ale wezmę twoje słowa pod uwagę i przy najbliższym czasie jak będę ją zdejmował pomyślę nad tymi śrubami bo i tak muszę jeszcze wprowadzić kilka poprawek w niej Edytowane 15 Września 2017 przez dziobu
enczu Opublikowano 16 Września 2017 Opublikowano 16 Września 2017 500zł? Oszaleliście chyba dawać 500zł za osłonę. Raz że materiał i samemu idzie do zrobić za mniej niż 1/5 ceny. Swoją wyrwałem za stówke.. Karpatka sprzedawał za niecałe 200zł, więc pomyślcie ile tutaj gość zarabia
Kowi87 Opublikowano 16 Września 2017 Opublikowano 16 Września 2017 Ja brałem za 270zł, ale moja dwa razy większa jest od tej, blacha ryflowana, jak ktoś ma możliwosci to moge podesłać kontur do wyciecia CNC, zostanie tylko otwory nawiercić i naspawać wewnetrzne mocowania
dziobu Opublikowano 16 Września 2017 Autor Opublikowano 16 Września 2017 2 godziny temu, Kowi87 napisał: Ja brałem za 270zł, ale moja dwa razy większa jest od tej, blacha ryflowana, jak ktoś ma możliwosci to moge podesłać kontur do wyciecia CNC, zostanie tylko otwory nawiercić i naspawać wewnetrzne mocowania Wiem chyba o jaka osłonę Ci chodzi, w tej też jest jeszcze druga część na osłonę miskę kolejową skrzyni, ale w jej mocowaniu przeszkadza mi dolna rozpórka także na razie ją odpuściłem. Ciekawy jestem jak będzie się w zimie sprawować gdzie plastikowe osłony wytrzymywały 2-3 Tyg. Jak możesz to podeślij. Mam gościa co pracuje z tokarką CNC.
Kowi87 Opublikowano 18 Września 2017 Opublikowano 18 Września 2017 W dniu 16.09.2017 o 14:16, dziobu napisał: Wiem chyba o jaka osłonę Ci chodzi, w tej też jest jeszcze druga część na osłonę miskę kolejową skrzyni, ale w jej mocowaniu przeszkadza mi dolna rozpórka także na razie ją odpuściłem. Ciekawy jestem jak będzie się w zimie sprawować gdzie plastikowe osłony wytrzymywały 2-3 Tyg. Jak możesz to podeślij. Mam gościa co pracuje z tokarką CNC. https://www.facebook.com/download/preview/773718102815098 Plik PDF mojej roboty dostępny z fejsbukowej grupy a4
dziobu Opublikowano 18 Września 2017 Autor Opublikowano 18 Września 2017 (edytowane) Edytowane 7 Maja 2018 przez dziobu
chudy30 Opublikowano 18 Września 2017 Opublikowano 18 Września 2017 no kolego gruba rzeźba szkoda auta
dziobu Opublikowano 19 Września 2017 Autor Opublikowano 19 Września 2017 (edytowane) 9 godzin temu, chudy30 napisał: no kolego gruba rzeźba szkoda auta Ja pojąć tego nie umiem, ciął na aucie flexą na pewno widział, że próg wewnętrzny obleciał i to tak zostawił, po obu stronach. Przez gościa na wiosnę będę o 1700zł lżejszy. Nie mam słów na takiego debila Edytowane 19 Września 2017 przez dziobu
Seikokilla Opublikowano 20 Września 2017 Opublikowano 20 Września 2017 (edytowane) ja........ muszę przyznać że faktycznie wykonawca był idiotą. Spier..... jeszcze kilka innych rzeczy które później były poprawiane długi czas. No ale tego bym się nie spodziewał. Edytowane 20 Września 2017 przez Seikokilla
dziobu Opublikowano 1 Października 2017 Autor Opublikowano 1 Października 2017 (edytowane) taka przykra niespodzianka :/ sąsiad wjechał mi w przód auta, jeździ a6 c5 allroadem na maksymalnie podniesionym zawieszeniu pneumatycznym dlatego wbił się na górę mojego zderzaka i w maskę Najbardziej mnie boli maska bo 3 dni temu była cała malowana, ale są dobre i złe strony. Ze względu na konieczność malowania zderzaka to... A tu fotka z podrózy po zderzaczek PS: szukam halo prawego i kłów od s4 albo sposobu na zamontowanie na seryjnych kłach, jakieś tuleje etc? Edytowane 2 Października 2017 przez dziobu
Seikokilla Opublikowano 2 Października 2017 Opublikowano 2 Października 2017 jednak wpadnie esowy zdeś
Rekomendowane odpowiedzi