Mikołaj276 Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Część. Mam taki problem z Klima, gdy auto przekroczy 2tys obrotów to Klima przestaje chlodzic. Wcześniej rozlaczalo przy 3tys a teraz przy 2tys. Miał ktoś podobny problem?
Mikołaj276 Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2016 (edytowane) Zczytalem kody z klimatronica i mam jakiś 00604 Kolego a jaki czujnik, gdzie go znajdę? Jak by było za dużo czynnika to odrazu chyba by mi rozlaczalo, wcześniej jak jechałem autostradą tak powyżej 140 to dobiero przestawala działać a teraz jak przekrocze 70-80 to już nie działa Przed chwilą sprawdziłem czy kompresor działa po przekroczeniu 2tyś, i nie działa gdy tylko przekroczy te obroty to przewody po chwili robią się ciepłe Edytowane 5 Sierpnia 2016 przez Mikołaj276
quadral20004 Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Opublikowano 5 Sierpnia 2016 (edytowane) http://a4-klub.pl/index.php?/topic/236554-klima-nie-dziala-czy-to-czujnik-cisnienia-klimatyzacji/ czujnik na 99 procent masz wkrecony do chlodnicy klimy koszt nie duzy http://allegro.pl/czujnik-cisnienia-klimatyzacji-audi-a4-b5-b6-b7-b8-i5519063319.html Edytowane 5 Sierpnia 2016 przez quadral20004
Mikołaj276 Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2016 U mnie Klima działa do 2tys a jak przekroczy te obroty to przewody zaraz robią się ciepłe:/ Czy do wymiany tego czujnika trzeba spuścić czynnik? Czy tam ten temat o tym czujniku i tam piszą że wywala im błąd na vagu a u mnie nic nie pokazuje
metik Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Opublikowano 5 Sierpnia 2016 U mnie Klima działa do 2tys a jak przekroczy te obroty to przewody zaraz robią się ciepłe:/ Czy do wymiany tego czujnika trzeba spuścić czynnik? Czy tam ten temat o tym czujniku i tam piszą że wywala im błąd na vagu a u mnie nic nie pokazuje Sprawdź co dzieje się z ciśnieniem A nie wymieniaj.
metik Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Vagiem albo w serwisie na manometrach
quadral20004 Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Opublikowano 5 Sierpnia 2016 kazdy serwisant klimatyzacji ci to zmierzy i powie czy ciesnienie jest w normie
Mikołaj276 Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Mam vaga to chętnie to sobie sprawdzę Poszukam w necie jak to zrobić i dam znać A jak by ciśnienie spadało po dodaniu gazu to czego była by to wina ?
wojtek_lbn Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Opublikowano 5 Sierpnia 2016 (edytowane) A ja proponuję niekonwencjonalnie do tego podejść- sprawdź stan akumulatora i ładowania Ewentualnie czy np nie jest tak, że jakaś rolka się zaciera i obciąża silnik, tudzież wszystko co może być dla silnika "hamulcem". Sterownik jest tak skonstruowany, że jeśli widzi zbyt duże obciążenie silnika, to stara się je zmniejszyć- klimatyzacja jest pierwszym odłączanym układem ponieważ generuje bardzo duże obciążenie (a nie jest też układem który działać musi, z pounktu widzenia sterownika silnika), szczególnie w stosunkowo małym silniku. Nigdy nie wiadomo na 100%, ale po objawach obstawiam, że stan układu klimatyzacji nie jest problemem. Edytowane 5 Sierpnia 2016 przez wojtek_lbn
Mikołaj276 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Akumulator nie jest w rewelacyjnej kondycji :/ Dość dziwna sytuacja z ta Klima, czy to w trasie czy na postoju powyżej 2tys wyłącza się. Dziś sprawdzę w vagu ta Klime i powiem co u jak. Sprawdziłem chociaż niewiem czy dobrze :/ Jak włączyłem Klima to było 5bar dodawalem powoli gazu i wzrosło do 11 bar i gdy przekroczylem 2tys obrotów to zaczęło spadać aż pokazało się znowu 5bar Niewiem co robić :/ Coś jeszcze mogę podać lub sprawdzić by uzyskać od was Panowie jakieś podpowiedzi? Wyskoczył mi nowy błąd o kodzie 01809 od klapy sterująca temperatury czy to może przez to?
metik Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 A ogólnie jakieś błędy w sterowniku silnika ?
Mikołaj276 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Od silnika to tylko mam ze poduszka silnika jest uszkodzona Panowie a może to być sprzegielko na sprezarce ? Może jak wzrastają obroty i robi się opór to jakoś się rozlacza
metik Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 To podłącz do wtyczki tam gdzie jest elektrozawór żarówkę 12v 12watt i zobacz czy przy 2000 gasnie
Mikołaj276 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Podlaczylem miernik i cały czas pokazywalo mi 11v Czytam po różnych stronach co to może być ze ta Klima się wyłącza i nadal niewiem :/
Łukasz Pliszka Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 podobnie jak u mnie,Jak mialem za duzo czynnika to klima zalaczala sie tylko przy wiekszych obrotach na chwile i po chwili sie wylaczala, teraz mam uregulowany czynnik i klima mi sie wylacza przy 4-5 tys obrotow, przy takich obrotach cisnienie mi wzrasta do 15b
Mikołaj276 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Ja nbijalem klime w maju i do połowy sierpnia było dobrze a teraz Klima nie działa jak przekrocze 2tys obrotow :/ Na vagu ciśnienie dochodzi do 12 barów, a później leci w dół do 10 chyba
zbojna Opublikowano 22 Czerwca 2017 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Dnia 8/26/2016 o 22:13, Mikołaj276 napisał: Ja nbijalem klime w maju i do połowy sierpnia było dobrze a teraz Klima nie działa jak przekrocze 2tys obrotow :/ Na vagu ciśnienie dochodzi do 12 barów, a później leci w dół do 10 chyba Panowie problem juz rozwiazany?
Rekomendowane odpowiedzi