Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jazda za granicę po stłuczce !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Dwa tygodnie temu miałem stłuczkę, ucierpiała maska ( oraz grill-ale to jedna część spójna), w przyszły weekend wybieram sie na Węgry, i nie mogę dostać fajnej maski, i teraz pytanie czy w razie draki jakie bedą konsekwencje jeżeli pojadę takim autem w podróż.

http://www.directupload.net/file/d/4439/eoy9d9bx_jpg.htm

Opublikowano

moim zdaniem narażasz się na wzmożone ryzyko kontroli auta - koniecznie skompletuj niezbędnik obowiązujący w każdym mijanym Państwie (kamizelka, gaśnica, trójkąt, itp itd)

i sprawdź 3x czy nie masz oszkodzonej chłodnicy

pozdrawiam

Opublikowano

Może spróbuj wyprostować tę maskę.

Ja u siebie wgniotłem i udało się tak wyprostować, że prawie nie widać. Co prawda moja nie była tak uszkodzona.

Opublikowano

A światełka (jeszcze) świecą ??? Ja bym brał zapas żarówek

Opublikowano

Światłą świecą, lampy całe, chłodnice delikatnie wgniecione ale nie "leją", wczoraj sprawdziłem szczelność klimy i wszystko ok. A jak to spróbować wyklepać?

Opublikowano

Nie kombinuj na Słowacji mają trochę górek jak chłodnica nie będzie szczelna to będziesz miał problem.

Opublikowano

Ze zdjecia wynika ze uszkodzenie nie jest duże. Jak lampy całe to spokojnie można jechać. Auto ma być sprawne a to ze blacha lekko wgięta. No cóż zdążą się.

Opublikowano

Z tego co widać to maska ma dość ostre zagięcie za które i u nas mogą zabrać Ci dowód wystarczy jeden nadgorliwy :kwasny:

Podjedź do blacharza będzie wiedział jak to fachowo naprostować.... za parę groszy