Opublikowano 28 Sierpnia 20169 l witam gdzie ktos mial 2.7 bit spietą ze skrzynia od avj w Q ? jak to wyglada z przelozeniami i czy skrzynia wytrzyma ? ewentualnie Q od brd
Opublikowano 28 Sierpnia 20169 l da rade.FLY w swoim 2.7bit miał 490KM 5XXNm i spięte to ze skrzynią od 2.5 TDi Q
Opublikowano 28 Sierpnia 20169 l Skrzynia z 2.5 to jest Kozak i nie ma co jej porównywać z resztą....wiem przynajmniej o kilku, jedna koło 500 km + nitro i męskie starty, 760 km i starty z procedury wszystko działa aż za długo, pierwsze trzy biegi są jak w esie. Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 28 Sierpnia 20169 l Autor tak wiem , ale tdi moze przenieść wiecej NM obecnie mam pod reką od avj zestaw , interesuje mnie jak to bd sie sprawowalo
Opublikowano 28 Sierpnia 20169 l da rade. FLY w swoim 2.7bit miał 490KM 5XXNm i spięte to ze skrzynią od 2.5 TDi Q skrzynia z 2.5 bardzo często zastępuje skrzynie S4, znosi duże momenty i ma dłuższe przełozenia, skrzynia z 1.8T będzie bardzo krótka
Opublikowano 28 Sierpnia 20169 l Wgl skrzynie z starych podłużnych vagow są mocne, archaiczne pod względem budowy i możliwości szybkiej zmiany biegów ale wytrwale Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka Krótka znaczy szybsza ;) im krótsza tym więcej zniesie, w teori Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 28 Sierpnia 20169 l Wgl skrzynie z starych podłużnych vagow są mocne, archaiczne pod względem budowy i możliwości szybkiej zmiany biegów ale wytrwale Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka Krótka znaczy szybsza ;) im krótsza tym więcej zniesie, w teori Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka krótsza przy mocy 300+ znaczy bardzo dużo wajchowania..zresztą wystarczy porównać przełożenia poszczególnych biegów 1.8T vs 2.5TDI. Jedynym słusznym wyborem jest zestaw z 2.5TDI.
Opublikowano 5 Września 20169 l Dobra panowie przeczytałem temat i teraz mam pytanie. Konczy mi sie sprzęgło w samochodzie i chciałbym je wymienic na wzmocnione zakładając że w przyszłym roku chciałbym zmienic silnik na 2,7 bit . Czy tarcza sprzęgłowa i docisk będzie pasować p&p z 2,5tdi do 2,7bit . Ewentualnie z czego załozyc.
Opublikowano 5 Września 20169 l da rade. FLY w swoim 2.7bit miał 490KM 5XXNm i spięte to ze skrzynią od 2.5 TDi Q skrzynia z 2.5 bardzo często zastępuje skrzynie S4, znosi duże momenty i ma dłuższe przełozenia, skrzynia z 1.8T będzie bardzo krótka Da radę włożyć taką skrzynie z 2.5 do AVJta 2001r? Quattro dokładane. Obecna mi się sypie a marzy mi sie 6 biegowa.
Opublikowano 5 Września 20169 l witam gdzie ktos mial 2.7 bit spietą ze skrzynia od avj w Q ? jak to wyglada z przelozeniami i czy skrzynia wytrzyma ? ewentualnie Q od brd Ja mam takie połączenie. Na autostrady sie nie nadaje bo na 5b masz 110km/h i 3tyś obrotów. W AVJ spoko ale nie w 2.7.Pół roku śmigam i jeszcze nie wyje więc chyba jest mocna
Opublikowano 11 Września 20169 l A co chcesz wiedzieć? Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka Muszę wymienić w swojej sprzęgło a pod koniec przyszłego roku lub początku następnego będę się zabierał za silnik. Także chciałbym zrobić sprzęgło od razu pod 2,7 bit a nie wiem czy docisk i tarcza będą pasować bez problemów. Skrzynia zostaje moja.
Opublikowano 11 Września 20169 l rozumiem ze chodzi o dwumas?? Musisz mieć dwunastu oraz kompletne sprzęgło od eSy
Opublikowano 12 Września 20169 l Tak dwumas, telefon tak ...uJowo nadpisuje tekst. Edytowane 12 Września 20169 l przez Dev