miszello Opublikowano 1 Września 2016 Opublikowano 1 Września 2016 (edytowane) Witam. Pokaże w jaki sposób zamontowałem podświetlenie kubka w swojej A4 B7. W podobny sposób można podświetlić również wizytownik po drugiej stronie konsoli. Koszt całej operacji to dosłownie kilka zł… Co będzie potrzebne: - Dioda superjasna czerwona - Rezystor około 500-700 Ohm /0,5W - Kabelki z taśmy od starego HDD lub napędu dyskietek - kropelka - narzędzia: śrubokręt płaski, lutownica, igła Najpierw wyciągamy uchwyt na kubek. Aby to zrobić należy wyciągnąć ramkę nad przyciskami Wysuwamy delikatnie radio używając wyjmaków a następnie od góry należy wcisnąć dwie zapadki od uchwytu kubka i wyciągnąć uchwyt Teraz musimy rozdzielić szufladkę od obudowy. Aby to zrobić trzeba podważyć dwie blokady szufladki z uchwytem: Teraz należy przygotować diodę LED tzn. zeszlifować ją na płasko: Po dopasowaniu diody do obudowy wiercimy lub wypalamy rozgrzaną igłą dwa otworki w kanale w którym oryginalnie przechodzi pasek pleksy rozświetlający ikonę kubka: Od wewnętrznej strony wkładamy diodę w otworki i przeciągamy kabelki jak na zdjęciu. Diodę podklejamy delikatnie kropelką: Z tyłu obudowy kabelki wsuwamy w dwa wycięcia oraz dolutowujemy rezystor. Rezystor należy dobrać tak aby kontrast kubka pasował do reszty podświetlenia w aucie (500-700 Ohm) Teraz należy złożyć szufladkę z obudową nie zapominając o sprężynie zwijaka uchwytu. Jeśli dioda zawadza o coś należy ją podgiąć i ewentualnie delikatnie doszlifować. Oto efekt naszej pracy: Artykuł jest też dostępny do pobrania jako PDFhttps://drive.google.com/open?id=0BxUzHEBTzBWjTDNLS1JBZUd6UHM Życzę miłej pracy Michał "miszello" Edytowane 1 Września 2016 przez miszello 1
sgn1808 Opublikowano 3 Września 2016 Opublikowano 3 Września 2016 (edytowane) Dzięki , usprawni pracę. Pozdrawiam Wysłane z mojego LIVE2 przy użyciu Tapatalka Edytowane 3 Września 2016 przez sgn1808
K4rol81 Opublikowano 7 Września 2016 Opublikowano 7 Września 2016 Świetna alternatywa dla ori podświetlenia, dzięki za poradnik. Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka
deamone Opublikowano 16 Września 2016 Opublikowano 16 Września 2016 To jest to! jeszcze dzisiaj biorę się za rezanie
rolon Opublikowano 17 Września 2016 Opublikowano 17 Września 2016 fajnie to podświetlenie wygląda, ja dzisiaj też wziąłem się za to ale z marnym skutkiem, niby diode umieściłem tak samo jak na zdjęciach pokazane ale efekt był taki że kubek świecił tylko lekko a cały strumień światła szedł w szpare pod kubkiem
majeczek91 Opublikowano 18 Września 2016 Opublikowano 18 Września 2016 miszello gdzie podpiąłeś się do zasilania?
nitroo Opublikowano 18 Września 2016 Opublikowano 18 Września 2016 Możesz do ESP lub do popielniczki przód.
RicS3 Opublikowano 22 Października 2016 Opublikowano 22 Października 2016 Czy robił to ktoś dla wizytownika? sam o tym myślę żeby to zrobić u siebie. Led o jakieś średnicy zastosowałeś 5mm czy mniejszą?
nitroo Opublikowano 22 Października 2016 Opublikowano 22 Października 2016 Wizytownik to przecież ten sam schemat...
RicS3 Opublikowano 24 Października 2016 Opublikowano 24 Października 2016 Wizytownik to przecież ten sam schemat...Nie wiedziałem bo wcześniej tego nie rozbierałem. A jaką diodę należy użyć? 5mm czy 3mm?
windus Opublikowano 15 Marca 2017 Opublikowano 15 Marca 2017 Panowie dużo zachodu jest z wyjęciem radia? Wystarczy płaski śrubokręt czy trzeba mieć specjalny wyjmak?
nitroo Opublikowano 15 Marca 2017 Opublikowano 15 Marca 2017 Płaski śrubokręt!? Wyjmaki są od tego chłopie
windus Opublikowano 16 Marca 2017 Opublikowano 16 Marca 2017 Spokojnie tylko pytam... swoją drogą dzięki za odpowiedź.
peter251 Opublikowano 23 Października 2017 Opublikowano 23 Października 2017 Przydatny i ciekawy manual
siluk Opublikowano 16 Stycznia 2018 Opublikowano 16 Stycznia 2018 Bardzo fajny efekt w nocy a jeszcze w połączeniu podświetlanych kratek od nawiewu super.
Komarovsky Opublikowano 4 Lipca 2018 Opublikowano 4 Lipca 2018 Świetna sprawa. Coś czuję, że się pobawię z tym w któryś weekend. Dzięki za fajny opis
Rekomendowane odpowiedzi