Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

jak poprawić światła z przodu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aktualnie mam zwkłe lampy. nie xenon nie soczewka. Co moge zrobi żeby to jakos świeciło bo narazie jest porażka i w nocy prawie nic nie widać. Zastanawiam sie czy da sie wymienić coś w lampach i spolerować klosze czy szukać xenonu z polifta albo soczewki? wolałbym nie pchać sie w jakieś ogromne koszty

Edytowane przez igor.ddk

Opublikowano

Czyszczenie lamp + żarówki fhilips extreme vison +130% i powinno być ok.

Lampy z lifta bym sobie odpuścił bo cieżko znaleźć lampe z nie wypalonym odbłyśnikiem,chyba ze je sobie od razu zregenerujesz. Koszt takiej regeneracji to ok 50zł za jeden odbłyśnik.

Opublikowano
  • Autor

a wiesz może jakie ciekawe pozycyjne można kupić? takie za ktore polycjanty się nie będą czepiać?

Opublikowano

Jeżeli chcesz mocne swiatała to extreme vision +130%

Obecnie mam w aucie philips white vision. Jeżeli chodzi o zasięg świateł to jest słabiej niz w/w ale moze byc. Jeżeli chodzi o ,,piękno'' światła to nie ma szału, wiecej nie kupie ich

Jak mi sie spalą te white vision to kupie blue vision. Mam nadzieje ze beda ładnie swiecic i nie słabiej niz white vision.

Zarówno white vision jak i blue vision mają homologacje na europę wiec policja moze sie wypchac.

Wozisz pudełko w bagażniku a jak bedzie chcial zobaczyc zarówke to wyjmiesz i pokażesz ze są legalne.

Opublikowano
  • Autor

Strumien swiatla w blue vision ultra bedzie słabszy niz w extreme vision 130?

Opublikowano

kup reflektory poliftowe depo nowe. zrób odpalanie lamp po przekaźniku, dobry gruby plus na lampy przez przekaźnik . do tego żarówki, philipsy są troche malo ekonomiczne patrzac przez pryzmat, cena do światła, taniej wyjda tungsram lub podobne.

Opublikowano

Strumien swiatla w blue vision ultra bedzie słabszy niz w extreme vision 130?

nie wiem, nie sprawdzałem ale wydaje mi się że blue vision są słabsze
Opublikowano
  • Autor

kupie extreme vision 130 i z głowy, nie chce pchać sie w jakeiś duże koszty. za jakiś czas wrzuce porównanie jak świecą standard i w/w

Opublikowano

Broń boże nie bierz poliftów soczewek. Doprowadź swoje do stanu dobrego, bo te zwykłe reflektory w przedliftowym B5 za***iście dobrze świecą jak są w dobrym stanie.

Btw. regeneracja odbłyśnika to co najmniej 90-100zł sztuka, a nie 50.

Opublikowano

nie pierdziel głupot, juz sama zarówka h7 emituje o wiele wiecej swiatla jak h4.

Opublikowano

Ale ty masz pojęcie zerowe. Miałem przedlifta i mam polifta i wiem jaka jest niekorzystna różnica w polifcie. Jakbyś trochę poczytał to widziałbyś, że każdy kto ma polifta bez ksenonów ma ten sam problem. Jak nie masz pojęcia to się nie wypowiadaj, bo ktoś uwierzy.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Przecież do przedliftowych też są lampy z h7 (sam mam takie). Są to lampy z halogenem wewnątrz. Czasami wystarczy też zdjąć klosz i wyczyścić odbłyśnik

Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Jak mam polifta + Osram night breaker 110% i przyzwoicie :) Tylko cena 75zł- 2szt. a potrzeba 4 o ile w długich też chcesz. Jeśli jest lipa, lampy do regeneracji (nie chodzi o polerkę klosza) ale w sumie i ona nie zaszkodzi. Xenonu nie zakładaj, byś chciał aby ci ktoś pseudo xenonem bez poziomowania po oczach dawał ? Średnio przyjemne, założysz jakieś blue vision to w deszcz jedziesz na ślepo.

Opublikowano

Jakbyś nie wiedział to samopoziomowanie działa tylko na postoju po zapłonie, więc nie pitol takich farmazonów. Jak ci jedzie z przeciwka xenon ori czy nie ori po dziurach lub pod górkę to ci nic samopoziomowanie nie daje.

Opublikowano

Auta są już stare i jeżeli lampy nie były wymieniane to w zasadzie obligatoryjnie nadają się do wymiany na nowe albo regeneracji bo są zużyte. Jazda z zamontowanym partyzanckim zestawem ksenonów to nie jest wyjście, na wypalone odbłyśniki lamp mocniejsze źródło światła niewiele pomoże, a konsekwencje w razie zdarzenia drogowego z udziałem takiego sprzętu mogą być bardzo poważne.

Opublikowano

Nie jestem pewien, czy można polerować szklane przedliftowe klosze w A4 B5.

Opublikowano

Jakbyś nie wiedział to samopoziomowanie działa tylko na postoju po zapłonie, więc nie pitol takich farmazonów. Jak ci jedzie z przeciwka xenon ori czy nie ori po dziurach lub pod górkę to ci nic samopoziomowanie nie daje.

Nie wiem jak to działa, ale jeżdżę dużo i bez problemu idzie rozpoznać auta które mają xenon oraz "xenon". Tylko te z "xenonem" są mało przyjemne.

Opublikowano

Może cię oślepiają ci co mają "xenon" ale zamontowany w zwykłym reflektorze, a nie w soczewce - przyjrzyj się.

Jeżeli tak to się zgodzę, bo to c**j może człowieka strzelić jak montują to w zwykłych, ale w soczewkach nie ma negatywnego efektu.

Opublikowano

W dzień aż tak się nie rzuca, a w nocy ciężko zobaczyć z wiadomych powodów :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

(...) zrób odpalanie lamp po przekaźniku, dobry gruby plus na lampy przez przekaźnik (...)

Czy możecie doprecyzować gdzie znajduje się przekaźnik? I którędy prowadzona jest wiązka? W skrzynce bezpieczników rozumiem, że też jest plus. Sam będę sprawdzał jutro dopiero

Edytowane przez Undisclosed