Kilker Opublikowano 18 Września 2016 Opublikowano 18 Września 2016 Witam. Od jakiegoś czasu zauważyłem problem z moim autkiem. Podczas opadów deszczu oraz bardzo wilgotnej pogody pedał gazu reaguje tak jakby z 2-3 sekundowym opóźnieniem. Gdy jest sucho problem nigdy nie występuje. Czy ktoś jeszcze zmaga się z takim problemem?
car_diag_cork Opublikowano 18 Września 2016 Opublikowano 18 Września 2016 Kiedyś w awx podczas deszczu miałem podobnie. Czasami reakcja na wciśnięcie gazu była opóźniona, a czasami kompletnie nie reagował. Pomogło uszczelnienie obudowy komputera na podszybiu przez którą woda dostawała się do środka.
Kilker Opublikowano 18 Września 2016 Autor Opublikowano 18 Września 2016 Obudowę mam wymienioną na nówkę z aso zaraz po zakupie auta. Więc myślę, że tam nieszczelności nie powinno być. Ale dla pewności w któryś dzień jak pogoda pozwoli to sprawdzę.
nik23 Opublikowano 18 Września 2016 Opublikowano 18 Września 2016 Czujnik połozenia pedału sprawdź i przekaźniki w ecu czy ie pośniedziałe styki
Kilker Opublikowano 18 Września 2016 Autor Opublikowano 18 Września 2016 Rozumiem, że czujnik położenia pedału gazu jest zamontowany w samym pedale?
Ralen Opublikowano 19 Września 2016 Opublikowano 19 Września 2016 na pedale / przy pedale. Dokładnie tak, tam też jest wtyczka Miałem jakiś czas temu problem że podczas dużej ulewy całkowicie odcinało mi gaz - pedał nie reagował.Problem był w wodzie dostającej się do styków w puszce komputera
Rekomendowane odpowiedzi