Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 3.0TDI ASB] Czarny Mocny Diesel by pksmlody

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
45 minut temu, pksmlody napisał:

@Norbas

:decayed:

Pięknie :kox::decayed:

Opublikowano
  • Autor

Dziękuje :hi:

:grin:

Opublikowano
  • Autor

Jako że auto w lipcu trafi do @TOM3K postanowiłem, że koniec z myciem auta w różnych dziwnych miejscach. Wszystko będę robił sam.

Małe spy foto z kilku paczek które do mnie przyszły. Czekam też jeszcze na kilka, więc póki co małe zdjęcie, a jak będzie wszystko to wrzucę szersze info :)

WuZt5Y9.jpg

:decayed:

Edytowane przez pksmlody

Opublikowano

Ćwicz ćwicz, a ja z robię co umiem na urlopie :decayed:

Opublikowano
13 minut temu, TOM3K napisał:

Ćwicz ćwicz, a ja z robię co umiem na urlopie :decayed:

:cool1:

Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj wpadły 2 nowe gadżety:

1: Moduły VPAD-2 na lampki oświetlające przestrzeń nóg od @Tomnik

Rx919mz.jpg

Po otwarciu drzwi świecą barwą białą 4500K, natomiast po zamknięciu drzwi podświetlają przestrzeń nóg w kolorze podświetlenia przycisków konsoli. Efekt na żywo super!

2. RNS-E out... RNS-E Led in!

0gtrT4N.jpg

Jak zwykle podziękowania dla @kaju

:banan:

Opublikowano
Dzisiaj wpadły 2 nowe gadżety:
1: Moduły VPAD-2 na lampki oświetlające przestrzeń nóg od [mention=88411]Tomnik[/mention]
Rx919mz.jpg
Po otwarciu drzwi świecą barwą białą 4500K, natomiast po zamknięciu drzwi podświetlają przestrzeń nóg w kolorze podświetlenia przycisków konsoli. Efekt na żywo super!
2. RNS-E out... RNS-E Led in!
0gtrT4N.jpg
Jak zwykle podziękowania dla [mention=50432]kaju[/mention]
:banan:
Pięknie wyszło, jednak led to led. Do tych lampek od Tomnika to musiałeś dodatkowe zasilanie prowadzić?

Wysłane z mojego XT1650 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor
Teraz, karol1981 napisał:

Do tych lampek od Tomnika to musiałeś dodatkowe zasilanie prowadzić?

Dokładnie tak.

Opublikowano
Dokładnie tak.
Skąd je dałeś?

Opublikowano
  • Autor
5 minut temu, karol1981 napisał:

Skąd je dałeś?

Pytaj @kaju :decayed:

Opublikowano
Skąd je dałeś?

Lewa strona: włącznik świateł, przód puszczony przez wtyg/gniazdo 4pin, lampka biała tak samo - w razie zdejmowania półki odpinane jedna kostke i nic Ci nie przeszkadza żadne instalacje itd... Lewy i prawy tył puszczony przez gniazda i wtyki czerwone przez nieużyte fabrycznie piny. Prawa strona z kratki wentylacji sygnały. Prawy przód też przez wtyk i gniazdo od schowka... Tak więc tego :wink:

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

"Osprzęt" dotarł. Czekam na chemię :)

NfNY3A8.jpg

Opublikowano

Ten patent z oświetleniem nóg elegancki. Widzę softa99 daj znac jak ci się po nim auto na myjce spłukuje bo jak zrobiłem bmw żony to tak jakby cały czas lekko była zakurzona . Albo za grubo nałożyłem albo czarne trzeba myć tylko ręcznie.

Opublikowano
Ten patent z oświetleniem nóg elegancki. Widzę softa99 daj znac jak ci się po nim auto na myjce spłukuje bo jak zrobiłem bmw żony to tak jakby cały czas lekko była zakurzona . Albo za grubo nałożyłem albo czarne trzeba myć tylko ręcznie.
Ten wosk ma to do siebie że ciągnie strasznie kurz... Ten typ tak ma.

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, DarekS4 napisał:

Widzę softa99

Dobrze widzisz :) Na pierwszą robotę pójdzie również BMW ojca. Dam znać jak wyszło :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj kolejny nowy, mały modzik na pokładzie.

Fabryczny alarm zawitał w aucie. Panel w drzwiach. Robota oczywiście @kaju Wszystko śmiga tak jak należy, guziczki w panelu spełniają swoje funkcje ?

qR0ZcgX.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, pksmlody napisał:

Dzisiaj kolejny nowy, mały modzik na pokładzie.

Fabryczny alarm zawitał w aucie. Panel w drzwiach. Robota oczywiście @kaju Wszystko śmiga tak jak należy, guziczki w panelu spełniają swoje funkcje ?

qR0ZcgX.jpg

Gdzie dorwales panel? :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Nawet nie musiałem go szukać... ? Wszystko miał Karol u siebie ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Żeby nie było, że nic się nie dzieje...

Auto po raz kolejny wróciło z wycieczki do Grodziska Mazowieckiego, gdzie ponownie było w rękach mechaników z Graftech GTS Service. 
d3rFYMu.jpg

Oprócz standardowej wymiany kompletu filtrów + olej z płukanką + na koniec Diesel Spulung, w aucie zostało zrobione (a działo się sporo...):
- Wymiana poduszek silnika ORI;
- Wentylator chłodnicy wymieniony na nowy, o większym napięciu. Stary się prawie że rozpadł...;
- Wymieniony łącznik stabilizatora PP;
- Kompleksowa obsługa klimatyzacji
... i teraz:

Zdecydowałem podjąć się walki z wibracjami, które pojawiały się z tyłu auta, na 4 biegu wzwyż, przy pełnym gazie w zakresie ~1,3k rpm - 2,2k rpm.
Na pierwszy rzut zapadła decyzja o wymianie tylnego dyfra. Dyfer zakupiłem u dużej firmy na allegro handlującej częściami do Audi. Sprzedający zapewniał że to ten model dyfra, będzie na 100% pasował itp itd. I oto:
i5qbWck.jpg
AvWurYV.jpg
Na pierwszy rzut oka widać, że dyfry są inne. I uwaga zaskoczenie... oczywiście nie pasuje ?
Udało się później wyrwać inny dyfer od Audi A8. Po przekładce flansz i małej rzeźbie pasował. Jak się później okazało zbędnie, bo nie była to wina dyfra.

Wał napędowy miał luz i poszedł do kompleksowej naprawy. Został wyważony, wszystkie łożyska zostały wymienione. Różnica niebo a ziemia. Ale to nie był koniec problemów...

Jak się okazało przeguby wewnętrzne i zewnętrzne tył domagały się wymiany. Wpadły nowe. Efekt? Wszystko lata jak należy ?

A więc dodatkowo:
- "Regenracja" wału napędowego;
- Wymiana przegubów wewnętrznych i zewnętrznych tył.

Aktualny przebieg 245 428km. Auto śmiga jak nowe.

Na początku lipca lecę z poprawkami lakierniczymi, a na przełomie lipca/sierpnia auto dostanie pełny detailing ?

Opublikowano

Bardzo dobrze reagujesz, trzeba zwalczać wszelkie pierwsze niepokojące objawy bo one później ciągną za soba następne. Ciesz sie teraz jazdą :)