b.s.bartez Opublikowano 28 Września 2016 Opublikowano 28 Września 2016 Witam! Mój problem polega na tym, że nie mogę się połączyć kablem niebieskim viakiena z sterownikiem silnika w a4 b7 1.9 tdi brb 2007r. Z kilkoma innymi kanałami np licznik mogę się połączyć. Próbowałem programem vag-com 311-2, vcds lite. Mam drugie audi a6 c5 2001r. 1.9tdi ajm- w nim łączę się bez problemu. Słyszałem że powinienem mieć nowszy kabel, ale też że z kanałem silnika powinien łączyć się na starym kablu? Byłem u elektronika na kompie- połączył się bez problemu, błędów brak. Czy kabel jest nie włąściwy? Czy gdzie indziej leży problem?
Galetto Opublikowano 28 Września 2016 Opublikowano 28 Września 2016 Zarówno 1.9 jak i 2.5 TDI na początku szły po linii K, a późniejsze po CAN. Więc bardzo możliwe, że Twój już po CAN i trzeba Ci fejsa K+CAN, a nie tylko K.
Jarol Opublikowano 29 Września 2016 Opublikowano 29 Września 2016 W twoim aucie masz sterownik EDC16. Żeby się z nim połaczyc musisz mieć kabel który obsługuje rownież CAN. Zwykłym kabelkiem VAG-COM za 25zł z allego niestety juz się z tym sterownikiem nie połączysz.
b.s.bartez Opublikowano 29 Września 2016 Autor Opublikowano 29 Września 2016 Dzięki za odp. Właśnie tak się zastanawiałem jaki mam sterownik. Potrzebuję kabel tylko do prywatnych spraw czyli dwóch moich aut. W takim razie mogę wydać na kabel max 200zł a w tej cenie to jedynie commander- czy warto? Czy zrobię nim np synchro wałka rozrządu?
b.s.bartez Opublikowano 29 Września 2016 Autor Opublikowano 29 Września 2016 ... a jest jakaś inna opcja?
Tom A4 Opublikowano 29 Września 2016 Opublikowano 29 Września 2016 (edytowane) vcds w klonie ale to loteria na olx masz tego pełno Edytowane 29 Września 2016 przez Tom A4
b.s.bartez Opublikowano 1 Października 2016 Autor Opublikowano 1 Października 2016 Loteria? to znaczy że może nie działać?
Tom A4 Opublikowano 1 Października 2016 Opublikowano 1 Października 2016 Dokładnie są lepsze i gorsze jakościowo. Można trafić na taki co działa i coś tam zrobi ale nie wszystko ,lub taki co będzie działał jak zwykły kabel taki jak masz.
kamil-vag Opublikowano 1 Października 2016 Opublikowano 1 Października 2016 (edytowane) Ja Ci polecam coś pewnego: http://www.e-service.info.pl/ Wart jest tych 170 zł Edytowane 1 Października 2016 przez kamil-vag
b.s.bartez Opublikowano 7 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2017 Czy kabel klon vcds 15.7 z alliexpres zadziała z a4 b7 1.9tdi 116km? Ktoś używa?
kamil-vag Opublikowano 7 Stycznia 2017 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Powinien działać, tylko trzeba uważać podczas korzystania, żeby nie być połączonym z internetem. Najlepiej dodać program do zapory i nie używać wi-fi na czas zabawy z interfejsem
Rekomendowane odpowiedzi