janosik2801 Opublikowano 3 Października 2016 Opublikowano 3 Października 2016 Witam. Jak jest z tą pompą sai? Odpalam auto rano i po ok 2 min. słychać że się włącza. Ale jak wsiadam i jadę od razu po odpaleniu to przy pierwszym zatrzymaniu np. na światłach gdy auto jest rozgrzane słychać że się włącza. Niezależnie czy zatrzymam się pierwszy raz po odpaleniu za 500 metrów czy kilkanaście kilometrów. Powinna się włączać na ciepłym?Dodam że jak już się załączy to potem już jej nie słychać przez resztę dnia.
Łukasz13 Opublikowano 3 Października 2016 Opublikowano 3 Października 2016 Tak ma być, drugie załączenie w celach diagnostycznych.
dex1991 Opublikowano 11 Lutego 2018 Opublikowano 11 Lutego 2018 Witam, odgrzeję trochę temat. U mnie pompa SAI ostatnio załącza się przy porannym uruchomieniu silnika oraz ponownie gdzieś około 35 stopni temperatury silnika ( Mniej więcej tuż przed przełączeniem na LPG ). Natomiast przy tym drugim załączeniu się pompy występuje delikatne szarpanie silnikiem.. wcześniej tego nie zauważyłem. Na co mogę zwrócić uwagę ? W sterowniku nie ma żadnych błędów, silnik BFB.
przem8 Opublikowano 11 Lutego 2018 Opublikowano 11 Lutego 2018 Na samej benzynie też tak się dzieje? Jeśli nie to problem jest związany z lpg np. wtryskiwaczami.
siwak Opublikowano 23 Lutego 2018 Opublikowano 23 Lutego 2018 U mnie jest podobnie jak zatrzymam się na światłach i włączy się pompa to szarpnie silnikiem czy to normalne ??
przem8 Opublikowano 23 Lutego 2018 Opublikowano 23 Lutego 2018 Pompa na rozgrzanym silniku nie powinna się załączyć, a jeśli już to bez szarpnięć. Może kończy żywot, powoduje zbyt duże obciążenie i to skutkuje szarpnięciem.
Rekomendowane odpowiedzi