Diego Risek Opublikowano 14 Października 2016 Opublikowano 14 Października 2016 Witam, mam problem z absem. Polega na tym, że gdy odpale auto i ruszę kontrolka od ABS gaśnie i gdy hamuje abs się załącza i pedał pulsuje, po chwili kontrolka abs się zapala ponownie. Na komputerze wywala błąd dwóch czujników ABS z tyłu, wyczyścilem je ale to nie pomogło. Raz pokazuje tylko błąd prawego a raz obu. W czym problem? Czujniki do wymiany? Błędy : 00287 - abs wheel speed sensor rear right (g44) 35-00 - - 00290 - abs wheel speed sensor rear left (g46) 35-00 - -
karaluch8 Opublikowano 14 Października 2016 Opublikowano 14 Października 2016 Zbyt duża odległośc czujnika od koronki. Dobij.
Diego Risek Opublikowano 14 Października 2016 Autor Opublikowano 14 Października 2016 Dobijałem i nadal to samo. No chyba, że za słabo.. Ale boję się mocniej bo jeszcze coś rozwale
karaluch8 Opublikowano 14 Października 2016 Opublikowano 14 Października 2016 Jak coś nie idzie gładko. To trzeba przyfasolic.
Diego Risek Opublikowano 15 Października 2016 Autor Opublikowano 15 Października 2016 Może coś z pierścieniem abs nie tak?
Emejcz Opublikowano 19 Października 2016 Opublikowano 19 Października 2016 Użyj takiego sposobu jak ja używałem na regulacje czujnika: -dociskasz czujnik maks do tarczy abs -i później leciutko go odsuwasz i kręcisz kołem i w momencie jak czujnik przestaje ocierać o tarczę to zostawiasz Ja tak robiłem i było ok.
Rekomendowane odpowiedzi