Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Problemy jaki wybrać silnik 2.0 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

mam obecnie b6 AWX ale przymierzam sie do zmiany na B7 2.0 TDI - 140 (2005 lub 2006 rok)

tylko że po tym jak poczytałem opinie na forum na temat silników w b7

to mocno sie zastanawiam nad zmianą

jezeli mozecie napiszcie swoje opinie i ewentualnie jakie silniki 2.0 140 polecacie

z gory dzieki

Opublikowano

ja proponowałbym zapytać się kilku użytkowników dwu litrówek w cztery oczy jak się tym jeździ, użytkuje itd.....

Opublikowano

Jeśli dwulitrówka to modele minimum 2006 a najlepiej 2007.

Opublikowano

Wg mnie nie ma sensu taka zamiana.

B6 i B7 to prawie to samo w srodku

140 a 131 to tez mala roznica.

Jak juz brac B7 w dieslu, to ten 3.0 :)

Opublikowano

co jest lepsze to wiadomo, kolego a jaki masz budżet....bo zaraz Ci doradzimy Q7 z 2008

Opublikowano

Tylko silnik 2.0 TFSI, żadne tam dyzle.

Opublikowano
  • Autor

napeno nie stac mnie na 3.0 ani na Q7

wiec pytanie dalej otwarte na co uwazac i jakiego silnika nie polecacie

mialem kiedys benzynke i juz nie chce

Opublikowano

mialem kiedys benzynke i juz nie chce

też miałem benzynę i też nie chcę, a po drugie - tak jak zostało to już wcześniej napisane - swoją argumentację odnośnie swoich propozycji przemyślcie też pod kątem finansowym.... jak to się mówi "papier wszystko przyjmie..."

Opublikowano

Z tego co czytam to największe problemy mają posiadacze BLB z 2005r.

Sam mam BRE i póki co nic zupełnie nie śmierdzi, ale nie mam go dość długo by dobrze ocenić.

Opublikowano

Z tego co czytam to największe problemy mają posiadacze BLB z 2005r.

ja również tak czytałem

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

witka

mam od roku b7 Z 2.0 DIESEL i przejechalem 40tys km po dunsko -niemieckich autostradach zawsze powyzej 140km na godzine i bez zadnych klopotow .odpokac ,auto kupilem od firmy niemieckiej z pelnym kompletem dokumentow .

jak narazie to drgawki silnika male na wolnych obrotach po wizycie u doktora powiedzial poprawimy program i ok .ale w niczym to nie przeszkadza ,silnik oszczedny i wmiare zrywny ale wolalbym 3.0 diesel -ze wzglendu ze szybciej bylbym w domu na wekend

pozdro

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

i ja sie zastanawiam nad zakupem b7 z silnikiem 2.0. Naprawde nikt nie zna odpowiedzi ktory z tych silnikow jest poprawiony? Moze jakas data produkcji? prosze o pomoc

Opublikowano

o ile mi wiadomo to wszystkie modele 2005,2006 i 2007 nie jestem pewiem maja zabierak pompy oleju,po 2006r zmieniono naped pompy oleju z lancucha na kola poczytajcie o b7 2.0 bo jest tego od...i jeszcze troche auta chyba BLB na poczatku 2005 mialy wady mater.glowic tzn.pekaly,ze wszystkich watkow mozna zlozyc epopeje wiec czytajcie...powodzenia

Opublikowano

Silnik 2.0 TDI o kodzie BLB z 2005 r. ma na pewno złe rozwiązanie napędu wałków wyrównoważających z napędem pompy olejowej.Nie naprawienie tego kończy się żle dla silnika.Poczytaj sobie ten wątek http://www.a4-klub.pl/smf/b7_blb_propozycja_zbiorowego_zapytania_a_pozniej_pozwu_przeciw_audi-t57849.0.html po przeczytaniu będziesz miał jakiś punkt odniesienia.

Opublikowano

krzysztof4101997 unikaj rocznikiw 2005 w szczegolnosci BLB i mlodych 2006 , koncowka rocznikow 2006 ma juz poprawionych pare rzeczy.Wszystkie jedank maja zabierak i walki z ta roznica ze te pozniejsze roczniki maja naped walkow na kola zebate a nie nanieszczesny lancuch.

Najlepiej kupic roczniki 2007 i 2008

Po moich doswiadczeniach silnika BLB wogole bym nie bral pod uwage.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam. Mam silnik BGB TFSI. Bardzo przyjemny silnik , elastyczny prawie 300 Nm momentu obrotowego, żadnego klekotu jak w dieslach. Ciągnie spokojnie do 6000 i nie zdycha. Trochę więcej pali, ale nie mam takich problemów jak dieslem w zimie.

Opublikowano

Witam. Mam silnik BGB TFSI. Bardzo przyjemny silnik , elastyczny prawie 300 Nm momentu obrotowego, żadnego klekotu jak w dieslach. Ciągnie spokojnie do 6000 i nie zdycha. Trochę więcej pali, ale nie mam takich problemów jak dieslem w zimie.

hehe

Ale lipa 300 Nm to ja w moim poczciwym starym AJM mam 285 Nm i nie musze go kręcić do 6000 by go osiągną.

Ale poracha. Szkoda słów.

A wracając do tematu to ja dla świętego spokoju w B7 zapodał bym nadal 1.9 115 km i jak Ci mało to jakiś delikatny programik mu wgrał i bys miał swiety spokój. I byś wszystkie 2.0 łykał az miło bez obaw ze sie coś wysra.

Tak jak koledzy mówią BLB złom i nigdy tego nie nabywaj a reszta jak sie trafi.

Powodzenia.

ZC

P.S. Sam sie przymierzam do B7 i zrezygnowałem z silnika 2.0 i chyba bede szukał z 1.9.