Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B7 1.8T Q/ S4 look/249KM 365Nm/ Vfiz/ Gwint/ Recaro/ Kiera MF zB8 lift/ Hamulce 345/300

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 godzin temu, Rob@k napisał:

Niżej zejść nie mogę, bo już przód obciera przy wyjeździe z podwórka.

Co się nie da, ja mam niżej i zrzucam auto do podziemnego a Ty tłumaczysz, ze na podwórko  nie wjedziesz :decayed:. Ściemniać to my a nie nas :lol1:

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Witam po długiej nieobecności. Auto jeździ i dzielnie pokonuje kilometry sprawiając nadal frajdę z jazdy :lol:

Małe zdjęcie z wakacyjnego wyjazdu

IMG-20220822-WA0001.jpg.8eb7d10a73b23ee2b11874aff0ffd2b3.jpg

Ale żeby nie było zbyt kolorowo, od jakiegoś czasu wywala mi błąd grzałki termostatu.

Padła decyzja o zakupie nowego od Dzika, a biorąc pod uwagę spuszczenie płynu wyjęcie alternatora, postanowiłem przy okazji wymienic sprzęgło alternatora i regulator napięcia. Decyzja jak najbardziej słuszna, sprzęgło zatarte a szczotki w regulatorze na wykończeniu.

IMG_20220919_163708.thumb.jpg.61fc92f8cbcfc4b4b70995c462ad331d.jpg

IMG_20220919_182021.thumb.jpg.af0e001ed20244369267e3859cbc1ecf.jpg

Przy demontażu termostatu okazało się, że wtyczka od grzałki cała zielona w środku i teraz pytanie czy to było problemem czy grzałka padła. Jutro będę sprawdzał jak się dowiem jak :decayed:.

Edytowane przez Rob@k

Opublikowano
32 minuty temu, Rob@k napisał:

Przy demontażu termostatu okazało się, że wtyczka od grzałki cała zielona w środku i teraz pytanie czy to było problemem czy grzałka padła. Jutro będę sprawdzał jak się dowiem jak :decayed:.

Padnięta grzałka to częsta przypadłość w termostatach. Przerabiałem to w Febim. Mam Behra od roku i spokój. :)

Opublikowano
  • Autor
29 minut temu, george napisał:

Padnięta grzałka to częsta przypadłość w termostatach. Przerabiałem to w Febim. Mam Behra od roku i spokój. :)

A brałeś Behr Behr czy Mahle Behr bo nie wiem jaka jest różnica oprócz ceny oczywiście.

Opublikowano

Według paragonu Mahle TM3100.

Opublikowano

Ogarnięte :paker:

Opublikowano
  • Autor
14 godzin temu, Adam87 napisał:

Ogarnięte :paker:

Nie auto rozgrzebane a ja leżę w łóżku chory :facepalm:

Opublikowano
13 godzin temu, Rob@k napisał:

Nie auto rozgrzebane a ja leżę w łóżku chory :facepalm:

Uu, to nie dobrze:unsure:

Opublikowano
  • Autor

Auto poskładane, zalane swierzym płynem, odpalam i... Kicha wyciek spod termostatu :wallbash: Rozbieranie od nowa i tu zagwostka. Stary termostat wchodził z oporem a ten nowy bez żadnego oporu jakby oring za mały. Jutro zakładam grubszy i zobaczymy co będzie. 

Opublikowano
  • Autor

Auto znów na chodzie i termostat działa jak trzeba :banan:Zainwestowana złotówka w nowy oring (grubszy 50x4) rozwiązała sprawe. 

Edytowane przez Rob@k

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Kilometry powoli lecą. Małe przygotowania do wyjazdu do Bukowiny. Wymiana filtrów i oleju. No i oczywiście zmiana na koła letnie. W między czasie wleciały jeszcze dokładki pod progi i tylny zderzak. 

IMG_20230325_145004.jpg

IMG_20230325_152324.jpg

IMG_20230325_152348.jpg

IMG_20230325_152419.jpg

Edytowane przez Rob@k

Opublikowano

Trzeba coś pofocić?:hi:

Opublikowano

Czarne listwy z czarnymi dokładkami jeszcze lepiej wyglądają. B)

Opublikowano
  • Autor
4 godziny temu, Adam87 napisał(a):

Trzeba coś pofocić?:hi:

Ano trzeba ?

Opublikowano

Prawidłowo leżący avant. :thumbup1:

Opublikowano

Tylko nie myj za mocno bo w BT ma padać :D:grin:

Ps: ładne zrobione B7 :thumbup1:

Opublikowano
  • Autor
8 godzin temu, Michu1996 napisał(a):

Tylko nie myj za mocno bo w BT ma padać

Nie będę mył, to na bank będzie ładna pogoda ?

8 godzin temu, Michu1996 napisał(a):

Ps: ładne zrobione B7 :thumbup1:

Dzięki :hi:

• 5 tygodni później...
Opublikowano

hmm... Dolot czarny, sylikon czerwony, a opaska srebrna... i jak to ładnie wygląda a ja myślałem że będzie wieś... założyłem czarny sylikon. I odszedłem od czarnych rur. A tu jak pięknie się odznacza... ?

Opublikowano
  • Autor
W dniu 26.04.2023 o 22:25, bombelm7 napisał(a):

hmm... Dolot czarny, sylikon czerwony, a opaska srebrna... i jak to ładnie wygląda a ja myślałem że będzie wieś... założyłem czarny sylikon. I odszedłem od czarnych rur. A tu jak pięknie się odznacza... ?

Dzięki. Szczerze to nie myślałem o tym. Wziolem taki bo akurat był dostępny od ręki w sklepie. 

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Jakiś czas mnie tu nie było. Chciałbym powiedzieć, że kilometry lecą, ale auto więcej stoi w garażu niż jeździ. Przez ostatnie 5 miesięcy przejechałem moze 1500km. Dwa tygodnei temu wymieniony rozrząd, bo minęło 5 lat od ostatniej wymiany. Niestety podczas jazdy załadowanym autem na urlop w czasie wyprzedzania zaczęło uslizgiwac się sprzęgło :facepalm:. Po powrocie muszę zacząć się rozglądać za zestawem z awx.