Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B7 1.8T Q/ S4 look/249KM 365Nm/ Vfiz/ Gwint/ Recaro/ Kiera MF zB8 lift/ Hamulce 345/300

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To już nie ładuj tyle?

Opublikowano
  • Autor
11 minut temu, Adam87 napisał(a):

To już nie ładuj tyle?

Żadnych takich. Spokojna jazda :wink:

Opublikowano
12 godzin temu, Rob@k napisał(a):

Żadnych takich. Spokojna jazda :wink:

365 Nm robi swoje,  a sprzęgło BFB znosi nieco mniej niż BEX. ?

Opublikowano
  • Autor

Przygód ciąg dalszy.Powrót z nad morza i kolejne kłopoty. 60 km od domu zjechałem na stację paliw, zatrzymałem się nie gasząc motoru, żeby schłodzić turbo, a silnik zaczął telepać na wolnych obrotach jak sieczkarnia i zaczął mrugać check. Dojechałem do domu,podpiąłem kompa i masa błędów:wallbash:. Po przeczytaniu prawie całego internetu diagnoza padła na uszkodzony zaworek odmy. Wymontowałem go i puszcza w obie strony. Zakupiłem od razu wszystkie nowe graty do odmy, zaworek, trójnik, kolanko i regulator ciśnienia turbosprężarki. Zobaczymy czy wymiana pomoże.

Edytowane przez Rob@k

Opublikowano

Chyba dwa tygodnie temu ktoś założył podobny temat że mu zaworek odmy podobne problemy sprawiał i po wymianie spokój.

Opublikowano
  • Autor
4 godziny temu, Langista napisał(a):

Chyba dwa tygodnie temu ktoś założył podobny temat że mu zaworek odmy podobne problemy sprawiał i po wymianie spokój.

Gdzieś się natknołem na ten temat i dlatego od tego zacząłem. 

Opublikowano

Miałem u siebie kilka dni temu to samo. Zaworek zaworkiem. 80pln ale jak nie ustąpi i będzie dalej to samo sprawdź czujnik wałka rozrządu. U mnie się problemy nałożyły ale go rozwiązały. ?

Opublikowano
  • Autor

Samochód naprawiony. Winny był zaworek. Że takie małe g.. no takich problemów narobiło. 

Opublikowano

Najważniejsze, że ogarnięte:ok2:

Opublikowano
W dniu 7.08.2023 o 16:23, Rob@k napisał(a):

Samochód naprawiony. Winny był zaworek. Że takie małe g.. no takich problemów narobiło. 

Czasem tak jest taka mała rzecz, a może nerwów narobić .

Opublikowano
  • Autor
W dniu 8.08.2023 o 23:40, H4mm3R napisał(a):

A tak mało brakowało i byłby swap na coś większego :decayed:

Żona napewno była by zadowolona, mój portwel nie koniecznie :polew:

Opublikowano
  • Autor
7 godzin temu, A4b6quattro napisał(a):

Czasem tak jest taka mała rzecz, a może nerwów narobić .

Dobrze ze tylko to. 68zl i jeździmy dalej. 

Edytowane przez Rob@k

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Graty skompletowane i można odstawiać auto na warsztat. Cały zestaw z AWX plus nowe osłony przegubów bo jedna niestety pękła. 

IMG_20231028_142225.thumb.jpg.d96d09fe1f2f1ec29a804fe0e68d9d30.jpg

Opublikowano

Teraz będziesz palił gume?

Opublikowano
W dniu 4.08.2023 o 14:19, Rob@k napisał(a):

Przygód ciąg dalszy.Powrót z nad morza i kolejne kłopoty. 60 km od domu zjechałem na stację paliw, zatrzymałem się nie gasząc motoru, żeby schłodzić turbo, a silnik zaczął telepać na wolnych obrotach jak sieczkarnia i zaczął mrugać check. Dojechałem do domu,podpiąłem kompa i masa błędów:wallbash:. Po przeczytaniu prawie całego internetu diagnoza padła na uszkodzony zaworek odmy. Wymontowałem go i puszcza w obie strony. Zakupiłem od razu wszystkie nowe graty do odmy, zaworek, trójnik, kolanko i regulator ciśnienia turbosprężarki. Zobaczymy czy wymiana pomoże.

Od dawan jest stosowany myk z tym zaworkiem odmy. On maksymalnie wytrzymuje 0.7b doładowania.

W mocno doładowanych daje się zawór zwrotny między ten zaworek a kolektor dolotowy. ?

Opublikowano
1 godzinę temu, przemolll napisał(a):

Od dawan jest stosowany myk z tym zaworkiem odmy. On maksymalnie wytrzymuje 0.7b doładowania.

Piszesz o zaworku w trójniku odmy? Jeśli tak to nie zgodzę się z Twoją tezą, bo umnie jakos znosi 1,5bara od bardzo dawna.

21 godzin temu, Rob@k napisał(a):

Cały zestaw z AWX plus

Załóż lepiej tarczę z tlumikami drgan od bfb, bo zaraz będziesz drugi raz skrzynię zrzucać.

Opublikowano
  • Autor
35 minut temu, przem8 napisał(a):

Piszesz o zaworku w trójniku odmy? Jeśli tak to nie zgodzę się z Twoją tezą, bo umnie jakos znosi 1,5bara od bardzo dawna.

Załóż lepiej tarczę z tlumikami drgan od bfb, bo zaraz będziesz drugi raz skrzynię zrzucać.

Tarcza jest od quattro z tłumika i drgań. 

Opublikowano
3 godziny temu, przem8 napisał(a):

Zależy jak turbina. 1.5b z k03s a z g30 to co innego. Się nie zgadzaj iak chcesz ? kwestia kto jak auto upala ?

Opublikowano
Godzinę temu, przemolll napisał(a):

kwestia kto jak auto upala ?

Nie przekraczam 2 tys obr. bo się boję?