Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B7 1.8T Q/ S4 look/249KM 365Nm/ Vfiz/ Gwint/ Recaro/ Kiera MF zB8 lift/ Hamulce 345/300

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale i tak się liczy???

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Materiał i klej na podsufitke zamówiony. Na długi weekend trzeba będzie zabrać się za naprawę. Jeszcze jedno małe zdjęcie z toru

IMG_20240527_203129.thumb.jpg.e6a59b756dd7c3012694a728c0afda31.jpg

Edytowane przez Rob@k

Opublikowano
W dniu 4.05.2024 o 22:35, Rob@k napisał(a):

Majówka zaliczona. Staruszek dzielnie pokonał ponad 2000 km. Przystanek na trasie i spełnione małe marzenie. Wizyta na Nurburgring i przejazd Nordschleife:banan:

IMG-20240504-WA0040.thumb.jpg.b88e86a8d2fd82bad266e1ea57ad051c.jpgIMG_20240504_183141.jpg.83de84a451443c6c3e4848d1c5bb886d.jpgIMG_20240504_163147.thumb.jpg.8b01112b748fac16076dccc348f15034.jpg

Też myślę tam jechać ale już raczej z lawetą ?

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, przemolll napisał(a):

Też myślę tam jechać ale już raczej z lawetą ?

A co boisz się, że na kołach nie dojedziesz ?

Opublikowano

Daj znać jak wyjdzie, jakie trudności spotkasz z tą podsufitką bo na urlop też zamierzam się za to zabrać ;) powodzenia :D

Opublikowano

@Rob@kCześć, jak dasz radę to wrzuć zdjęcia obu materiałów obok siebie. Też czeka mnie zabawa z wymianą materiału tylko sedan z szyberem ?

Opublikowano
  • Autor
9 godzin temu, monthrey12 napisał(a):

@Rob@kCześć, jak dasz radę to wrzuć zdjęcia obu materiałów obok siebie. Też czeka mnie zabawa z wymianą materiału tylko sedan z szyberem ?

Jasne jak tylko przyjdzie to porównam. Sam jestem ciekawy. 

Opublikowano

Nie ma czego się bać Panowie. Szpachelką skrobanie ile się da, potem 2 litry nitro na szmacie i można kleić :) Ja używałem kleju Bonaterm , nanosiłem z pistoletu i wyszło elegancko. Jedyne na co trzeba uważać to aby za bardzo nie dociskać materiału palcami, bo będzie widać. Najlepiej złożyć gąbkę tapicerską albo coś podobnego w kostkę, owinąć taśmą i tym przesuwać po powierzchni materiału.

Opublikowano
  • Autor

Podsufitka wytargana, materiał przyjechał pora brać się za brudną robotę. @monthrey12materiał jest prawie identyczny. Różnica bardziej z racji wieku, stara jest brudna i wypłowiała. 

IMG_20240531_104418.thumb.jpg.1e8a2d6247dc222ec8b2ed2f6567e1b2.jpg

IMG_20240531_122822.thumb.jpg.e4cf27da909d560351fd7cb895478b84.jpg

IMG_20240531_122800.thumb.jpg.79877944c8132aa6e6871d16e227237f.jpg

Opublikowano

Jak ocena i stopień trudności? 
Słupki też oklejałeś? 
Ile materiału poszło? ?

Opublikowano
  • Autor
12 godzin temu, BartoszSoldier napisał(a):

Jak ocena i stopień trudności? 
Słupki też oklejałeś? 
Ile materiału poszło? ?

Jeszcze nie oklejalem. Wczoraj walczyłem z czyszczeniem podsufitki, mega upierdliwa robota. Słupki zostają tam jest materiał bez gąbki. Kupiłem 3mb.

Opublikowano
  • Autor

Prace z podsufitką zakonczone. Jak dla mnie robota na 4 z plusem. Niestety przy lampce z przodu nie do końca wyszło tak jak chciałem. Następny problem, przy lampce pasażera jest blacha w której po ponowny montażu popękała cześć blaszek która trzyma materiał. Finalnie i tak lepiej jak wiszący materiał. Na całość poszło 3 mb materiału i półtorej puszki kleju w spreju. 

IMG_20240602_201352.thumb.jpg.57bcb07f28640ef192df06192eaf26df.jpg

Opublikowano

@Rob@kHej, piękne dzięki. Pod koniec czerwca kupuję materiał i biorę się do roboty ?. Zastanawiam się tylko jak to będzie w sedanie z szybą w dachu ?.  

Opublikowano
  • Autor

Panowie czy ten element (blaszka) jest dostępny do kupienia czy występuje tylko z podsufitką. Nie mogę tego znaleść. 

IMG_20240603_192327.thumb.jpg.d47e93071daee80bd787692d39e391f4.jpg

Opublikowano
12 godzin temu, monthrey12 napisał(a):

@Rob@kHej, piękne dzięki. Pod koniec czerwca kupuję materiał i biorę się do roboty ?. Zastanawiam się tylko jak to będzie w sedanie z szybą w dachu ?.  

Wyjęcie/włożenie podsufitki w sedanie to czysta ekwilibrystyka, a z dziurą w dachu to już w ogóle ?

@Rob@k

Dobra robota! Niestety materiał najczęściej jest problematyczny przy lampkach i/lub na końcu przy tylnej szybie ?

Edytowane przez rosati

Opublikowano
Godzinę temu, rosati napisał(a):

Wyjęcie/włożenie podsufitki w sedanie to czysta ekwilibrystyka, a z dziurą w dachu to już w ogóle ?

Jakieś rady? :D

Opublikowano
5 minut temu, monthrey12 napisał(a):

Jakieś rady? :D

Przygotuj sobie 200ml koloru na uspokojenie ?

Opublikowano
  • Autor
10 minut temu, DubixPL napisał(a):

Przygotuj sobie 200ml koloru na uspokojenie ?

Ja tak zrobiłem składając wszystko do kupy, bo demontaż poszedł sprawnie ? Tylko @monthrey12ma sedana co komplikuje nieco sprawę. Niech przygotuje więcej ?:polew:

Edytowane przez Rob@k

Opublikowano
12 minut temu, Rob@k napisał(a):

Ja tak zrobiłem składając wszystko do kupy, bo demontaż poszedł sprawnie ? Tylko @monthrey12ma sedana co komplikuje nieco sprawę. Niech przygotuje więcej ?:polew:

No to pięknie. Pocieszajcie mnie mocniej hahah ?. Bankowo fotele out, kanapa? 

Edytowane przez monthrey12

Opublikowano
18 godzin temu, rosati napisał(a):

Wyolbrzymiasz. Wychodzi gładko przez bagażnik.

17 godzin temu, monthrey12 napisał(a):

Bankowo fotele out, kanapa? 

Nie, nic nie trzeba rwać. Oparcie kanapy kładziesz, żeby zrobić miejsce do bagażnika, a fotele nawet lepiej żeby zostały, bo sobie na zagłówkach oprzesz sufit. Do zrobienia w jedną osobę w godzinę.