Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B7 1.8T Q/ S4 look/249KM 365Nm/ Vfiz/ Gwint/ Recaro/ Kiera MF zB8 lift/ Hamulce 345/300

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 28.10.2023 o 21:36, Adam87 napisał(a):

Teraz będziesz palił gume?

Już asfalt zrywa?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Auto odebrane od mechanika. Sprzęgło wsadzone i znowu można normalnie przyspieszać ?

Tylko mechanik zdziwiony, że sprzęgło z tdi do benzyny. 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Te twoje letnie Oxigin Concave to ET35? Nie wadzi o przednie zaciski? Czy ET45 na dystansie?

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, orionek65 napisał(a):

Te twoje letnie Oxigin Concave to ET35? Nie wadzi o przednie zaciski? Czy ET45 na dystansie?

ET35. Nic nie ociera. 

Edytowane przez Rob@k

Opublikowano
W dniu 17.11.2023 o 17:34, Rob@k napisał(a):

Auto odebrane od mechanika. Sprzęgło wsadzone i znowu można normalnie przyspieszać ?

Tylko mechanik zdziwiony, że sprzęgło z tdi do benzyny. 

Jak się jeździ na sprzęgle od AWXa? Zauważyłeś jakąś różnicę na plus/minus bądź jakieś skutki uboczne?

Jestem u siebie przed wymianą, kupiłem komplet LuK 600 0040 00 z zamiarem montażu również w BFB quattro. Coś wspominaliście o zakładaniu tarczy z tłumikami drgań od BFB quattro, lecz nie bardzo wiem o co chodzi. Mógłby mi ktoś rozjaśnić temat?

Opublikowano
  • Autor
5 godzin temu, longer_xd napisał(a):

Jak się jeździ na sprzęgle od AWXa? Zauważyłeś jakąś różnicę na plus/minus bądź jakieś skutki uboczne?

Jestem u siebie przed wymianą, kupiłem komplet LuK 600 0040 00 z zamiarem montażu również w BFB quattro. Coś wspominaliście o zakładaniu tarczy z tłumikami drgań od BFB quattro, lecz nie bardzo wiem o co chodzi. Mógłby mi ktoś rozjaśnić temat?

Jeździ się tak samo jak na zestawie z bfb. Docisk i dwumasa z AWX a tarcza z BFB nr LUK 323 0645 10

Opublikowano
2 godziny temu, Rob@k napisał(a):

Jeździ się tak samo jak na zestawie z bfb. Docisk i dwumasa z AWX a tarcza z BFB nr LUK 323 0645 10

Dzięki wielkie za odpowiedź. Zakładam, że przy wyższym niż fabrycznie momencie tak jak u Ciebie to właściwy krok w stronę żywotności :)

Tak z ciekawości - tarcza sprzęgła z AWXa nie zgrywa się dobrze z skrzynią BFB, czy to kwestia tłumienia/przenoszenia drgań sprawia, że lepiej iść w dedykowaną tarczę od BFB?

Opublikowano
  • Autor

Tarcza z AWX nie ma tłumika drgan. 

Opublikowano

Tarcza z BEXa wytrzymuję trochę więcej Nm niż w BFB. Tak głosi miejska legenda... 
W przypadku tarczy z AWX będziesz odczuwał drgania na 1. i 2. biegu, choć zdania są podzielone. Niektórzy nie mieli problemów z drganiem.

Opublikowano

Dzięki wielkie Panowie za konkretne wyjaśnienia :)

10 minut temu, george napisał(a):

Tarcza z BEXa wytrzymuję trochę więcej Nm niż w BFB. Tak głosi miejska legenda... 

Ciekawa jest ta legenda, bo jak patrzę na tarczę LuKa 323 0645 10, według opisu jest ona dedykowana zarówno do BEX jak i BFB :)

Nie mniej jednak wiadomo co brać ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 23.01.2024 o 19:38, Rob@k napisał(a):

Tarcza z AWX nie ma tłumika drgan. 

Potwierdzam i nie polecam montażu tarczy z awx do bfb. Mam taki zestaw z AWX u siebie i mam drgania tak jak to opisują na forum. 

• 5 tygodni później...
Opublikowano
  • Autor

Niestety dopadła mnie zmora Ludwika 16. Zaczęła odklejać  się podsufitka. Muszę  wziąć się za wymianę samemu, bo u mnie fachowcy krzyczą od 700zl w góre. I teraz pytanie jakiego materiału uczyliście do podsufitki S-Line? 

Opublikowano
W dniu 10.04.2024 o 19:05, Rob@k napisał(a):

Niestety dopadła mnie zmora Ludwika 16. Zaczęła odklejać  się podsufitka. Muszę  wziąć się za wymianę samemu, bo u mnie fachowcy krzyczą od 700zl w góre. I teraz pytanie jakiego materiału uczyliście do podsufitki S-Line? 

ALLEGRO.PL

Opublikowano
  • Autor

Przyszła pora na serwis olejowy. Rok zleciał i aż 6000 km, tym razem wleciał Ravenol VST i komplet filtrów. Po powrocie z majówki trzeba będzie wziąć się za odklejajacą się podsufitkę. 

Opublikowano
W dniu 18.04.2024 o 18:27, Rob@k napisał(a):

Przyszła pora na serwis olejowy. Rok zleciał i aż 6000 km, tym razem wleciał Ravenol VST i komplet filtrów.

Chyba najlepszy olej na jakim jeździłem do tej pory w 1.8t. Szkoda, że się tak wysoko ceni - to w zasadzie jedyny minus.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Majówka zaliczona. Staruszek dzielnie pokonał ponad 2000 km. Przystanek na trasie i spełnione małe marzenie. Wizyta na Nurburgring i przejazd Nordschleife:banan:

IMG-20240504-WA0040.thumb.jpg.b88e86a8d2fd82bad266e1ea57ad051c.jpgIMG_20240504_183141.jpg.83de84a451443c6c3e4848d1c5bb886d.jpgIMG_20240504_163147.thumb.jpg.8b01112b748fac16076dccc348f15034.jpg

Edytowane przez Rob@k

Opublikowano

1. Atrapa grilla to jest zamiennik czy oryginał?
2. Listwy drzwi czarne robią robotę. Malowałeś je czy kupiłęś zestaw czarnych?

Opublikowano

I jak wrażenia?????

Opublikowano
  • Autor
5 godzin temu, swIP napisał(a):

1. Atrapa grilla to jest zamiennik czy oryginał?
2. Listwy drzwi czarne robią robotę. Malowałeś je czy kupiłęś zestaw czarnych?

Grill ori S4, a listwy malowałem. 

Opublikowano
  • Autor
5 godzin temu, Adam87 napisał(a):

I jak wrażenia?????

Ja to jako turysta jechałem prawą stroną ? ale wrażenia i tak mega. Zawsze chciałem się tam przejechać.