Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B7 1.8T Q/ S4 look/249KM 365Nm/ Vfiz/ Gwint/ Recaro/ Kiera MF zB8 lift/ Hamulce 345/300

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
26 minut temu, takexlife napisał:

Możesz napisać czy po wbiciu wstecznego pojawia się efekt zakłóceń fal radiowych?

PS: Dziwnie zacytowało ofc chodzi mi o żarówki wstecznego od Promotora

Są zakłócenia. Też miałem od niego, ale mi w niczym to nie przeszkadzało ?

Opublikowano
  • Autor

Tak są zakłócenia ale jak napisał @Gremlin0209nie przeszkadza to. I tak skupiam się na tym co zamną jest niż na słuchaniu radia. 

Opublikowano
35 minut temu, Rob@k napisał:

Tak są zakłócenia ale jak napisał @Gremlin0209nie przeszkadza to. I tak skupiam się na tym co zamną jest niż na słuchaniu radia. 

A nie zaobserwowałeś pogorszenia odbioru fal radiowych przy normalnej jeździe? @Rob@k @Gremlin0209

Opublikowano
29 minut temu, takexlife napisał:

A nie zaobserwowałeś pogorszenia odbioru fal radiowych przy normalnej jeździe? @Rob@k @Gremlin0209

Po zrzuceniu wstecznego wszystko wracało do normy, nie zauwazylem, żeby radio gorzej odbierało ?

Edytowane przez Gremlin0209

Opublikowano

Dlatego fajnie sobie zrobić wyciszenie na wstecznym i po problemie ?

Opublikowano
  • Autor
18 minut temu, kamil-vag napisał:

Dlatego fajnie sobie zrobić wyciszenie na wstecznym i po problemie ?

Kamil a jak to przekodować żeby radio się wyciszało na wstecznym? 

Opublikowano

Trzeba dołożyć przekaźnik z diodą, na zasilanie cewki dajesz plus ze wstecznego, kiedy złapie cewka ma podać masę na radio w pin MUTE, ot cała filozofia, mam i fajna funkcja, lepiej słychać pdc, jakoś mi w ogóle łatwiej się skupić... 

Opublikowano
  • Autor
14 minut temu, kamil-vag napisał:

Trzeba dołożyć przekaźnik z diodą, na zasilanie cewki dajesz plus ze wstecznego, kiedy złapie cewka ma podać masę na radio w pin MUTE, ot cała filozofia, mam i fajna funkcja, lepiej słychać pdc, jakoś mi w ogóle łatwiej się skupić... 

No właśnie denerwujące to jest, że słabo słychać pdc. Czy mógł byś chociaż odręcznie przysłać na priv schemat tego podłączenia. 

Opublikowano

Kupujesz przekaźnik 12v samochodowy, diodę i podpinasz według tego:

86 - żarówka wstecznego +12V

85 - masa

30 - masa

87 - wyjście na MUTE

Pomiędzy 85 a 86 dodatkowo dioda 1N4004 lub 1N4007 lub 1N4148 (katodą [kreską] do 86)

Opublikowano
  • Autor
3 minuty temu, kamil-vag napisał:

Kupujesz przekaźnik 12v samochodowy, diodę i podpinasz według tego:

86 - żarówka wstecznego +12V

85 - masa

30 - masa

87 - wyjście na MUTE

Pomiędzy 85 a 86 dodatkowo dioda 1N4004 lub 1N4007 lub 1N4148 (katodą [kreską] do 86)

Podziękował:hi:

Opublikowano

@Rob@k @Gremlin0209 @kamil-vag Dzięki Panowie za wszystkie odpowiedzi. Bardziej jest to kwestia mojego charakteru i nie lubię rozwiązań pośrednich czyt. przez chwilę mogę zastosować niekompletne rozwiązanie ale docelowo wszystko musi działać poprawnie... dodatkowo świadomość, że coś jest "nie tak" nie pomaga.

Opublikowano
2 godziny temu, takexlife napisał:

@Rob@k @Gremlin0209 @kamil-vag Dzięki Panowie za wszystkie odpowiedzi. Bardziej jest to kwestia mojego charakteru i nie lubię rozwiązań pośrednich czyt. przez chwilę mogę zastosować niekompletne rozwiązanie ale docelowo wszystko musi działać poprawnie... dodatkowo świadomość, że coś jest "nie tak" nie pomaga.

Po zamontowaniu tych wstecznych i zobaczeniu efektu myślę że byłbyś w stanie przymknąć na to oko :D 

przy przyciemnionych lampach i szybach daje tyle światła ze głowa mała teraz można cofać z przyjemnością i widać super :) 

ja radia nie słucham więc nawet nie wiedziałem ze dają szumy :D ale fakt są , przerzuć się na bt aux albo sd :D 

Opublikowano
3 minuty temu, raaf napisał:

Po zamontowaniu tych wstecznych i zobaczeniu efektu myślę że byłbyś w stanie przymknąć na to oko :D 

przy przyciemnionych lampach i szybach daje tyle światła ze głowa mała teraz można cofać z przyjemnością i widać super :) 

ja radia nie słucham więc nawet nie wiedziałem ze dają szumy :D ale fakt są , przerzuć się na bt aux albo sd :D 

One już siedzą na aucie ^_^ dlatego pytałem czy ktoś zauważył osłabienie fal radiowych przy normalnej jeździe - o cofaniu to nawet nie wspominam. U mnie radio od czasu do czasu odpalę, stąd moje pytanie i próba rozwiązanie tego problemu - wstępnie na wiosnę myślę o zamontowaniu filtra przeciwzakłóceniowego za lampą
I fakt dają ognia - lepiej niż niejedne
lampy z przodu ^_^

Opublikowano

No jak nie są zasilone to jak mają zakłócać? Sprawdź lepiej czy nie masz błędów od diversity czy coś w radiu... 

Opublikowano
3 minuty temu, kamil-vag napisał:

No jak nie są zasilone to jak mają zakłócać? Sprawdź lepiej czy nie masz błędów od diversity czy coś w radiu... 

Problem się pojawia w momencie założenia ledów - jak założę normalną żarówkę brak jakichkolwiek zakłóceń
Z błędami sprawdzę jutro - ostatnim razem jak skanowałem nie działo się nic niepokojącego, dzięki Kamil za radę

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

No i nadszedł ten czas. Powoli gromadzę graty do kompleksowego przeglądu pieca. Na razie cały układ klimatyzacji do wymiany, poduszki silnika i skrzyni, oleje w skrzyni i dyfrze. Reszta wyjdzie w trakcie roboty. 

IMG_20210130_154140.jpg

Opublikowano
W dniu 30.01.2021 o 20:06, Rob@k napisał:

No i nadszedł ten czas. Powoli gromadzę graty do kompleksowego przeglądu pieca. Na razie cały układ klimatyzacji do wymiany, poduszki silnika i skrzyni, oleje w skrzyni i dyfrze. Reszta wyjdzie w trakcie roboty. 

IMG_20210130_154140.jpg

do skrzyni a do dyfra i już o innym oznaczeniu trzeba lać?

Opublikowano
13 minut temu, mlody22122 napisał:

do skrzyni a do dyfra i już o innym oznaczeniu trzeba lać?

Tak.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Totarl zając i do mnie. Po miesiącach poszukiwań udało się kupić kompletny i w niezłym stanie tunel USA :banan:

IMG_20210402_191717.jpg

IMG_20210402_191728.jpg

Opublikowano

Rarytasik:wink4: