Damiano95 Opublikowano 23 Października 2016 Opublikowano 23 Października 2016 (edytowane) Witam, mam problem z moim B7 BPW quattro Otóż przy przyspieszaniu na drugim i każdym kolejnym biegu słychać takie dziwne terkotanie dochodzące z silnika które nasila się wraz z obrotami nie mam pojęcia co to może być Dwumasa założona miesiąc temu nowa zabierak pompy olejowej wymieniony całkiem niedawno Przekopałem cały internet i nie znalazłem podobnego przypadku u kogoś, może tutaj ktoś się z tym zetknął? Jutro postaram nagrać ten dzwięk i go tutaj wrzucić Z góry dziękuje za pomoc Edytowane 23 Października 2016 przez Damiano95
lolq1660 Opublikowano 16 Listopada 2016 Opublikowano 16 Listopada 2016 U mnie było coś podobnego do twojego opisu, miałem pęknięta głowicę, wytarty wałek rozrządu zawory, popychacze do wyrzucenia, trzeba zdjąć rurę od intercoolera(nie tam gdzie filtr powietrza tylko po przeciwnej stronie) i posłuchać gdy silnik chodzi czy nie ma buczenia, jeżeli jest to trzeba zwalać głowicę itp. Tak przynajmniej ja diagnozowaniem wg tego forum Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
Rabbi Opublikowano 16 Listopada 2016 Opublikowano 16 Listopada 2016 U mnie było coś podobnego do twojego opisu, miałem pęknięta głowicę, wytarty wałek rozrządu zawory, popychacze do wyrzucenia przy jakim przebiegu to się działo?
lolq1660 Opublikowano 16 Listopada 2016 Opublikowano 16 Listopada 2016 Niecałe 250tys Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
Tomaszek28 Opublikowano 16 Listopada 2016 Opublikowano 16 Listopada 2016 Witam Zgadzam się z kolegami ja miałem też taki przypadek i niestety wałek i jedna szklanka była uwalona a auto miało przejechane 236tyś.km więc sprawdzć tak jak radzą koledzy im szybciej tym lepiej bo póżniej pożesz mieć głowicę do wymiany.
Pawelkiwi Opublikowano 19 Listopada 2016 Opublikowano 19 Listopada 2016 Zrzuć pasek osprzętu. Jak to nie pomoże to głowica ale wcześniej zrzuć dekiel i zobacz "gałkami" czy coś nie odbiega od normy.
Rekomendowane odpowiedzi