Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] 18" na seryjnym zawiasie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Posiadam B5 avanta na 18" alu i sportowym zawiasie KW(chyba juz maksymalnie obnizony). Jako ze niebawem moja kobieta ma zaczac rowniez ujezdzac auto planujemy zmienic zawias na seryjny. Jako ze nie chcialbym zmieniac alusow, mam do Was prosbe zebyscie jesli ktos posiada wstawili foto a4 b5 na 18" calowych felgach i seryjnym zawiasie. Chcialbym poprostu zobaczyc jak bardzo to zeszpeci autko.

tak wyglada na obnizonym:

http://www.a4-klub.pl/smf/odp_moj_granatowy_potworek_p-t33865.0.html;msg397155#msg397155

Dzieki z gory wszystkim za odp.

Opublikowano

Nawet nie myśl żeby do 18" zakładać seryjny zawias :thumbdown:

Opublikowano

popros kobiete, zeby ladnie i delikatnie obchodzila sie z autem, bo sportowy zawias zostaje

jesli nie bedzie sie stosowac - spakuj jej walizki :wink4:

Opublikowano

popros kobiete, zeby ladnie i delikatnie obchodzila sie z autem, bo sportowy zawias zostaje

jesli nie bedzie sie stosowac - spakuj jej walizki :wink4:

Popieram :good::naughty:

Opublikowano

Albo można podnieść nie do serii, tylko powiedzmy -35. Jeździ się bez porównania łatwiej, a wygląda normalnie.

Opublikowano

Albo można podnieść nie do serii, tylko powiedzmy -35. Jeździ się bez porównania łatwiej, a wygląda normalnie.

Na 1BE już by jako tako wyglądało :tongue4:

Opublikowano

Na 1BE już by jako tako wyglądało :tongue4:

Dokładnie :good: Ja do swojego 1BE bede zakładał 18" :good:

Opublikowano

Dzieki wszystkim za odp i sugestie :) po zobaczeniu na seryjnym zawiasie jestem troszke skolowany :) wiem ze to nie ten dzial, ale jaki bylby koszt zawiasu( amoprki i sprezyny) np 1BE czy -35? moze mielibyscie jakies linki do sklepow badz allegro? bo niestety nie mam zbytniego rozeznania w tym temacie.

Opublikowano

Twój zawias to gwint?

Opublikowano

Twój zawias to gwint?

Jeżeli by miał gwintowany to pewnie by nie pytał o cenę wyższego zawiasu bo by sobie wyregulował.

Opublikowano

niestety to nie gwint :) inaczej nie byloby tematu :)

A właśnie na oko na zdjęciu w moim wątku ile a4 moze byc obnizona? tak pi razy drzwi?

Gość puchatek27
Opublikowano

pytasz o swoj samochod?????? :mysli: ile moze byc obnizony??? hhmmm :mysli: Ja mysle ze 50/50 choc przod wydaje sie nizej. Natomiast jezeli pytasz o samochod ykk to mysle,ze tam jest +50/+50 do serii :polew: Bez urazy ,to zart :polew::wink4:

Opublikowano

pytasz o swoj samochod?????? :mysli: ile moze byc obnizony??? hhmmm :mysli: Ja mysle ze 50/50 choc przod wydaje sie nizej. Natomiast jezeli pytasz o samochod ykk to mysle,ze tam jest +50/+50 do serii :polew: Bez urazy ,to zart :polew::wink4:

Tylko,że tym autem ,które wrzucił ykk jeździ jasiek ,a na tym zawiasie stoi jak dzik pod lasem. Podnieś trochę ale nie do serii :wink4:
Opublikowano

znalazlem brief od audi i tam jest niby -40mm, aczkolwiek mi sie wydaje nizej :) chce podniesc ale czy do -20 bedzie wogole zauwazalna roznica w komforcie jazdy w porownaniu do tych -40?

Opublikowano

znalazlem brief od audi i tam jest niby -40mm, aczkolwiek mi sie wydaje nizej :) chce podniesc ale czy do -20 bedzie wogole zauwazalna roznica w komforcie jazdy w porownaniu do tych -40?

Na pewno będzie :wink4: W moim jest seryjnie 1BE ,a jeździ nim głównie moja żona i nic jeszcze nie urwała...mieszkamy na wsi... :wink4:
Opublikowano

Do 18'' bym raczej się decydował na -35 Wieteca, ale to już Twój wybór.

Masz moim zdaniem -60 raczej, mierzyłem u siebie pod obciążeniem i -40 to jeszcze jest spora przerwa w nadkolu.

Opublikowano

1BE to minimum do 18". Narazie zostaw jak jest, poprostu porozmawiaj z żoną i wytłumacz jej jak ma jeździć. Jak da radę to nie ma sensu podnosić auta, a jak nie to wtedy zmienisz na wyższy.

Opublikowano
1BE to minimum do 18". Narazie zostaw jak jest, poprostu porozmawiaj z żoną i wytłumacz jej jak ma jeździć. Jak da radę to nie ma sensu podnosić auta, a jak nie to wtedy zmienisz na wyższy.

Problem w tym ze ona niebawem dopiero bedzie miala egzamin:) a i mnie dosc czesto na tych trasach co jezdze zdarza sie przycierac :(

Masz moim zdaniem -60 raczej, mierzyłem u siebie pod obciążeniem i -40 to jeszcze jest spora przerwa w nadkolu.

Myslisz ze az taka spora roznica by byla w briefie a w rzeczywistosci? fakt faktem ze miedzy nadkole a 18" felgi palec sie nawet nie zmiesci :)