Maciek Śpiewak Opublikowano 16 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 (edytowane) Witam dziś rano mialem taki problem ze auto nie chcialo zapalic i kontrolki od zmiany biegów zapaliły sie na czerwono. Po chwili jeszcze raz przekręciłem zapłon i juz bylo ok samochód zachowywał sie normalnie . co to może być ? . Dzieki i pozdrawiam dodam ze jest uszkodzona poduszka pod silnikiem czy to moze miec związek Edytowane 16 Listopada 2016 przez Maciek Śpiewak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkel_majki Opublikowano 16 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Tryb awaryjny, jeżeli nie chciał zapalić to może być jakiś kłopot z pozycjonerem skrzyni. Podłącz VAGa i odczytaj jakie błędy są w sterowniku skrzyni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Śpiewak Opublikowano 16 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 (edytowane) Tryb awaryjny, jeżeli nie chciał zapalić to może być jakiś kłopot z pozycjonerem skrzyni. Podłącz VAGa i odczytaj jakie błędy są w sterowniku skrzyni. I jescze jedno po odpaleniu zapaliła sie trakcja i znowu zgasiłem odpalilem na nowo i bylo ok Edytowane 16 Listopada 2016 przez Maciek Śpiewak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkel_majki Opublikowano 16 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Tryb awaryjny, jeżeli nie chciał zapalić to może być jakiś kłopot z pozycjonerem skrzyni. Podłącz VAGa i odczytaj jakie błędy są w sterowniku skrzyni. I jescze jedno po odpaleniu zapaliła sie trakcja i znowu zgasiłem odpalilem na nowo i bylo ok Tylko podpięcie pod VAG, inaczej to jest zgadywanka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Śpiewak Opublikowano 16 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Tryb awaryjny, jeżeli nie chciał zapalić to może być jakiś kłopot z pozycjonerem skrzyni. Podłącz VAGa i odczytaj jakie błędy są w sterowniku skrzyni. I jescze jedno po odpaleniu zapaliła sie trakcja i znowu zgasiłem odpalilem na nowo i bylo ok Tylko podpięcie pod VAG, inaczej to jest zgadywanka. ok tak zrobie w przyszłym tygodniu , akumulator tez słabo kręci moze to byc przyczyna no nie wiem . Gdyby było mało oleju w skrzyni to jest jakas kontrolka od tego pytam sie bo nie dawno kupilem ten samochód i juz pomału mnie zaczyna drażnić z tymi niby błahostkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkel_majki Opublikowano 16 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 (edytowane) Zbyt duży spadek napięcia w instalacji z powodu zużytego akumulatora też może dawać różne ciekawe efekty, elektroniki w tych b7 jest już sporo. Jeżeli stan oleju w skrzyni jest za niski to nie będzie informacji z komputera, skrzynia za to może uślizgiwać i szarpać. Z doświadczenia wiem, że ubytku nawet 1/3 nominalnego stanu oleju można wcale nie odczuć, ale drastycznie odbija się to na żywotności skrzyni. Edytowane 16 Listopada 2016 przez majkel_majki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Śpiewak Opublikowano 16 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Zbyt duży spadek napięcia w instalacji z powodu zużytego akumulatora też może dawać różne ciekawe efekty, elektroniki w tych b7 jest już sporo. Jeżeli stan oleju w skrzyni jest za niski to nie będzie informacji z komputera, skrzynia za to może uślizgiwać i szarpać. Z doświadczenia wiem, że ubytku nawet 1/3 nominalnego stanu oleju można wcale nie odczuć, ale drastycznie odbija się to na żywotności skrzyni. dzieki bardzo . Z akumulatorem może byc cos nie tak bo nie kręci jak potrzeba przy mrozie zauważyłem . Miłej nocy pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin4x4 Opublikowano 18 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 jak jest za niskie napięcie to sterownik ABS może walić błędy, naładuj do full potem się martw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Śpiewak Opublikowano 22 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 wszystko j jak jest za niskie napięcie to sterownik ABS może walić błędy, naładuj do full potem się wszystko jak narazie jest ok dziki wielkie A jak wogóle sprawdzić stan oleju w skrzyni tiptronic bo bylem na wymianie w silniku i kazałem gościowi tam zajrzeć i powiedzial ze nie da rady śmieszne dla mnie to było on prawie sie tego wystraszył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beny2303 Opublikowano 6 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 Po pierwsze jeżeli się wystarczył to gówno nie mechanik, w po drugie dla świętego spokoju ja bym wymienił olej w skrzyni, bo nie wiadomo kiedy i co było w ogóle robione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon-wit Opublikowano 2 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2020 I jaki był problem ??bo ja mam to samo vcds taki błąd pokazuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi