Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wyciek oleju z przewodu turbo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.mam pytanko odnośnie przewodu olejowego chłodzenia turbiny a dokładnie jego samego początku otwierając maske po prawwj stronie tak z tyłu sie zaczyna.i moje pytanie jest takie czy tam jest jakaś uszczelka bądź oring przy tej śrubce co przykreca sie ten przewód bo mam tam pod tym troche oleju i podejrzewam ze tam puszcza mi olej a nie wiem na co sie przygotować. Pozniej jak wrócę z pracy to wstawie zdjecie dokladnie jak ktos nie wie gdzie to jest ale mysle ze większosc z was bedzoe wiedziala.pozdrawiam

Opublikowano

Witam.mam pytanko odnośnie przewodu olejowego chłodzenia turbiny a dokładnie jego samego początku otwierając maske po prawwj stronie tak z tyłu sie zaczyna.i moje pytanie jest takie czy tam jest jakaś uszczelka bądź oring przy tej śrubce co przykreca sie ten przewód bo mam tam pod tym troche oleju i podejrzewam ze tam puszcza mi olej a nie wiem na co sie przygotować. Pozniej jak wrócę z pracy to wstawie zdjecie dokladnie jak ktos nie wie gdzie to jest ale mysle ze większosc z was bedzoe wiedziala.pozdrawiam

Moze wystarczy dokręcenie i bedzie ok ..Tam są takie podkładki uszczelniajace ...

http://imgup.pl/di/X8HK/bez-tytu-u.png

Opublikowano

To są miedziane podkładki?faktycznie moze wystarczy dokrecic ale pewnie tez odpowiedni ulozona ta sruba musi byc bo ma otwor na olej w gwincie zapewne

Opublikowano

Miedziane, śrubie wszystko jedno jak będzie ułożona

Opublikowano

Dojscie tam troche takie nie mile i ciekawe z jaką siłą dokręcić tą śrube.

No i nie moge odkręcic tej sruby.przeszkadza bardzo ten przewód odmy ktory wiadomo ze delikatny i niechce go tam szarpac.macie moze jakies pomysły? Nasadka nie wejdzie na tą śrube tez bo za ciasno tam zreszta co mi po nasadce jak grzechotki i tak tam nie wsadze czy tez przedluzki bo wlasnie ta odma...moze ktos podzieli zie z wlasnym doswiadczeniem?

Opublikowano

Dojscie tam troche takie nie mile i ciekawe z jaką siłą dokręcić tą śrube.

No i nie moge odkręcic tej sruby.przeszkadza bardzo ten przewód odmy ktory wiadomo ze delikatny i niechce go tam szarpac.macie moze jakies pomysły? Nasadka nie wejdzie na tą śrube tez bo za ciasno tam zreszta co mi po nasadce jak grzechotki i tak tam nie wsadze czy tez przedluzki bo wlasnie ta odma...moze ktos podzieli zie z wlasnym doswiadczeniem?

Hmmm No jeśli przeszkadza Ci ta rurka -odma to ją odkręć ...Przecież to dwie śrubki , pięć minut już miejsce masz ....No chyba że nie masz odpowiednich narzędzi... ;) Nikt nie mówił że będzie łatwo.. :-)))

Opublikowano (edytowane)

Jak nie ma dojścia to nic nie zdziałasz.

Jak coś przeszkadza to trzeba to odkręcić żeby zrobić miejsce na manewry.

Nie raz się o tym przekonałem, po prostu z gówna bata nie ukręcisz :D

Edytowane przez Hezen
Opublikowano

No wlasnie lipa jak nic a olej sączy. Niby prosta operacja a trudna :-)

Opublikowano

No wlasnie lipa jak nic a olej sączy. Niby prosta operacja a trudna :-)

Kolego ..Chyba troche dramatyzujesz

Poszedłem do garażu i zobaczyłem u siebie i uważam ze nie ma żadnego problemu z dojściem do tej śruby Nawet zrobiłem Ci fotkę ....

Nie rozumię Twojego problemu ...Naprawdę...

8gcqnmnh.jpg

Opublikowano

Jutro zrobie drugie podejscie.tez myslalem ze nie bedzie problemu na poczatku ale najgorsze to ze nie ma jak kluczem podejsc,bynajmiej dla mnie,a tan jest 17-stka i wiadomo to juz nie maly klucz ale chyba juz mam sposób i jitro zobacze :-) i jeszcze spytam co to za ustrojstwo jest co wężyk do tego przychodzi z opaską obok tej śruby?

Opublikowano

jeszcze spytam co to za ustrojstwo jest co wężyk do tego przychodzi z opaską obok tej śruby?

Myślę ze masz na mysli pompę vacum ( To ustrojstwo wytwarza podciśnienie ;))

Opublikowano

A to to jest ta pompa vacum,teraz juz wiem,dzięki :-)

A ta śruba odkręcona i podkładki wymienione :-) zobaczymy czy bedzie lecieć,za mocno nie dokręciłem,z wyczuciem oczywiscie :-) i udalo sie normalnie nasadką z przedłużka i grzechotką tylko troche tą odme odsunąłem i miejmy nadzieje ze nie uszkodzilem jej heh dzieki za pomoc.