izeKK Opublikowano 14 Grudnia 2016 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Witam Od kilku dni słyszę w kabinie dziwne dźwięki na niskich obrotach, samochód wydaje się jeździć prawidłowo tylko np. na biegu pierwszym i drugim czuję jakby lekkie 'tarcie' gdy kręcę kierownicą, wtedy też ten dźwięk nasila się. Czy coś się dzieje czy może mam takie 'zwidy' ? Miał ktoś kiedy podobną sytuację? Dźwięk przedstawiony na filmiku, tylko słychać go słabo więc proszę zwiększyć głośność
car_diag_cork Opublikowano 14 Grudnia 2016 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Skoro dźwięk nasila się podczas kręcenia kierownicą to sprawdź poziom płynu w zbiorniczku pompy wspomagania Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
izeKK Opublikowano 14 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2016 Poziom płynu jest pomiędzy min i max mniej więcej na środku. Czy możliwe jest, że traci właściwości i należy go wymienić? Kiedy i czy w ogóle było to robione, nie mam pojęcia ( samochód posiadam pół roku).
Fido Opublikowano 14 Grudnia 2016 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Do sprawdzenia pompa wspomagania,alternator,klima ,napinaczki. Ściągasz po kolei paski i sprawdzasz.
karaluch8 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Pompa wspomagania sobie jęczy. Sprawdź szczelnośc przewodów, i czy sitko w zbiorniczku jest na swoim miejscu.
Rekomendowane odpowiedzi