Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Spadek mocy 1.9tdi 130km

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wczoraj sprawdzalem przyspieszenie do 100 w moim audi bo dostalem do tego urządzenie pomiarowe.

Pierwszy pomiar z kiepskim startem to wynik 9,5sec a kazdy kolejny byl coraz slabszy, nawet 11,3sec. Troche mnie to zdziwilo wiec porownalem 100-160 ktore wcześniej wynosilo 11sec a wczoraj wyszlo okolo 14,5sec

Dodam ze autko jest po programie a turbo ładuje tak samo jak przed spadkiem (posiadam zegar doladowania )

Co moze byc przyczyna spadku mocy? Jakas rurka puscila?

Opublikowano

Może tak na hamownię wjedź i dopiero wtedy szukaj problemu ? Przyspieszenie nie jest wykładnią mocy.

Opublikowano

Ale jesli jest gorzej to cos sie musi dziać

Opublikowano

Pod sejmem też się dzieje. Litości - zapnij vaga, zrób logi - wtedy będzie wiadomo czy turbo pracuje w pełnym zakresie itp. Szklana kula nic nie chce powiedzieć - może smog nad mazowszem zakłócił stosunek paliwa do powietrza.

Opublikowano (edytowane)

Wczoraj podpinalem kompa, wszystko w normie poza mieszanka ... za malo powietrza, do 3,700 ma okolo 400nm a potem spada do 230nm. Wymienie jutro filtr powietrza i zobacze czy cos pomoglo bo jest w slabym stanie

Dzisiaj wymieniony filtr paliwa, powietrza i zalane paliwo na innej stacji.

Wynik : dalej 0 osiągów

Edytowane przez Janosik A4
Opublikowano (edytowane)

sprawdź przepływomierz.

Edytowane przez Ralen
Opublikowano

Czy jest ktos kto moglby mi zrobic logi? Oczywiście okoloce Marek, Warszawy.

Tak bedzie najlepiej bo wstawie je tutaj i ktos ogarnie o co chodzi

Niestety zaden mechanik na chwile obecna nie jest w stanie mi pomóc ...

Auto po depnieciu w gaz ma moc na jakies ulamki sekundy i slabnie. Przeplywka pokazuje 1200 a potem wartosc spada do 600 wiec brakuje mu powietrza tylko pytanie DLACZEGO?! Ma ktos pomysl?

Opublikowano

Przepływka pokazuje 1200 i po chwili spada do 600 ?
To żaden problem z powietrzem tylko trachnięty przepływomierz najprawdopodobniej...

Ewentualnie filtr powietrza możesz zmienić ale wątpię żeby tu był problem

Opublikowano

Filtr nowy, przeplywka tez jest ok bo sprawdzalem na innej i jest to samo

Opublikowano

To może masz gdzieś nieszczelność w dolocie?
Sprawdzałeś?

Opublikowano

Sprawdzalem, wszystko 100% szczelne

Opublikowano

Patryk, nie ma sensu szukać na ślepo... Znajdź kogoś od logów, albo sam kup sobie kabelek za grosze i z czyjąś pomocą zrobisz logi... Albo jest taki dział - Zloty i Spoty - zapytaj w swoim województwie/mieście o pomoc, na pewno ktoś na jakimś spocie by Ci pomógł zrobić logi, a nawet podpowiedzieć co i jak widząc parametry...

Opublikowano (edytowane)

Marki to okolice Warszawy o ile kojarzę.
Wiem że przy Arkadii robią spoty, było gdzieś pisane na forum. Musisz poszukać w zloty i spoty - Mazowieckie.

Ewentualnie ja mam kabel i kompa. Mogę wesprzeć ale musiałbyś do okolic Piaseczna podjechać.

Edytowane przez Ralen
Opublikowano

Ale parametry sa sprawdzone wszystkie o to chodzi :D mam dostep do VAS-a, zwyklego Delphi i podrecznego kompa więc tu nic to nie da. Kwestia typu ze wszystko jest ok a mocy brak

Opublikowano

Wpadnij do Łodzi, mam hamownię to sprawdzimy. Daleko nie jest.

Opublikowano

Srednio z czasem stoje :( we wtorek lub srode wstawie logi i może wam uda sie trochę wiecej wnioskow wyciągnąć

Opublikowano

Oj tam - zamiast na forum siedzieć to godzinka autostradą - na przykład dziś byłem w Wielkopolsce jak i też na Pradze - w 4 godziny obleciane w interesach.

Opublikowano

Jutro powinienem miec czas to wstawie logi :)

Opublikowano

Auto wczoraj zaczelo szarpac, drgac itp podczac przyspieszania oraz osłabło jeszcze bardziej. Wizyta u niechanika nie wykazala nic. Wszystko okej. Autko prawdopodobnie cierpi na rozjebany program wgrany w szopie u wujka Jurka :/ rano wstawilem a4 do kreatoramocy i czekam na jakies informacje. Plan jest taki ze najpierw wgraja seryjna mape, jesli to pomoze zaczna modyfikacje

Autko odebrane i nic z programem sie nie stało, kreator stwierdzil ze moga byc to wtyski.