Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wysoka temperatura i gotowanie płynu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zwracam się znowu o pomoc was koledzy już kiedyś miałem taki objaw ale sam przeszedł już dawno nie jeździłem moim asn-em auto stało z 2 miesiące dzisiaj po przejechaniu ok 15 km wyskoczył komunikat o wysokiej temperaturze i woda w zbiorniczku płynu chłodzącego zaczęła się gotować gdy auto troche ostygło postanowiłem to sprawdzić niby wszędzie sucho po poluzowaniu korka płyn wrócił do normy gdy auto znowu zagrzałem płyn zaczoł ubywać i potem znowu wrócił do normy niepokoji mnie troche wąż bo jest zbyt miękki i teraz moje pytanie co obstawiacie do sprawdzenie

-Korek zbiorniczka płynu chłodzącego

-Termostat

-Czujnik temperatury

-Chłodnica oleju

-Mam nadzieje ze nie uszczelka pod głowicą

aha wentylator chodzi cały czas nie wiem czy tak ma być Posze o porady.

Edytowane przez djjary

Opublikowano

Z doświadczenia ci powiem taka diagnoza nie jest do zrobienia przez neta. Objawy jakie opisujesz pasują do różnych usterek. Ale obstawiał bym uszczelkę. Prosta sprawa wyjmij świece i przejrzyj nagar jeżeli któraś będzie znacznie się różniła to masz płyn w komorze. Ale radze oddać do mechanika na diagnozę bo przy utracie płynu już sie że tak powiem metody prób i błędów kończą. Szkoda silnika.

Opublikowano

Wentylator nie powinien chodzić non stop. Komputer i błędy. Najpierw usuń te błędy co masz. Jeżeli chodzi went to pewno błąd któregoś z czujników. W blokach pomiarowych możesz podejrzeć wskazania czujników temperatury itd. Zacznij od tego.

Opublikowano
  • Autor

Hmm wydawało mi się ze wentylator powinien chodzić cały czas a mógłbyś mi kolego powiedzieć w jakich grupach w vagu sprawdzić te parametry i ile one powinny wynosić

Opublikowano

a płyn nie zmienia barwy? nie wiem nie ma oczek itp? to że wiatrak chodzi to może masz klimę włączoną ;)

Opublikowano
  • Autor

nie barwy nie zmienia i oczek tez nie ma a wiec olej się nie dostaje a co do klimy to racja jest włączona na 19"

Opublikowano

Po odpaleniu auta na zimnym od razu włącza wentylator? Auto na ssaniu chodzi na początku? Sprawdź błędy vagiem

Opublikowano
  • Autor

Tak od razu chodzi wentylator aczkolwiek klima była włączona auto na początku chodzi na ssaniu normalnie byłem dzisiaj u mechanika bo go wczoraj oddałem rano dolał płynu bo mówił ze nic nie było i ma dopiero zacząć oględziny obstawia walnięty wąż gdzies

Opublikowano

Czujnik temperatury padnięty i wiatrak lata cały czas, miałem to samo. Czujnik zielony, znajduje się za przepływka, trudny dostęp. Ale nie od niego gotuje wode ja miałem padnięty termostat raz działał raz nie no i rozsadzilo węża. Wymieniłem i po sprawie. Ale tak jak piszą koledzy u ciebie może być co innego musisz sprawdzić.

Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka

Padnięty czujnik temperatury zielony wentylator rozmawia wtedy na całego :-) Miałem to samo. I termostat w moim przypadku aż rozsadzilo węża. Po wymianie na nowy do dziś ok. A w twoim przypadku sam musisz ocenić co dolega silnikowi.

Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

A więc Panowie oględziny mojego mechanika i diagnoza to uszczelka pod głowicą płyn wsysa cały najlepiej było by wyjąć cały silnik i oblukac co trzeba może ktoś z was robił taki zabieg jakie koszty i jakie części?

Opublikowano

A więc Panowie oględziny mojego mechanika i diagnoza to uszczelka pod głowicą płyn wsysa cały najlepiej było by wyjąć cały silnik i oblukac co trzeba może ktoś z was robił taki zabieg jakie koszty i jakie części?

A powiedział Ci w jaki sposób to "zdiagnozował"? Test na obecność co2 w układzie był?

Edytowane przez damian92x

Opublikowano

hmm a kopci mocno na biało zaraz po odpaleniu i potem trochę słabiej na ciepłym?

Opublikowano

Koszt. Ja przechodziłem przez całkowity remont tego silnika 3500-4000 tysie minimum o ile nie masz pękniętego bloku...

Opublikowano
  • Autor

Testu na co2 nie robił u mnie kopci jak pochodzi powyżej minuty a stwierdził ze uszczelka bo po odpaleniu pochodzi kilka sekund i zaczynaj bąbelki isc do płynu wiadomo jak się zagrzeje do płyn całkiem połyka Envin jak Ci się spisywał po remoncie?

Opublikowano

Ja miałem pęknięty blok i wtedy remont staje się trochę nieopłacalny. Pytanie czy twój mechanik ogarnia temat ASN'ów, remontu tego motoru nie zlecałbym pierwszemu lepszemu mechanikowi :/ .

Opublikowano
  • Autor

Właśnie wiem musi być osoba znająca się w temacie jestem ze śląska a wiem ze waskivw jest ogarnięty w tym temacie a wiec chyba do niego się udam

Opublikowano

Polecam waskivw. Tez u niego robiłem ASN'a. Teraz robię u niego swapa na 2.7 ^^

Opublikowano
  • Autor

Czyli też polecasz waskivw'a a możesz cos napisać coś o kosztach czy drogo bierze od roboty?

Opublikowano

Zmiana silnika na 2.7 bez 10 tysi w górę się nie obejdzie z tym że jak byś miał spranego ASn to spora cześć do zwrotu po sprzedaży w przypadku walniętego ASN 10 w góre

Opublikowano

Wiem :P. Stary asn pęknięty blok. Reszta z niego sprawna idzie na części(cos się zawsze zwróci). Ale tak jak piszesz zabawa do tanich nie należy, a najgorzej to znaleźć dobrego dawce :/ . Ale reanimacja asn w moim przypadku tez by tanio nie wyszła :/