bisiu66 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Witam.Zamarza mi przednia szyba od środka.Co moze być przyczyna?
Pawlo 2004 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Przyczyną będzie napewno mróz A tak poważnie to marznie na całości czy tylko w narożnikach??
Gamling Opublikowano 29 Grudnia 2008 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Wilgoć w aucie. Sprawdź filtr przeciwpyłkowy, u mnie po jego wymianie parowanie szyby od wewnątrz ustało jak ręką odjął.
Gość Trzeniu Opublikowano 29 Grudnia 2008 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Przyczyną będzie napewno mróz j**any :polew: może masz wilgotne dywaniki , robi się para a w nocy zamarza
bisiu66 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2008 Filtr przeciwpylkowy byl wymieniany(ten od klimy),paruje cala i to nawet po trzech godzinach jak postoi w ciagu dnia.
zbychzz Opublikowano 29 Grudnia 2008 Opublikowano 29 Grudnia 2008 dobrze jest wywietrzyć sobie samochód od czasu do czasu (po jeździe pootwierać drzwi i poczekać chwile żeby przewiało). Problemem może być jakiś przeciek do wew. wody (linka od maski, dziura pod komputerem itp.) lub przy nagrzewnicy
Gamling Opublikowano 29 Grudnia 2008 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Wymieniałeś go sam czy ktoś Ci to robił? Pytam bo dość popularne jest u niektórych "mechaników" zostawianie starego i kasowanie za nowy. Najlepiej sprawdź wyciągając go w jakim jest stanie. Robi się to w 30 sekund. Jak jest ok to szukaj innego źródła wilgoci w samochodzie, mogą to być faktycznie dywaniki albo np wadliwe uszczelki.
bisiu66 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2008 Sprawdze jutro wszystkie dywaniki ,czy któryś czsem nie jest wilgotny.Dzięki za info.Mam nadzieje,ze uda mi się to opanować.Spróbuje z tym wietrzeniem wnętrza
Pawlo 2004 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Opublikowano 29 Grudnia 2008 A moze na klimie śmigasz? i masz ją do tego zawilgoconą :gwizdanie: i po zgaszeniu auta z nawiewów leci wilgotne powietrze i juz masz odpowiedz. Osadza sie na szybie i przez noc w środku masz więcej szronu w środku niz na zewnątrz Ale pierwszorzędnie sprawdziłbym filtr kabinowy on jest najczęstszą przyczyna parowania szyb a co za tym idzie zamarzania ich w zimie.
Cuber Opublikowano 29 Grudnia 2008 Opublikowano 29 Grudnia 2008 A moze na klimie śmigasz? kompresorek klimy nie załącza sie poniżej 4 stopni :gwizdanie:
Pawlo 2004 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Hmm... a tego to nie wiedziałem czyli klimy sobie nie włacze jak jest zimno?? Ja teraz śmigam bez gazu w obiegu i znajomy mi powiedział ze mam nabić gaz bo sprężarka sie sepsuje jak bedzie chodzić na sucho?? to gdzie tu jest prawda? Myślałem ze wszystko jest na jednym pasku w B6 i spręzarka chodzi non topa. Jak to w koncu jest??
Cuber Opublikowano 29 Grudnia 2008 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Hmm... a tego to nie wiedziałem czyli klimy sobie nie włacze jak jest zimno?? Ja teraz śmigam bez gazu w obiegu i znajomy mi powiedział ze mam nabić gaz bo sprężarka sie sepsuje jak bedzie chodzić na sucho?? to gdzie tu jest prawda? Myślałem ze wszystko jest na jednym pasku w B6 i spręzarka chodzi non topa. Jak to w koncu jest?? w A4 do 99 roku , ponizej 4 stopni sprezarka się odłącza Kolega który założył temat ma 98 rok
Pawlo 2004 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Czyli w B6 i B7 jest tak jak napisałem? A jest jakieś ryzyko jazdy bez gazu w klimie?? Moze sie coś zepsuc?? Hmm... moze załoze nowy temat w dziale klimatyzacja
Cuber Opublikowano 29 Grudnia 2008 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Czyli w B6 i B7 jest tak jak napisałem? A jest jakieś ryzyko jazdy bez gazu w klimie?? Moze sie coś zepsuc?? Hmm... moze załoze nowy temat w dziale klimatyzacja załóż ale wczesniej poczytaj FAQ działu Klimatyzacja :gwizdanie:
pet3r Opublikowano 29 Grudnia 2008 Opublikowano 29 Grudnia 2008 wracając do tematu parowania - sprawdź rynienki odpływowe na podszybiu, mogą być zatkane.
cichy1989 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Możliwe że może się tak dziać po wymianie przedniej szyby? np jak by była nieszczelnie założona czy coś...?
Art_A4 Opublikowano 31 Grudnia 2008 Opublikowano 31 Grudnia 2008 Obstawiam źle dolegającą listwę podszybia do szyby co owocuje dostawaniem się wody do filtra przeciwpyłkowego. U mnie tak było. Proponuje wyjąć filtr, wysuszyć oraz posmarować bezbarwnym sylikonem na całej długości tą listwę (na łączeniu z szybą) bądź wymienić listwę na nową. U mnie pomogło
soja Opublikowano 7 Stycznia 2009 Opublikowano 7 Stycznia 2009 U mnie dzisiaj rano wszystkie szyby wewnątrz auta były zamarznięte Cholera, chyba trzeba spryskać uszczelki silikonem
MARCIN607 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Opublikowano 7 Stycznia 2009 a jak się ten filtr kabinowy sprawdza??
zbych4000 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Witam. Również mam problem z zamarzaniem szyby przedniej, wyczytałem w ostatnim poście że mogą być zatkane przewody pod przednią szybą i zastanowiło mnie to ponieważ, 2 tygodnie temu wymieniałem przednią szybą . Może parowanie jest z tym związane? Jak sprawdzić te przewody?
Rekomendowane odpowiedzi