Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Relacja z reanimacji silnika - A4 B6 2.0 ALT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Owszem z 1litra na 1000 do 1.2litra na 1000km

Opublikowano

Dev - nie chcę być nie uprzejmy ,ale takie nabijanie się jest naprawdę chamskie :D. Tymbardziej ,że kolega który się pytał o pobór ma passata w tym silniku i niebieski dymek - doradzilem mu wymiane uszczelniaczy, a mechanik wskazuje zapieczone pierscienie. :)

Opublikowano
3 godziny temu, Anelson napisał:

Dev - nie chcę być nie uprzejmy ,ale takie nabijanie się jest naprawdę chamskie :D. Tymbardziej ,że kolega który się pytał o pobór ma passata w tym silniku i niebieski dymek - doradzilem mu wymiane uszczelniaczy, a mechanik wskazuje zapieczone pierscienie. :)

tutaj nie ma chamstwa tylko jest  żelazna logika

ktoś kto kupuje auto z takim silnikiem musi się liczyć z tym że będzie jadł oliwę żaden remont tego nie zmieni

tematów na ten temat.na forum jest naście 

Opublikowano

Jeździ i spalanie oliwy jeszcze spadło , a o więcej szczegółów piszcie do założyciela tematu .

Dev nie siej propagandy że się nie da wyremontować silnika , da się tylko czasami jest to nieopłacalne .

Opublikowano
1 godzinę temu, Dev napisał:

ktoś kto kupuje auto z takim silnikiem musi się liczyć z tym że będzie jadł oliwę żaden remont tego nie zmieni

Niestety nie siedzę w temacie motoryzacji. Jestem zwykłym człowiekiem który chce kupic auto i nim jeździć tak jak Ty kupujesz telewizor i nie zastanawiasz się jaki zasilacz impulsowy i na jakim chipie w nim siedzi. Sądziłem że jak kupie niewysilony silnik 2.0 to nie będę miał problemów. Rzeczywistość jest inna. Na przyszłość zanim kupie samochód przejrzę cały internet. W tym przypadku sprawdziłem tylko pobieżnie opinie. I to był mój błąd. Cieszę się że remont pomógł. W moim przypadku jest on niestety nie opłacalny przy wartości samochodu 10 tysięcy złotych. 

Opublikowano
2 minuty temu, Nefarious19 napisał:

Niestety nie siedzę w temacie motoryzacji. Jestem zwykłym człowiekiem który chce kupic auto i nim jeździć tak jak Ty kupujesz telewizor i nie zastanawiasz się jaki zasilacz impulsowy i na jakim chipie w nim siedzi. Sądziłem że jak kupie niewysilony silnik 2.0 to nie będę miał problemów. Rzeczywistość jest inna. Na przyszłość zanim kupie samochód przejrzę cały internet. W tym przypadku sprawdziłem tylko pobieżnie opinie. I to był mój błąd. Cieszę się że remont pomógł. W moim przypadku jest on niestety nie opłacalny przy wartości samochodu 10 tysięcy złotych. 

Wpisując w google Audi A4 b6 2.0 opinie , 2 wynik wyszukiwania wskazuje na topic w ktorym jest wzmianka ze te silniki pochłaniają olej ... 

Opublikowano

Mam Passata, nie Audi. O Passatach z tym silnikiem jest mało opini. Dopiero później się dowiedziałem że ten silnik to to samo co w Audi i tak trafiłem tu na forum. Ale mniejsza z tym. Koniec off topa.

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

@Nefarious19 ogarnąłeś temat z naftą?

Opublikowano
Teraz, k232 napisał:

@Nefarious19 ogarnąłeś temat z naftą?

Dzisiaj drugi dzień kuracji. Przprowadza ją mój ojciec bo jest na L4 i ma czas. Na dwóch cylindrach (2 i 4) nafta mega wolno spływa. Na 1 i 3  po wlaniu 60ml ubywa całkowicie w ciągu 2 godzin.  Takie dane mam z wczoraj. Dzisiaj się okaże. świeca na 3 cylindrze po wyjęciu miało troszkę czarnego nalotu ale rzekłbym że minimalnie. Reszta świec normalna.

Opublikowano
2 minuty temu, Nefarious19 napisał:

Na 1 i 3  po wlaniu 60ml ubywa całkowicie w ciągu 2 godzin.

Jeżeli spływa a nie paruje to nie będziesz miał pękniętej głowicy ?

Opublikowano

no nie wiem. Myśloałem że jak zapieczone pierścienie są to spływa.

Opublikowano

To dlaczego w takim razie na 2 i 4 cylindrze stoi ? Hmm..

Opublikowano
1 minutę temu, k232 napisał:

To dlaczego w takim razie na 2 i 4 cylindrze stoi ? Hmm..

Obstawiam że tam może nie są aż tak zapieczone olejowe. 

Opublikowano

Pasuje aby się ktoś odezwał kto robił taki test, będzie wiadomo czy ma spływać czy nie. :)

Opublikowano

Kupiłem manometr i pomierze kompresje jeszcze.

Opublikowano

Jak nafta spływa szybko to są zapieczone pierścienie , ma ubywać w takim samym czasie na wszystkich cylindrach .

Opublikowano
Obstawiam że tam może nie są aż tak zapieczone olejowe. 

Rozumiem, ze przed zalaniem nafty spusciles olej?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano

tak, olej jest spuszczony.

Opublikowano

Waham się czy u siebie nie przeprowadzić tej operacji. Poczekam na wyniki Twojego testu.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Dzwoniłem do ojca przed chwilą. Na cylindrze 3 się poprawiło i nafta nie spłyneła. Na 1 niewielka poprawa.