Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Nie działa tempomat po montażu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jak w temacie. Zakkadalem dzisiaj tempomat.nowy modul plus manetka.wszystko zakodowane wg porad z forum.aktywowany.sprawdzane dzialanie manetki pedalu sprzegla i hamulca w vag com.wszystko pokazuje ze dziala.jenak jak proboje zalaczyc go na trasie to nie dziala.prosze o pomoc

Opublikowano

Masz manetkę ustawiona w pozycji ON (do siebie). ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Grupa 006 ostatnie okienko - jaka wartość ?

Opublikowano

Tak manetke mam do siebie. Ostatnie okienko 00 a jak pociagne manetke do siebie to 10

Opublikowano (edytowane)

Czyli zakodowany poprawnie, bo byłoby 255.

00 Wyłączony

01 Właczony

I jak aktywujesz to to 01 zostaje cały czas ?

W grupie 022 też się zmieniają wszystkie wartości poprawnie ? W pierwszym okienku jest 9 ?

Edytowane przez kamil-vag
Opublikowano

Jak jest wylaczony to w pierwszym okienku jest 10 a w drugim 000000 a jak wlaczknty to w pierwszym 90 a w drugim 000011

Opublikowano

Czyli wszystko poprawnie... I jak jedziesz dasz SET i nie trzyma prędkości ?

Opublikowano

No nie trzyma. Ale zrobie jeszcze raz test jutro. A nacisnac set trzeba tylko raz trzy przytrzymac ? A i od jakiej predkosci dziala tempomat ?

Opublikowano (edytowane)

A i od jakiej predkosci dziala tempomat ?

set naciskasz raz

u mnie min to 40 i po dołozeniu wszystko działało tylko musiałem czujnik sprzęgła wymienić

Edytowane przez MemberA4
Opublikowano

A co bylo nie tak z tym czujnikiem ? W vagu pokazywal ze jest ok ? Moze u mnie jest to samo. A i czy powinna mi sie zaswiecic kontrolka tempomatu na zegarach ?

Opublikowano

A i czy powinna mi sie zaswiecic kontrolka tempomatu na zegarach ?

Powinna się zapalić zielona ikonka
Opublikowano (edytowane)

A co bylo nie tak z tym czujnikiem ? W vagu pokazywal ze jest ok ? Moze u mnie jest to samo. A i czy powinna mi sie zaswiecic kontrolka tempomatu na zegarach ?

nie pamietam juz w którym bloku pomiaraowym na vagu ale tam gdzie są wskazania działania pedałów nie zmieniało się 0 na 1

chyba to było w ENGINE grupa 006

Jak jest wylaczony to w pierwszym okienku jest 10 a w drugim 000000 a jak wlaczknty to w pierwszym 90 a w drugim 000011

a nie powinno być trzech jedynek na końcu? bo to własnie od pedału sprzęgła chyba brakuje tej jednej? Edytowane przez MemberA4
Opublikowano

Już wszystko działa.dzieki

Opublikowano

Nie wciskałeś SET ? :P