W5 z lidla Opublikowano 17 Stycznia 2017 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Cześć, kupiłem pompę elektryczną do odsysania oleju. Działa OK ale wyszło tylko 2,5 l. Czy w misce olejowej jest jakaś przegroda? Może coś podpowiecie? Odsysalem przez bagnet i pod filtrem oleju.
karaluch8 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Pod samochodem masz taki bajer. Ściągasz podłogę, i w misce olejowej masz śrubę. A to ci niespodzianka! Odkręcasz i olej leci - MAGIA. Pozdrawiam.
Marek24 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Opublikowano 18 Stycznia 2017 A jestes pewny ze do dna miski zjechaleś? bo ja taki pewny bym nie był:)
OLIVER Opublikowano 18 Stycznia 2017 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Odsysarka oleju fajna rzecz ,mniej roboty ale nigdy tak dokładnie nie z ciągnie oleju jak przez śrubę spustową Też podejrzewam że nie do końca dostałeś się ssakiem do dna miski i dlatego tyle oleju odzyskałeś Osobiscie wolę spusty tradycyjne przez korek
W5 z lidla Opublikowano 18 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2017 Marek24, OLIVER - dzięki za odpowiedź, tak też zakładam że nie zjechalem do końca i stąd moje pytanie - czy jest tam jakaś przegroda? Kiedyś miałem passata i tam w misce olejowej była blacha którą trzeba było minąć. Tutaj kombinowałem z 15 min i mam wrażenie że coś tam blokuje na dole. karaluch8 WOW dziękuję za merytoryczny głos w dyskusji, super porada, nie wiem jak na to wpadłeś, chylę czoła, wydrukuję sobie i będę wnukom pokazywał
Mozgu Opublikowano 19 Stycznia 2017 Opublikowano 19 Stycznia 2017 kolego sa w miskach przegrody, tak samo jak sa w cysternach aby olej nie przelewał sie szybko we wszyskie strony podczas jazdy
Rekomendowane odpowiedzi