bartez80 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Opublikowano 18 Stycznia 2017 1 godzinę temu, TomOskroba napisał: kurde. dźwięk jest konkretny ! u mnie na dedykowanej strumienicy był pogłos jakby ktoś walił blachą o blachę a na dodatek wszystko latało luźno. tu jest super ! bez wiochy. fajny pogłos @bartez80 na pewno do Ciebie kiedyś się odezwę o DP A widzisz mówiłem tobie wtedy ,ze te ala strumienice sa g...no warte .
adrian242424 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2017 Panowie wydaje mi się, że powstały efekt jest spowodowany tym, że końcowe tłumiki są przelotowe, dzisiaj przy jeździe z otwartym oknem, wydobywający się dźwięk, słychać było wyraźnie z tyłu samochodu, wydaje mi się, że przy odpuszczaniu gazu lub zmianie biegu otwierający się zawór westgate wypycha powietrze do wydechu i powstaje taki dziwny efekt, dla świętego spokoju wypnę N75 tak, aby westgate się nie otwierał i zobaczymy czy dźwięk zostanie, jeśli nie to będzie trzeba wywalić środkowy tłumik lub z tym żyć. Poniżej film z przejazdu:
TomOskroba Opublikowano 19 Stycznia 2017 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Cytuj A widzisz mówiłem tobie wtedy ,ze te ala strumienice sa g...no warte . to było po fakcie, no ale cóż, człek na błędach się uczy @adrian oby to było to
KrzysiekB88 Opublikowano 13 Marca 2017 Opublikowano 13 Marca 2017 Dnia Tuesday, January 17, 2017 o 23:52, WYSKUN napisał: u mnie wszystko jest ori, tylko DP założony i jest cicho, jedynie jak na maxa przygazujesz to jest fajny dzwięk cos jak na tym filmiku a poza tym nie mam takich dzwięków jak Ty Panowie a jak idczucia z jazdy po wrzuceniu DP
adrian242424 Opublikowano 13 Marca 2017 Autor Opublikowano 13 Marca 2017 3 godziny temu, KrzysiekB88 napisał: Panowie a jak idczucia z jazdy po wrzuceniu DP U mnie poprzedzi właściciel założył nowego chińskiego kata, który strasznie przymulał auto, po wrzuceniu DP w Audi szybciej wstaje turbo (wg. logów 2200obr full boost, przedtem przy ok 2500obr) i czuć, że auto ma lepszą górę od 4tyś idzie lepiej niż przedtem. Nie wiem czy to przez to, że miałem jakiś kijowy zamiennik kata, ale po wrzuceniu DP czuć u mnie dużą różnice.
kacperbdg Opublikowano 6 Maja 2017 Opublikowano 6 Maja 2017 Odgrzeje trochę kotleta pytanie do kolegów którzy montowali u siebie dp mam 1.8T BFB I zamierzam wywalić kata wstawić DP i wyciąć środkowy tłumik . Tylko teraz pytanie jak to wyglada z sondami ? Jakieś gotowe emulatory ??
adrian242424 Opublikowano 6 Maja 2017 Autor Opublikowano 6 Maja 2017 Pierwsza sonda zostaje bez zmian, drugą od diagnostyki katalizatora, najlepiej wywalić programowo z ECU, u mnie zastosowałem tulejkę kątową, ale wywala błąd niesprawnego kata co ok 160km.
bartez80 Opublikowano 6 Maja 2017 Opublikowano 6 Maja 2017 (edytowane) Adrian ,a jaki dokladnie emulator zastosowałes ?? podaj linka . bo ja do tej pory stosuje jeden typ emulatora i narazie wszystko jest ok . Edytowane 6 Maja 2017 przez bartez80
adrian242424 Opublikowano 6 Maja 2017 Autor Opublikowano 6 Maja 2017 1 godzinę temu, bartez80 napisał: Adrian ,a jaki dokladnie emulator zastosowałes ?? podaj linka . bo ja do tej pory stosuje jeden typ emulatora i narazie wszystko jest ok . Najpierw miałem prosta tulejkę, jak niżej na zdjęciu, później zmieniłem na kątową i nadal wywala checka i błąd sprawności kata, nie zawracam sobie tym głowy bo przy robieniu wirusa wywalę ją z ECU.
WYSKUN Opublikowano 6 Maja 2017 Opublikowano 6 Maja 2017 1 minutę temu, adrian242424 napisał: Najpierw miałem prosta tulejkę, jak niżej na zdjęciu, później zmieniłem na kątową i nadal wywala checka i błąd sprawności kata, nie zawracam sobie tym głowy bo przy robieniu wirusa wywalę ją z ECU. ja miałem ten kątowy i wywalało checka co 200-300km. ale programowo już usunięte, SAI też i przy okazji wirusek jest
adrian242424 Opublikowano 6 Maja 2017 Autor Opublikowano 6 Maja 2017 1 minutę temu, WYSKUN napisał: ja miałem ten kątowy i wywalało checka co 200-300km. ale programowo już usunięte, SAI też i przy okazji wirusek jest Mogłeś od razu wywalić "fazator" od hydraulicznego napinacza wałków, jak by ci przyszło robić go w przyszłości zastosował byś tańszy i ponoc lepszy bez tego "czujnika".
WYSKUN Opublikowano 6 Maja 2017 Opublikowano 6 Maja 2017 Teraz, adrian242424 napisał: Mogłeś od razu wywalić "fazator" od hydraulicznego napinacza wałków, jak by ci przyszło robić go w przyszłości zastosował byś tańszy i ponoc lepszy bez tego "czujnika". myślałem o tym i zawsze mogę to w chwile moment mieć to usunięte. Ale narazie napinacz jeszcze ori smiga mi ok. Nawet teraz jak jest +15 na dworze to porannego terkotania nie mam. w kanałach 090, 091, 093 jest "-1" więc tip top jak narazie
kacperbdg Opublikowano 7 Maja 2017 Opublikowano 7 Maja 2017 11 godzin temu, bartez80 napisał: Adrian ,a jaki dokladnie emulator zastosowałes ?? podaj linka . bo ja do tej pory stosuje jeden typ emulatora i narazie wszystko jest ok . A możesz od siebie polecić emulator ?;D czy najlepiej odrazu wywalić z ECU? Jest możliwość ogarnięcia samemu przez komputer czy trzeba raczej podjechać przy okazji wirusa do chłopaków z hamowni
adrian242424 Opublikowano 7 Maja 2017 Autor Opublikowano 7 Maja 2017 6 godzin temu, kacperbdg napisał: A możesz od siebie polecić emulator ?;D czy najlepiej odrazu wywalić z ECU? Jest możliwość ogarnięcia samemu przez komputer czy trzeba raczej podjechać przy okazji wirusa do chłopaków z hamowni Najlepiej wywalić z ECU, wszystko się da zrobić jeśli ma się wiedzę i sprzęt, jednak żeby wywalić sondę z ECU trzeba ingerować w mapę sinika, wiec robi się to przeważnie podczas wirusa.
Rekomendowane odpowiedzi