Lastk Opublikowano 23 Stycznia 2017 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Hej, zgłaszam się ponownie z nietypowym problemem. Około moesiąca temu mechanik wymieniał mi dwumase ze sprzęgłem, wysprzęglik oraz uszczelniacz wałka skrzyni. Dzisiaj zauważyłem ponowny wyciek oleju przekładniowego na łączeniu skrzynia-silnik. Mechanik, który wymieniał w/w rzeczy mówi, że w następny poniedziałek ściągnie ponownie skrzynie i mówi, że prawdopodobnie wytarty jest wałek i skrzynie trzeba będzie rozebrać... Czy to dobra droga? Wałek przy udokumentowanym przebiegu 300 tysięcy?
Lastk Opublikowano 25 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2017 Edit: Panowie, mieliście taki przypadek kiedyś, że dalej cieknie po wymianie simeringu wałka skrzyni biegów?
karaluch8 Opublikowano 25 Stycznia 2017 Opublikowano 25 Stycznia 2017 A może to z wału silnika cieknie?
Lastk Opublikowano 25 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2017 5 minut temu, karaluch8 napisał: A może to z wału silnika cieknie? Niestety nie, zapach i kolor oleju przekładniowego
Lastk Opublikowano 1 Lutego 2017 Autor Opublikowano 1 Lutego 2017 Panowie problem rozwiązany! Okazał się błahy, na stacji diagnostycznej mówili, że to olej przekładniowy bo tak dziwnie pachniał a okazało się, że cieknie od pokrywy zaworów w dół po skrzyni Mycie plus wymiana uszczelki i gitara
poitner27 Opublikowano 19 Lutego 2017 Opublikowano 19 Lutego 2017 wymiana uszczelki jakiej? pod glowica?
Lastk Opublikowano 20 Lutego 2017 Autor Opublikowano 20 Lutego 2017 10 godzin temu, poitner27 napisał: wymiana uszczelki jakiej? pod glowica? pod pokrywą zaworów
Rekomendowane odpowiedzi