Skocz do zawartości
IGNOROWANY

245/40 i ET 48 czy bedzie dobrze?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy do B5 będą pasowały felgi o ET 48 i czy po włożeniu na tył opony 245/40/18 nie bedzie nic wystawało i obcierało?

Czy do takiego ET będą konieczne dystanse?

Opublikowano

Coś mi się wydaje że lekkie dystanse będą potrzebne.

Opublikowano

Dibo sugerujesz, że może gdzieś obcierac?

Opublikowano

Nie jestem pewny. Porównuje z moimi kołami które są równo z nadkolem. Przy czym ja mam ET35 + dystanse no i opony 215 (felga 7"). A Ty chcesz załozyć 245 a to już kawał opony jest. Najlepiej jakbyś mógł sprawdzić. Ilu calowa jest Twoja felga ?

Opublikowano

Szerokość felgi to 8"..., mam dwie dobre opony 225/40/18 i dwie 245/40/18 i dylemat czy te 245 sprzedać czy zakładać :mysli:

Opublikowano

pokaż co kupiłeś?? :naughty: od Flyera??

Opublikowano

Nie od Flyera... :)

Ide zaraz przełozyc kółka bo nie wytrzymam do wiosny :naughty: Zrobie foto i pokaze :kox:

Opublikowano

Załóż i sprawdź czy jest OK. Wtedy będziesz widział czy sprzedawać czy zostawić, tymbardziej że masz te opony i możesz przetestować.

Opublikowano

Niestety test tych opon (245) bede mogł zrobic dopiero na wiosne bo je mam osobno. Na felgach są wszystkie 225, ale dwie do wywalenia :confused4:

Opublikowano

Czy do B5 będą pasowały felgi o ET 48 i czy po włożeniu na tył opony 245/40/18 nie bedzie nic wystawało i obcierało?

trzeba by spróbować , ale bawiam sie , że będzie obcierać od środka.

Opublikowano

trzeba by spróbować , ale bawiam sie , że będzie obcierać od środka.

przy tak dużym ET o błotnik na pewno nie obetrze, jedynie może przy skręcie od wew., ale powinno się dać to wyregulować dystansem. Ludzie z forum juz mieli takie kółka w b5

http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t12066.0.html;highlight=245+40

Opublikowano

Nie od Flyera... :)

Ide zaraz przełozyc kółka bo nie wytrzymam do wiosny :naughty: Zrobie foto i pokaze :kox:

A gdzie fotki :naughty: :naughty:

Opublikowano

Zaraz wrzuce do działu "moja A4" :naughty:

Opublikowano

Zaraz wrzuce do działu "moja A4" :naughty:

Spoko :good:

Opublikowano

Slawek, te 245/40 wywal od razu... to beda straszne balony w porownaniu do 225/40. Chyba, ze 2 felgi masz innej szerokosci.

Opublikowano

Slawek, te 245/40 wywal od razu... to beda straszne balony w porownaniu do 225/40. Chyba, ze 2 felgi masz innej szerokosci.

Tu faktycznie może być duża różnica między przodem i tyłem. Tylnie będą takie baloniaste. Jak masz je w dobrym stanie to bez problemu sprzedaż i kupisz za to 225 :wink4:

Opublikowano

Tego sie właśnie troche obawiam bo felgi sa jednej szerokosci 8"... :confused4: Pewnie tak zrobie, że je sprzedam za pare groszy i kupie 225/40 :good: