marcin_gilo Opublikowano 3 Stycznia 2009 Opublikowano 3 Stycznia 2009 Witam. Jako nowicjusz odrazu zwracam się z prośbą do wszytkich którzy mogą mi coś doradzić wzwiązku z montażem w moim autku instalacji gazowej. Autkiem jeżdze od nie dawna. No ale jest to kosztowna jazda biorąc pod uwagę ceny PB w stosunku do gazu. Prosliłbym o polecenie mi jakieś instalacji i podaniu, jeśli to możliwe orientacyjnej ceny. Wiem orientacyjnie że będzie to około 4tys zł. Zależy mi na tym by osiągi auta nie zmalały, i aby kultura pracy silnika,głownie hałas, nie zwiekszył sie znacznie. Czytałem w którymś z postów że niektóre wtryskiwacze sprawiają ze silnik klekocze jak diesel.Z góry dziękuje za wszelką pomoc w tej sprawie. Pozdrawiam
Dev Opublikowano 3 Stycznia 2009 Opublikowano 3 Stycznia 2009 http://allegro.pl/item515646823_brc_silnik_6_8_cylindrow_spec_jeep_chrysler_dodg.html
marcin_gilo Opublikowano 4 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2009 Dzięki devastation, ale może ktoś mógłby podsunąć jeszcze jakąś instalacje? A i przy okazji prośba do osób z okolic Lublina, Zamościa. Polećcie mi jakiś dobry warsztat w którym montują LPG. Może słyszeliście o takim, może sami tam zakładaliście i jesteście zadowoleni.Pozdrawiam
Rafal_ Opublikowano 4 Stycznia 2009 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Z czystym sumieniem mogę Ci polecić instalacje Stag300. Ja zapłaciłem 2800, zrobiłem już kilkanaście tysięcy i nic (odpukać) A co do warsztatu to zakładałem w Kraśniku-super montaż i serwis Jak będziesz zainteresowany po namiary pisz na PW
michuNS Opublikowano 6 Stycznia 2009 Opublikowano 6 Stycznia 2009 także polecam staga 300, jest dopracowany. Pamietaj że do Twojego silnika potrzebne są szybkie i wydajne wtryskiwacze ( w przeciwnym razie będziesz wiecznie walczył z zapalonym check-iem ).Ale silniczek do gazu fajny..
michalb007 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Opublikowano 6 Stycznia 2009 ja mam stag300 , samochód chodzi rewelacyjnie ja dałem w czercu za instalację ze zbiornikiem w kole i wlewem w klapce 3850zł
marcin_gilo Opublikowano 7 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2009 Mówicie stag 300, dzięki michalb007,michuNS,Rafal_, devastation za odpowiedź . O tej instalcji stag 300 coś już czytałem i faktycznie jest polecana do tego silnika, ale o brc też dobrze piszą.Mam nadzieje że w podjęciu decyzji pomogą mi kolesie z warsztatu, coś doradzą. Wkońcu to fachowcy . Pozdrawiam
michuNS Opublikowano 7 Stycznia 2009 Opublikowano 7 Stycznia 2009 jezeli sie zdecydujesz na staga to pisz na pw podam Ci bezpieczny zestaw do Twojego autka ( przykładowy), a co do doradztwa "fachowców" to miej dystans ,bo różnie z nimi bywa.Im wiekszą masz wiedze na temat gazu tym mniej ewentualnych kłopotów po założeniu. nie twiedze ze tak jest ze wszystkimi gazownikami, ale spora grupa montażystów wie mniej niż koledzy z forum :>
piotrekb90 Opublikowano 25 Czerwca 2009 Opublikowano 25 Czerwca 2009 Odświeżam temat. Powiedzcie mi Panowie jak te silniki sprawują się na gazie. W mojej okolicy gość montuje stag300 i słyszałem dobre opinie o nim i o tej instalce że jest zalecana do tego włąśnie silnika. Czy spadek mocy jest zauważalny, przełączanie z Pb na LPG, ile pali taki silnik...Pozdrawiam!!
pablosan Opublikowano 25 Czerwca 2009 Opublikowano 25 Czerwca 2009 jezeli sie zdecydujesz na staga to pisz na pw podam Ci bezpieczny zestaw do Twojego autka ( przykładowy), a co do doradztwa "fachowców" to miej dystans ,bo różnie z nimi bywa.Im wiekszą masz wiedze na temat gazu tym mniej ewentualnych kłopotów po założeniu. nie twiedze ze tak jest ze wszystkimi gazownikami, ale spora grupa montażystów wie mniej niż koledzy z forum :> Tylko można się z tym zgodzić-jestem słaby z motoryzacji, ale dzieki czytaniu o LPG, na pewno już teraz nie dałbym sobie wcisnąć kitu... Chociaż do mojej instalacji mam zero zastrzeżeń
michalb007 Opublikowano 25 Czerwca 2009 Opublikowano 25 Czerwca 2009 ja zrobiłem 15 000 km i jak narazie bez kłopotów spadek mocy jeśli jest to bardzo mały a spalanie to od 11,5 wzwyż, ale w 13 litrach można sie spokojnie zmieścić nie jeżdżąc wcale wolno. Przełączanie z PB na LPG kompletnie nie odczuwalne musze zawsze spojrzeć na wskaźnik żeby wiedzieć czy to już :] więc z mojej strony jak narazie polecam , aha mam instalke Stag
Rekomendowane odpowiedzi