Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Obrotomierz został na 2 tyś. chymmm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niestety znowu zaśmiecam forum, stare auto i wieczne problemy. Miał już ktoś tak? wzkazóweczka została na 2 tyś i ani drgnie. rozbieranie licznika czy jest jakiś sposób??? Dodam, że po zgaszeniu silnika spada ale po odpaleniu odrazu do dwójki i koniec.

1.jpg

Opublikowano

odepnij aku na godzine

Opublikowano

ok, wieczorem to zrobię

ok, wieczorem to zrobię

Opublikowano
17 minut temu, kkrzysiekk555 napisał:

Niestety znowu zaśmiecam forum, stare auto i wieczne problemy. Miał już ktoś tak? wzkazóweczka została na 2 tyś i ani drgnie. rozbieranie licznika czy jest jakiś sposób??? Dodam, że po zgaszeniu silnika spada ale po odpaleniu odrazu do dwójki i koniec.

Albo wina kodowania licznika albo licznik padł. Próbuj z aku ale moim zdaniem raczej nic to nie da. Kiedyś spotkałem się z takim przypadkiem że licznik po przekręceniu stacyjki wszystkie wskazówki szły do połowy i licznik trzeba było zmienić. Jeśli masz vaga ogarnij czy są jakieś błędy w liczniku ;) Jaki to licznik ? 

Opublikowano

Livznik vdo

Silniczek padł lub wskazówka za mocno wcisnieta.

Opublikowano

A na vagu dobrze pokazuje Ci obroty? Jeśli tak to wina silniczka. Jakbyś szukał silniczka to się odezwij ;)

Opublikowano

Po odłączeniu aku na całą noc oibrotomierz wrócił do normy, nie wiem czy to przypadek czy nie, jeździłem dzisiaj i działa, a na vagu obroty pokazywało dobrze a wskazówka stała na dwójce ale na razie działa, zobaczymy za dzień dwa