zarow80 Opublikowano 7 Lutego 2017 Opublikowano 7 Lutego 2017 (edytowane) Witam mam problem wymieniłem rozrząd i stwierdziłem ze auto nie ciągnie tzn równo idzie ale nie ma wbicia w fotel po przekroczeniu 1800 obrotów. Sprawdziłem u kolegi i na vag wyszło że mój kąt wtrysku wynosi 127. Proszę o informację czy to może być przyczyną czy coś innego chodzi o to żebym miał argumenty dla mechanika żeby auto chodziło tak samo jak przed wymianą Edytowane 8 Lutego 2017 przez zarow80
nik23 Opublikowano 8 Lutego 2017 Opublikowano 8 Lutego 2017 Daj loga bo niewiem o co ci chodzi, jaki to silnik bo napewno nie 1b kat wtrysku? Moze synchronizacja
kamil-vag Opublikowano 8 Lutego 2017 Opublikowano 8 Lutego 2017 Grupa 004 - ostatnia kratka - z tego daj zrzut... To o czym piszesz to jest kąt początku wtrysku i ma być 113-133, czyli 4°BTDC...2°ATDC
Musashi Opublikowano 8 Lutego 2017 Opublikowano 8 Lutego 2017 no z tego logu niczego sie nie dowiemy... poza tym skoro nie wbija w fotel, to przydadzą się logi inne, na podstawie kąta wtrysku też niewiele można powiedzieć..
Rekomendowane odpowiedzi