mxkarol12 Opublikowano 18 Lutego 2017 Opublikowano 18 Lutego 2017 Witam. Mam problem ze swoim samochodem mianowicie samochód wchodzi w tryb awaryjny: 3 bieg 3 tys ob/m 4 bieg 2,5 tys ob/m Po tym samochód niema siły dopiero po zgaszeniu i ponownym odpaleniu jest dobrze do momentu jak pisałem wyżej... Po podłączeniu go do kompa VAG pokazuje BŁĄD: 17563 Czujnik ciśnienia w kolektorze ssącym - zwarcie do plusa brak osprzętu / nie związany ze sprzętem Audi a4 b6 1.9 TDI 131 km 2003 s-line Z góry dzięki za odpowiedzi.....
giemar Opublikowano 18 Lutego 2017 Opublikowano 18 Lutego 2017 Pewnie czujnik zaolejony... Przemyj, przedmuchaj może pomoże, do zlokalizowania na plastikowej rurze od góry z tyłu silnika( nie ściągasz osłony silnika) przykręcony dwoma wkrętami, wygląda tak:
Musashi Opublikowano 18 Lutego 2017 Opublikowano 18 Lutego 2017 te czujniki, padają tracąc odczyty w różnych temp. lub ciśnieniach panujących w dolocie. W tym przypadku, skoro VAG wyrzucił błąd zwarcie do plus, i brak sygnatury, przemijający, albo urwany przewód wiązki czujnika albo czujnik do kubła. Zawartość dodana 1 minute later BTW jaki silnik, AWX czy AVF?
Musashi Opublikowano 18 Lutego 2017 Opublikowano 18 Lutego 2017 czyli jak napisałem powyżej. Uzupełnij profil, a w tytule lub pierwszym poście zamieść tą informację.
mxkarol12 Opublikowano 25 Lutego 2017 Autor Opublikowano 25 Lutego 2017 Witam ponownie. Sprawdziłem czujnik niestety czujnik musi być dobry, dodam że w kolektorze ssącym jest trochę oleju auto wcale nie kopci... Czy to może oznaczać koniec żywotności turbiny ?????
kamil-vag Opublikowano 25 Lutego 2017 Opublikowano 25 Lutego 2017 (edytowane) Sprawdź napięcie na wtyczce - Pin 1 i Pin 3 - ma być 5V (przekręcony zapłon) Na biegu jałowym czujnik powinien dawać napięcie zwrotne 1,7 V pomiędzy Pin 1 i Pin 4 Edytowane 25 Lutego 2017 przez kamil-vag
Rekomendowane odpowiedzi