grechut Opublikowano 26 Lutego 2017 Opublikowano 26 Lutego 2017 Witam, czy jest różnica między pierścieniem centrującym plastikowym, a aluminiowym w takim normalnym użytkowaniu?
Pawelpk Opublikowano 26 Lutego 2017 Opublikowano 26 Lutego 2017 W sumie to nie ma żadnej różnicy, pierścienie mają za zadanie wycentrować felgę aby ja właściwie przykręcić. Tylko że w pewnych sytuacjach aluminiowe mogą być trudniejsze w demontażu.
.Pablo. Opublikowano 27 Lutego 2017 Opublikowano 27 Lutego 2017 Nie ważne jakie byle dobrze wykonane. Jak kupi się kiepskiej jakości to koło może bić. Tak jak kolega wyżej napisał zdjąć alu pierścień alu z felgi to będzie wyzwanie
bej Opublikowano 6 Marca 2017 Opublikowano 6 Marca 2017 Aluminiowe pierścienie stosuję się w przypadku specyficznych felg do których nie pasują plastikowe, tam gdzie pasują plastikowe nie ma sensu zakładać alu
jack3631 Opublikowano 8 Marca 2017 Opublikowano 8 Marca 2017 Tak jak kolega wyżej pisze jeżeli plastikowe są ok nie ma po co zakładać aluminiowych po za tym są dużo droższe od plastikowych
turek 73 Opublikowano 30 Września 2017 Opublikowano 30 Września 2017 W dniu 8.03.2017 o 13:07, jack3631 napisał: Tak jak kolega wyżej pisze jeżeli plastikowe są ok nie ma po co zakładać aluminiowych po za tym są dużo droższe od plastikowych U mnie aluminiowe tak się zapiekły że są już na stał z felgą. Kupuj plastikowe
muunv Opublikowano 8 Października 2017 Opublikowano 8 Października 2017 Ja miałem pare kompletów pierścieni i polecam najbardziej plastikowe z metalowym wzmocnieniem. Wokół pierścienia leci metalowy pręcik, który owija pierścień.
.Pablo. Opublikowano 13 Października 2017 Opublikowano 13 Października 2017 A ja muszę sprostowac swoją wypowiedź. Byłem za plastikowymi i lekko drgala kierownica, kupiłem drugi komplet plastikowych i to samo. W końcu wybór padł na alu i jak ręką odjął.
Rekomendowane odpowiedzi