skrzyna Opublikowano 5 Stycznia 2009 Opublikowano 5 Stycznia 2009 witam panowie...po dlugiej walce w koncu pozbylem sie bledu 17545 zbyt bogatej mieszanki....rozwiazaniem problemu byla uszkodzona odma ktora wychodzi z kolektora ssacego i idzie do pokrywy zaworow...pomimo braku widocznego uszkodzenia po wymianie zrobilem 1700km i blad nie pojawil sie wiec uznalem ze jest ok...oczywisncie nie obylo sie bez servisu i kosztow ale i tak jest zadowolony:) byl to jedyny blad jaki mnie dreczyl a raczej moje autko:) chcialem podziekowac wszystkim za wszelka pomoc .pozdrawiam
Deszcz Opublikowano 6 Stycznia 2009 Opublikowano 6 Stycznia 2009 No to wkońcu się udało, troche to trwało ale najważniejszy jest efekt końcowy - zdrowa niunia :>
letallec Opublikowano 6 Stycznia 2009 Opublikowano 6 Stycznia 2009 No to parę osób na forum uszczęśliwisz . Gratuluje wytrwałości
skrzyna Opublikowano 6 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2009 no dzieki....wierzcie ze kamien z serca mi spadl...naleze do tych ludzi u ktorych autko musi chodzic ja w zegarku, zadnych bledow stukow szmerow itd. bo inaczej chodze struty jak pies tak dlugo az problem bedzie rozwiazany....no wiec teraz tylko lac paliwko i czerpac przyjemnosc z jazdy :>
ChipPŃ Opublikowano 23 Listopada 2012 Opublikowano 23 Listopada 2012 Witam, Odgrzeje troche kotleta zeby nie robic nowego watku. Kupilem ALT i jeden dzien po zakupie wywalilo CHECK. Podpialem kompa i jeden jedyny blad to 17545 - zbyt bogata mieszanka. Innych bledow brak. Blad da sie wykasowac, ale po przejechaniu ok.50km powraca - silnik pracuje ok, spadku mocy brak. Kolega pisal ze po wymianie odmy i pomoglo...Ja mam nowa zamowiona, ale chce sie dopytac czy ten blad jak wyskakuje sam to tylko to czy moze byc na przyklad pierwsza sanda ?? PZDR
fahur Opublikowano 23 Listopada 2012 Opublikowano 23 Listopada 2012 Kolega pisal ze po wymianie odmy i pomoglo...Ja mam nowa zamowiona, ale chce sie dopytac czy ten blad jak wyskakuje sam to tylko to czy moze byc na przyklad pierwsza sanda ?? W przypadku sondy, byłby raczej inny błąd.
motor144 Opublikowano 23 Listopada 2012 Opublikowano 23 Listopada 2012 Z podpowiedzi, które kiedyś sczytałem z programu serwisowego na temat tego błędu możliwości jest sporo: 17545/P1137/004407 - Fuel Trim: Bank 1 (Add): System zbyt bogaty Ewentualne objawy Malfunction Indicator Light (MIL) active Możliwe przyczyny Mass Air Flow (MAF) Czujnik uszkodzony Regulator ciśnienia paliwa uszkodzony Wtryskiwacz(e) paliwa wadliwe Kontrola czujnika tlenu uszkodzony Czujnik(i) tlenu uszkodzony [*]Emisji oparów (EVAP) System uszkodzony Wynika z tego , że sonda( zwłaszcza pierwsza) jak najbardziej może być przyczyną .
ChipPŃ Opublikowano 25 Listopada 2012 Opublikowano 25 Listopada 2012 Tylko czemu dzieje sie tak, ze blad idzie wykasowac i powraca po ok 50km?? A co powiecie na odme, czy ona tez moze powodowac ten blad ?
Dev Opublikowano 25 Listopada 2012 Opublikowano 25 Listopada 2012 wyyebany kat dosłownie lub (i) w przenosni
ChipPŃ Opublikowano 26 Listopada 2012 Opublikowano 26 Listopada 2012 Doslowinie to nie bo jest... Dodam, ze przebieg 193tys wiec dosc sporo jak na katalizator - oczywiscie moge sie mylic....
benyA4 Opublikowano 26 Listopada 2012 Opublikowano 26 Listopada 2012 jak by byl kat wywalony to druga sonda napewno by cie o tym poinformowala i bald 16804 , zreszta sondy i kata mozna latwo sprawdzic vagiem.
ChipPŃ Opublikowano 28 Listopada 2012 Opublikowano 28 Listopada 2012 wiem,wiem, ale jak czytalem to sondy i kat wywalaja inne bledy. Dzis kupilem nowy wentyl i zobaczymy czy cos pomoze.... ---------- Post dopisany 28-11-2012 at 09:03 ---------- Poprzedni post napisany 26-11-2012 at 21:10 ---------- Wentyl wymieniony i check tak wyskoczyl...dodatkowo pojawil sie blad kata (16804)razem z bledem 17545...wykasowalem oba, przejechalem jakies 40KM i znow CHECK na liczniku....podpinam kompa i tylko tradycyjny blad 17545.... Juz nie mam sily na ta kontrolke....kat, adaptacja przepustnicy ??
wojtek26 Opublikowano 28 Listopada 2012 Opublikowano 28 Listopada 2012 jak masz pełną wersje VAG-a zrób kody gotowości i bedzie widomo co nie domaga.
Wandej Opublikowano 28 Listopada 2012 Opublikowano 28 Listopada 2012 Panowie ja podępnę się pod temat bo miewałem podobny problem. Wywalało check na desce a powodem był brak podrzewania pierwszej sondy. Już numeru nie pamiętam:kwasny: Po podpięciu takiego innego interfejsu CDiF podrzewanie sondy mrugało co chwila jako właczone i wyłączone Co może być tego przyczyną?? Sonde wymieniłem i tak samo zostało:kwasny:
Magicbattle Opublikowano 28 Listopada 2012 Opublikowano 28 Listopada 2012 sprawdz okablowanie do sondy
Wandej Opublikowano 28 Listopada 2012 Opublikowano 28 Listopada 2012 Nową lutowałem do kabli i termokurcze więc jest na pewno oki a dalej idzie tylko krótki kabel to tej kosttki na scianie grodziowej tak?? Miałeś taki problem czy teoretyzujesz??
ChipPŃ Opublikowano 28 Listopada 2012 Opublikowano 28 Listopada 2012 Dzis zrobilem testy sond i kata...wszystko jak nalezy - testy 2 sond Ok kat miescil sie w przedziale, bo wartrosc pokazana to 0,3. Kolego, A moze cos blizej jak zrobic te kody gotowosci ?? Bede wdzieczny.
Rekomendowane odpowiedzi