Muskel1 Opublikowano 20 Maja Udostępnij Opublikowano 20 Maja Wrzuć pełny auto-scan, może tam coś będzie widać (jakieś błędy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
F Opublikowano 21 Maja Udostępnij Opublikowano 21 Maja (edytowane) Mam tylko OBD II ELM 327 BT, czy taki interfejs się nada czy musze dokupić coś innego? Jakieś darmowe programy ogarną ten auto-scan, z tym interfejsem? Za jakiś tydzień będę miał wpięte Android Auto. Może tam jakoś się da? Edytowane 21 Maja przez F Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 21 Maja Udostępnij Opublikowano 21 Maja Zabawki nie nadajâ się do diagnozowania i tym bardziej nic darmowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
F Opublikowano 22 Czerwca Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca (edytowane) @Muskel1 moduł padnięty, kamera działa podłączyłem ja na krótko do modułu AndroidAuto z Ali, jako kamerę aftermarket. Wszystko śmiga. Może będziesz wiedział, dokąd idzie kabel który do modułu kamery podłączony jest zieloną wtyczką, chciał bym go wykorzystać do połączenia kamery z moim modułem AndroidAuto, który mam za panelem sterującym klimatronica. Edytowane 22 Czerwca przez F Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MC7 Opublikowano 27 Czerwca Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca @F Kabel z zieloną wtyczką idzie do niebieskiej wtyczki 12 pinowej w mmi czarny kabel do pinu 5, a biały do pinu 11. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosarro Opublikowano 20 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia W dniu 18.05.2023 o 20:47, vcu napisał(a): Hej, muszę zrobić trochę odkop tematu, ponieważ mam problem z montażem swojej kamerki cofania. Kamerka kupiona z Aliexpress: LINK Podłączona według schematu: Piny 11 i 5 w niebieskiej kostce od modułu MMI. Zasilanie na początek wzięte z przycisku parktronika (szaro-biały przewód, (mam czujniki przód-tył)). Bez żadnego kodowania zmienił się sposób wyświetlania na taki jak powinien być: Niestety czarny obraz, więc wziąłem się za kodowanie: oraz w module 5F (próbowałem również bez tego): Kodowanie nie pomogło. Obraz dalej jest czarny. Jak kręcę kierownicą, linie się poruszają. Natomiast wizualizacja graficzna czujników przestała działać. Czujniki tylko pikają jak dojeżdżam do przeszkody. Mam również zamontowany moduł do android auto LINK który ma możliwość podłączenia kamery, i na nim ta kamera działa. Czyli zepsutą kamerkę można wykluczyć. Poniższe zdjęcie z podłączonej kamery do tego modułu: Jednak wolałbym aby kamera była podpięta pod MMI z czujnikami cofania.. Poniżej jeszcze zdjęcie z podłączenia: Ktoś może mi powiedzieć dlaczego wizualizacja pdc przestała działać, a obraz jest czarny? Numery modułów jakie mam w aucie: MMI 3G BASIC: 8T1 035 652G PDC: 8K0 919 475 AA BCM: 8K0 907 063 P Błędów w pdc nie ma żadnych, natomiast w MMI pojawił się taki błąd po zakodowaniu: Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi