shogu Opublikowano 18 Marca 2017 Opublikowano 18 Marca 2017 Koledzy, znalazłem taka wtyczkę i nie wiem gdzie ja wpiąć. Szukając na necie po numerach dowiedziałem się ze odpowiada ona za klakson aczkolwiek działa on w 100%. Patrząc na jej stan to jest wypięta od dłuższego czasu, zastanawia mnie czy nie jest ona czasem odpowiedzialna za alarm bo w moim wypadku nie działa, szukałem miejsca gdzie by ja można wpiąć ale bezskutecznie. Sent from my iPhone using Tapatalk
shogu Opublikowano 18 Marca 2017 Autor Opublikowano 18 Marca 2017 2 godziny temu, lisekexeter napisał: a klaksony nie sa dwa? po lewej i prawej? Sprawdzałem ale nie ma nigdzie miejsca gdzie bym ją mogł wpiąć... może jakby ktoś miał jakiś schemat
przemu6 Opublikowano 19 Marca 2017 Opublikowano 19 Marca 2017 To nie jest czasem wtyczka od pompy SAI?
3r4 Opublikowano 19 Marca 2017 Opublikowano 19 Marca 2017 przydało by się pewnie jeszcze zdjęcie z daleka, żeby było widać okolice tej wtyczki?
shogu Opublikowano 19 Marca 2017 Autor Opublikowano 19 Marca 2017 wtyczka znajduje się dokładnie w tym miejscu tylko od spodu, jest na krótkim przewodzie i nie sięga do klaksonu. Niestety nie mam teraz jak zajrzeć pod spod Sent from my iPhone using Tapatalk
shogu Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Pogrzebalem i wtyczka znajduje się dokładnie w tym miejscuKtoś coś wie na jej temat ?Sent from my iPhone using Tapatalk
GOLI Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 A nie masz na vagu przypadkiem błędu czujnika poduszki silnika? Może ktoś zmienił poduchę i założył tańszą,a kostka została
cysiek18 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 24 minuty temu, GOLI napisał: A nie masz na vagu przypadkiem błędu czujnika poduszki silnika? Może ktoś zmienił poduchę i założył tańszą,a kostka została Benzyna 1.8T nie ma poduszek z zaworkiem lub jak to nazwałeś czujnikiem
3r4 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 prawdopodobnie lisekexeter dobrze pisał, na zdjęciu masz klakson, ma takie samo oznaczenie jak wtyczka na 1 foto
shogu Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Dzisiaj podłączę pod kompa, skoro są dwa klaksony nie jest przypadkiem tak ze jeden odpowiada za alarm? Jeżeli włączę alarm samochód się uzbraja aczkolwiek nie działa dźwięk alarmu Sent from my iPhone using Tapatalk
kaju Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 7 godzin temu, shogu napisał: Dzisiaj podłączę pod kompa, skoro są dwa klaksony nie jest przypadkiem tak ze jeden odpowiada za alarm? Jeżeli włączę alarm samochód się uzbraja aczkolwiek nie działa dźwięk alarmu Sent from my iPhone using Tapatalk alarm ma syrenę w bagażniku, powiadomienie o jego uzbrojeniu jest kodowane w module komfortu, możesz mieć tą funkcję nieaktywną. obstawiałbym na wtyczkę do poduszki silnika. nie mam schematów pod ręką, żeby to potwierdzić... jutro ewentualnie, podaj mi na PW oznaczenie silnika, przejrzę po kolorach kabli od czego to jest
cysiek18 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 2 godziny temu, kaju napisał: alarm ma syrenę w bagażniku, powiadomienie o jego uzbrojeniu jest kodowane w module komfortu, możesz mieć tą funkcję nieaktywną. obstawiałbym na wtyczkę do poduszki silnika. nie mam schematów pod ręką, żeby to potwierdzić... jutro ewentualnie, podaj mi na PW oznaczenie silnika, przejrzę po kolorach kabli od czego to jest Kaju kolega ma BFB (tak z profilu i zdjecia wnioskuję). Etka nie podaje żeby do BFB były poduszki silnika z wtyczką. Wydaje mi się że żadna benzyna 4-cylindrowa nie miała takich poduszek.
kaju Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 zerknę po schematach, ale to wieczorkiem
shogu Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Po podłączeniu pod vcds lista błedów jest taka, natomiast po skasowaniu pokazuje 0 jakichkolwiek błędów. owc2.txt owc3.txt
shogu Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2017 I co tam, cos wiadomo?Sent from my iPhone using Tapatalk
kaju Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 (edytowane) Jak przekopuję właśnie schematy silnika, to podchodzi mi to jedynie pod dodatkową pompę vacuum dla hamulców, ale to występuje tylko w przypadku skrzyni automatycznej... no i też kolory kabli mi się nie do końca pokrywają, bo podałeś mi na PW czarny i brązowy, a na schematach wypada przekrój pasujący na oko do zdjęcia, czyli 1,5mm2, ale kolory to brąz i czerwono/zielony lub czerwono/niebieski... przekopuję dalej, może znajdę. od klaksonu BANKOWO nie, bo oba klaksony idą w wiązce zderzaka, która ma "przejście" przez 4 pinowy adapter pod lewą lampą. Nie ma szans, że to od klaksonu. Edytowane 25 Kwietnia 2017 przez kaju
shogu Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Aligator z Dynosoft tez podłączał i komp nic nie wykrył Sent from my iPhone using Tapatalk
kaju Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 OK, po schematach by się pokryły kolory kabli we wtyczce z pojazdem... policyjnym i tego typu pochodnym
kaju Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 A wtyczka wychodzi na drugą syrenę, zerknij no z lewej strony, czy nie masz też gdzieś takiej wtyczki schowanej luźnej
Rekomendowane odpowiedzi