Kooga Opublikowano 19 Marca 2017 Opublikowano 19 Marca 2017 Niestety popełniłem błąd i zostawiłem opony na zewnątrz na całą zimę. Kiedy poszedłem dziś je zobaczyć zauważyłem, że mają pęknięcia... opony sa z zeszłego roku więc nowe. Można zakładać je na auto czy nadają sie już tylko do utylizacji? Na zdjęciu widać o jakie pęknięcia chodzi, po bokach opony ich nie ma, ale takie pęknięcia są na wszystkich oponach niestety
david. Opublikowano 19 Marca 2017 Opublikowano 19 Marca 2017 ja bym tego nie zalozyl. Jeszcze nie widzialem rocznych opon tak popekanych wiec zakladam iz maja pare latek wiecej.
przem8 Opublikowano 19 Marca 2017 Opublikowano 19 Marca 2017 Poparciałe jakby miały co najmniej 15 lat. Jaka marka tych opony i jaka data produkcji na nich widnieje?
Kooga Opublikowano 19 Marca 2017 Autor Opublikowano 19 Marca 2017 Jednak się pomyliłem, opony maja 2 lata. 6 tydzien, 15 rok. trochę szkoda ich. jutro wezmę jedną do wulkanizatora i zobaczymy co powie
mariusz-jagi Opublikowano 19 Marca 2017 Opublikowano 19 Marca 2017 Śmietnik albo do taczki tylko załóż, na bezpieczeństwie nie oszczędzaj OP3
wojtek_lbn Opublikowano 19 Marca 2017 Opublikowano 19 Marca 2017 W innych oponach powiedziałbym- śmietnik. Ale w tym przypadku niestety w oponach z pewnego okresu się to zdarza... I nie jest groźne. Można jeździć jeszcze sezon, nie powinno się nic dziać, albo próbować reklamować- jest duża szansa na uznanie, jeśli nie palniesz nigdzie że były trzymane na dworze w zimie I mówię to jako do niedawna sprzedający i montujący Nokiany, opona to zLine jak widzę
Kooga Opublikowano 19 Marca 2017 Autor Opublikowano 19 Marca 2017 Tak, dokladnie zLine Miales juz takie przypadki w nokianach?
wojtek_lbn Opublikowano 19 Marca 2017 Opublikowano 19 Marca 2017 Tylko w zLine z końca 2014 i kawałka 2015 i to nie wszystkie rozmiary- jakaś wada produkcyjna. Jak ktoś to zgłosił to zwykle uznawali reklamację. Rok można przelatać jeszcze, dalej sam bym się już zastanowił...
Kooga Opublikowano 19 Marca 2017 Autor Opublikowano 19 Marca 2017 I tak raczej wygladaja jakby jeszcze sezon mialy posluzyc. Tylko nie wiem czy warto ryzykowac
nitroo Opublikowano 20 Marca 2017 Opublikowano 20 Marca 2017 Ja bym nie ryzykował. Wiem, że wszystkim zdarzają się wpadki, ale tym razem to Nokian przesadził... Może to te opony z tej słynnej afery, co na testy dawali inne próbki niż do sprzedaży?
Kooga Opublikowano 20 Marca 2017 Autor Opublikowano 20 Marca 2017 No raczej ich nie zaloze, trzeba w nowe sie uzbroic. Poczytalem troche o tym i sporo ludzi mialo taki sam problem jak ja
Rekomendowane odpowiedzi