Pawlo 2004 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Opublikowano 10 Stycznia 2009 U mnie w A6 załączają sie spryski dopiero po jakiś 2 sekundach, tak więc jak spryskuje szybe kilkoma krótkimi prysnięciami i po sprawie :gwizdanie: Ale dziwi mnie, ze co niektórym załaczają się spryski lamp równo ze spryskami szyby
jarko Opublikowano 10 Stycznia 2009 Opublikowano 10 Stycznia 2009 A może da się to jakoś przestawić żeby na lampy nie laciało od razu, tylko dopiero po chwili
Kuba36 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Opublikowano 10 Stycznia 2009 U mnie tez działa dopiero po jakichś 3 sekundach od zadziałania spryskiwaczy na szybę
Pawlo 2004 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Na moje chyba nie da się zaingerować w to VAG-iem a jak zrobić to inaczej to nie wiem kolego
heniek01 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Tak to ja jestem "winowajcą" tego tematu wcześniej - załączenie sprysków następuje w 2 sek. po włączeniu sprysku jeśli jest ORI i im dłużej przytrzymasz tym więcej płynu Ci weżmie . POZDRAWIAM
freon Opublikowano 10 Stycznia 2009 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Wierzę jednak, że dla elektryka zapaleńca, obejście tego systemu jest bardzo łatwe. Nawet śmiem twierdzić, że ori guzik funkcyjny w konsoli środkowej nie trącał by wiochą, a z tego co piszecie wyżej - pożytek w taką pogodę duży. To Forum pokazuje także, że nie takie rzeczy powstawały, i nie takie rezanie miało już swój tutaj opis Zatem popytajcie może u dobrych elektryków i sprawa rozwiązana.
xmnichx Opublikowano 11 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2009 Właśnie o to mi chodzi żeby może zamontować inny włącznik albo coś w tym stylu. Ja zacząłem ten wątek z powodu strasznych ubytków płynu, ktoś pisał że nie jest drogi ale jak place 12zł za 5l i podczas złej pogody wyleje go na odcinku 100km to chyba tanio nie wychodzi!!! Najlepiej by było żeby jakiś sprytny elektryk tak podłączył mi spryski lamp żeby faktycznie działały po 2-3 sek a nie od początku przez 2-3 sek.
jarko Opublikowano 11 Stycznia 2009 Opublikowano 11 Stycznia 2009 Tak to ja jestem "winowajcą" tego tematu wcześniej - załączenie sprysków następuje w 2 sek. po włączeniu sprysku jeśli jest ORI i im dłużej przytrzymasz tym więcej płynu Ci weżmie . POZDRAWIAM Nie wiem jak macie, ale u mnie jest to jedno psiknięcie na lampy niezależnie od tego jak długo trzyma... Zatem popytajcie może u dobrych elektryków i sprawa rozwiązana. I to by było najlepsze rozwiązanie Podejrzewam też że tego typu usługa nie byłaby dużym wydatkiem
ykk Opublikowano 11 Stycznia 2009 Opublikowano 11 Stycznia 2009 Masakra.. Macie na czym oszczedzac.. wiadomo ze w zimie sie szyby syfia, a jak szyby to i lampy. Wiec moze jednak warto dac sobiespokoj z ta pseudo ekonomia..?
freon Opublikowano 11 Stycznia 2009 Opublikowano 11 Stycznia 2009 Masakra.. Macie na czym oszczedzac.. wiadomo ze w zimie sie szyby syfia, a jak szyby to i lampy. Wiec moze jednak warto dac sobiespokoj z ta pseudo ekonomia..? tj mnie ten problem nie dotyczy, nie mam spryskiwaczy lamp ale jak chłopaki piszą, że masakrycznie ubywa im płynu, to zawsze można znaleźć na to metodę... ja np. nie chciałbym dolewać co 300km całego zbiornika płynu. Dolewam średnio co 800-1000 km i to dla mnie jest "norma", a zaznaczam, że płynu nie oszczędzam, bo lubię dużo widzieć.[br]Dopisany: 11 Styczeń 2009, 21:48_________________________________________________Albo jak wyżej 5 L / 100 km, to dużo :gwizdanie:
Suli Opublikowano 12 Stycznia 2009 Opublikowano 12 Stycznia 2009 Jeezu przestańcie dziadować, robić cyrki z wyłączaniem świateł, bo to aż śmiesznie wygląda Płyn to znowu nie aż taki majątek xmnichx Jeśli nie chcesz, żeby uruchamiały Ci się spryskiwacze od reflektorów, to po prostu utrzymuj niski poziom płynu w zbiorniku - tak, żeby FIS Ci go sygnalizował. Wtedy system po prostu nie uruchomi spryskiwaczy i tyle
Gość Trzeniu Opublikowano 12 Stycznia 2009 Opublikowano 12 Stycznia 2009 hmmmm , dziwny ten temat krótkie przytrzymanie - leje na szyby dłuższe przytrzymanie- leje na szyby i lampy ew. pulsacyjnie trzeba działać z manetką spryskiwacza
Cuber Opublikowano 12 Stycznia 2009 Opublikowano 12 Stycznia 2009 Jeezu przestańcie dziadować, robić cyrki z wyłączaniem świateł, bo to aż śmiesznie wygląda Płyn to znowu nie aż taki majątek dokładnie!
Rekomendowane odpowiedzi