Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AWX] Jakiej firmy koło dwumasowe ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, koledzy w najblizszym czasie planuje wymienic kolo dwumasowe, jakiej firmy mam kupic i czy wymienic za jednym zamachem odrazu sprzeglo ?? Moze znacie jakis sklep w ktorym sa przystepne ceny :mysli:

pozdrawiam

Opublikowano

Witam, koledzy w najblizszym czasie planuje wymienic kolo dwumasowe, jakiej firmy mam kupic i czy wymienic za jednym zamachem odrazu sprzeglo ?? Moze znacie jakis sklep w ktorym sa przystepne ceny :mysli:

pozdrawiam

tu masz częsci w przystępnych cenach dla klubowiczów A4- klubu

http://www.a4-klub.pl/smf/rabaty_promocje-b25.0/

Opublikowano

Witam, koledzy w najbliższym czasie planuje wymienić kolo dwumasowe, jakiej firmy mam kupić i czy wymienić za jednym zamachem odrazu sprzęgło ??

Jeżeli koło dwumasowe rzeczywiście wymaga wymiany, to z tarczy sprzęgłowej też nic dobrego już nie będzie ... .

Osobiście jestem zwolennikiem wymiany kompletu (dwumas, docisk, tarcza, łożysko oporowe) ... .

Firmy to raczej standart, czyli Sachs i LUK (przy czym nie bądź zdziwiony jeśli w pudełku LUKa znajdziesz Sachsa lub odwrotnie ...).

Podczas tak rozległej naprawy - wiążącej się nierozerwalnie z demontażem skrzyni biegów - bardzo Ci polecam odrazu wymienić uszczelniacze: wału korbowego i wałka sprzęgłowego.

Taka moja opinia "co warto" ale nie traktuj jej w kategoriach "przymusowych".

:hi:

Opublikowano

z wymiana dwumasa nalezy wymienic sprzeglo z dociskiem. warto nabyc Luk-a

Opublikowano

Bierz Sachsa, wymieniałem i jest ekstraśnie :naughty:

Poza tym jest tańszy od Luka.

Opublikowano

wolalbym kupic lepszy niz tanszy. Luk dostarcza na pierwszy montaż.

Opublikowano

To prawda, że dostarcza na pierwszy montaż.

Ponadto, też jestem fanem takich części.

Ale Sachs to też bardzo dobra firma i dwumas i sprzęgiełko na prawdę lux.

Zresztą chciałem tylko napisać, że Sachsowi też może zaufać.

Pozdrawiam :rolleyes:

Opublikowano

Mnie niestety też czeka wymiana całego zestawu( koło dwumasowe, docisk, tarcze, łożysko). Orientuje się ktoś ile taki zabieg może kosztować (+/-)?|

pzdr

Opublikowano

Mnie niestety też czeka wymiana całego zestawu( koło dwumasowe, docisk, tarcze, łożysko). Orientuje się ktoś ile taki zabieg może kosztować (+/-)?|

pzdr

zalezy jaki chcesz zestaw jezeli chodzi o Sachs to zmiescisz sie w 1300zl komplet, LUK 1700zl + robocizna (400/500zł)

Otoz jezeli chodzi o pierwszy montaz to dowiedzialem sie w mojej firmie (VWMP) ze koncern VW uzywa i LUK-a i Sachsa :gwizdanie:

Ale wypowiedzi na temat tych 2 firm mile widziane :hi:

pozdrawiam

Opublikowano

w sumie zalezy o jakim przebiegu sie mysli. jezeli ktos z autem zeni sie na dluzej wtedy mozna dolozyc do Luka

Opublikowano

podeptnę sie pod temat bo też jestem na etapie wymiany kompletu tj. dwumas i sprzęgło.

o ile na sprzęgło mam dobrą cene (w IC komplet LUK - 505zł) to dwumas jest drogi... znlazłem taką oto oferte: http://moto.allegro.pl/item550654554_kolo_dwumasowe_audi_a4_a6_superb_passat_1_9_tdi.html

ja mam po zniżkach w IC takie koło za 1350zł, tutaj 450zł taniej. zna ktoś tą firme? czy ewentualnie mógł by mi ktoś napisać jak rozpoznać podróbe lub regenerowane koło? pytam bo cena zdumiewająco niska...

EDIT: rozmawiałem ze sprzedawcą... to za 890zł to jest regenerowane koło. nowe Sachs mają za 1100zł i chyba od nich wezme. Sprzęgło mam w IC za 505zł LUK. chyba ok cena?