Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL TDI] Jak palą Wasze klekoty w te mrozy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

u mnie pali na strzała, chociaż 2 lata temu zmuszony byłem wymienić aku ;] pamiętajcie dobre paliwo zimą to podstawa, nie ma co oszczędzać

Opublikowano

Ta, dobre paliwo... Wczoraj tankowałem na statoilu i syf jak mało.

Opublikowano

Ja tylko leje na BP ULTIMATE :] od kad mam ta moja ukochana 115 stke

Opublikowano

Ja tankuje na orlenie,zwykłego diesla i pali od strzała.Auto stało od piątku przed blokiem i dziś o 17 odpaliło elegancko

Opublikowano

Ja również nie mam problemu z odpalaniem, rok temu wymieniłem komplet świec bo dwie były zjarane i jak do dziś dni zapala od strzała.

Opublikowano
Panowie, mam serdeczna prośbę o pomoc. Dziś po 4 dniach stania postanowiłem odpalić i odśnieżyć moje autko. Wszedłem, zakręciłem, odpalił, zacząłem odśnieżać około 10 minut i nagle słysze jak silnik traci obroty wiec do kabiny w gaz, potrzymałem z 3 sekundy puściłem gaz , no i zgasł. I teraz już nie chce zapalić. Mogło zamarznać paliwo? bo ostatni raz w baku było lane w październiku ,potem tak sie złożyło, że nie było prawie nic jeżdzone. Co teraz mogę zrobić nie mając dostepu do ciepłego garażu? Próbowałem z zewnątrz oblać filtr paliwa wrzątkiem ( ok 3 litry) ale nic nie pomogło. Jak wyjść z tej opresji? Do baku wejdzie max 10 litrów paliwa...

Proszę o pomoc

Panowie a jak bym wlał z 1 l denaturatu by pomogło na tyle bym dojechał do stacji i zalał zimowego i dolał dodatków zimowych?? czy jedynie ciepły garaż tu pomoże?

Opublikowano

@trodyl - ja u siebie wlalem z 0.3l denaturatu po tym jak odpalil i zgasl po chwili. Pozniej kupilem ropy bo na fisie pokazalo, ze jej nie ma (a dzien wczesniej bylo jeszcze na 50km) i krecilem, az odpali (trwalo to z 30 minut, w miedzy czasie juz odpalal, ale gasl czasem po minucie czasem po 10 min)... Jak juz nie gasl to pojechalem na orlen, zalalem Verve i dzien pozniej przy -17 odpalil praktycznie od strzala :)

Opublikowano

Spoko to ja lece kupie z lir dwa denaturatu, bo mam coś pomiędzy 3/4 a1/2 baku i jak tylko go odpalę to zalewam do pełna werwy i jeszcze coś doleje jakiegoś dodatku, dzis zaleje denaturatu, doleje paliwa do filtru paliwa ( bo pewnie już wszystko wyssane) i jutro z rana pokręce, jak tylko aku podładuje, to teraz już jest padaka prawie ( wczoraj go rozładowałem)

Opublikowano

Nie polecam denaturatu bo jest to roztwór skażonego alkoholu i wody której chyba nie chcecie mieć w baku. Poza tym jak już się wytrąciła parafina to i tak po zawodach, a jak się jeszcze nie zdążyła wytrącić to lepiej wlać jakiś dodatek zimowy.

Opublikowano

Załóżmy ze sie parafina wytrąciła, to co z tym fantem zrobić? jedynie ciepły garaz na 12-24h?

Opublikowano

Najszybciej się wytrąca w filtrze paliwa, więc możesz to sprawdzić. Wątpię że przy obecnych temperaturach tak się stało, chyba że masz jeszcze ropę z lipca/sierpnia. Jeśli normalnie Ci odpala i jeździ to dolej jakiegoś dodatku zimowego i po sprawie.

Opublikowano

No mam wrześniowe/październikowa rope(w tedy ostatnio byłem na stacji pote kilka spraw sprawiło że auto stało), no auto już nie odpala, wczoraj pochodziło 5-10 minut i zgasło, teraz już nie odpala.

Opublikowano

@trodul - nie zwrocilem uwagi na to jaki silnik masz. Ja mam 1Z, a on wszystko przepala, ty masz PD ktory jest bardziej wrazliwy na jakosc paliwa...

Opublikowano

No niestety, widzę że bez ciepłego garazu na 12h -24h sie nie obejdzie, ruszam poszukać w okolicy czegoś takiego.może ktoś będzie na tyle uprzejmy i użyczy miejsca na jeden dzień, jak go tylko rozmroze leje dodatek do paliwa i powinno dać radę. Macie jakiś wypróbowany dodatek?

Opublikowano

Wrzesień/październik to już przejściowe paliwo. Ja bym sprawdził jak wygląda w filtrze paliwa, może coś będzie widać nie tak. Jak się wytrąciła parafina to szczerze nie wiem czy można to jakoś rozpuścić.

Opublikowano

-22 i auto pali ale akumulator ma juz dosc czas na nowy 8 lat to i tak duzo na niego

Opublikowano
[b'>troudyl[/b];3178572]Załóżmy ze sie parafina wytrąciła, to co z tym fantem zrobić? jedynie ciepły garaz na 12-24h?.

Wstaw auto do ciepłego garażu na dobę, wymień filtr paliwa, bo jak wytrąciła się już parafina to zalepiła filtr i nic z tym nie zrobisz, tylko wymienić, potem gdy ropa się już ogrzeje to zatankuj zimową ropę do pełna, zresztą już tylko taka jest, dodaj desperatora do Diesli, najlepiej Skydd i powinno być dobrze.

Opublikowano

właśnie mam taki plan, o ile znajdę ciepły garaż w warszawie, bo to jest problem, sam nie posiadam, i ciężko znaleźć kogoś kto w taka pogode użyczy miejsca. skydd już mam nie wie czy lać teraz czy czekać aż się ogrzeje auto , z tego czo widzę to 40ml musze wlać na 40l ropy?

Opublikowano
właśnie mam taki plan, o ile znajdę ciepły garaż w warszawie, bo to jest problem, sam nie posiadam, i ciężko znaleźć kogoś kto w taka pogode użyczy miejsca. skydd już mam nie wie czy lać teraz czy czekać aż się ogrzeje auto , z tego czo widzę to 40ml musze wlać na 40l ropy?

Skydd'a zalej jak auto postoi w ciepłym.