Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B7 Avant AWX Quattro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 minut temu, misiek95 napisał:

Które to już zawieszenie w tym aucie? Chyba 6

To chociaż gładko idzie demontaż zawiasu ;)

Opublikowano
  • Autor
46 minut temu, kamil-vag napisał:

To chociaż gładko idzie demontaż zawiasu ;)

Jak wymiana kół w F1??

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Wpadła fajera pikowana do kompletu z gałką zmiany biegów 

20181201-130253.jpg

Opublikowano

No i pięknie wygląda teraz ;) ciągle myślę nad tym Concertem :P on odtwarza mp3 z płyty już ? 

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, kamil-vag napisał:

No i pięknie wygląda teraz ;) ciągle myślę nad tym Concertem :P on odtwarza mp3 z płyty już ? 

Odtwarza, ale szczerze mówiąc to tylko raz tej opcji użyłem. Mam cyfrową zmieniarkę w schowku i z niej odtwarzam muzyke :) Raczej mi ten concert nie przypadł do gustu- jakieś takie tandetne ma gałki i przyciski, nawet w porównaniu z najbiedniejszym chorusem 1din, którego miałem wcześniej. Jakoś dźwięku też lepsza w chorusie

Opublikowano
  • Autor

20181209-140923.jpg

Będzie rezane

Opublikowano

Fajna sprawa, nie mam porównania z innymi w b7 ale np gra cieplej niż Olufsenw  nowszych generacjach :P  A dwa dużoo odmładza wnętrze, warto :D 

Fajne auto :) 

Edytowane przez Shiver

Opublikowano

Jak wygląda przekładka z concerta na rns-e? Dużo rezania? Kodowania? 

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, BartoszSoldier napisał:

Jak wygląda przekładka z concerta na rns-e? Dużo rezania? Kodowania? 

Na pewno ja wywalam cały tunel środkowy i prowadze kabel do navi + 2 kable do wzmacniacza antenowego diversity, bo tak sobie wyciągnąłem z dawcy organów. Diversity można też podłączyć przejściówką, a gps można puścic chociażby progiem- gdyby ktoś nie chciał tunelu wywalać. Z tego co pamiętam to u kolegi w b6 podłączałem też cany do licznika- ale nie wiem czy w b7 też jest to konieczne. Zobaczymy :)

Opublikowano
14 minut temu, misiek95 napisał:

Na pewno ja wywalam cały tunel środkowy i prowadze kabel do navi + 2 kable do wzmacniacza antenowego diversity, bo tak sobie wyciągnąłem z dawcy organów. Diversity można też podłączyć przejściówką, a gps można puścic chociażby progiem- gdyby ktoś nie chciał tunelu wywalać. Z tego co pamiętam to u kolegi w b6 podłączałem też cany do licznika- ale nie wiem czy w b7 też jest to konieczne. Zobaczymy :)

Czyli ogólnie filozofii nie ma... A jak z kostkami? 

Opublikowano
  • Autor
12 minut temu, BartoszSoldier napisał:

Czyli ogólnie filozofii nie ma... A jak z kostkami? 

Jak przechodzisz z concerta 2 din to wsio pasuje (tak mi sie wydaje przynajmniej jak patrzyłem na schematy). Jak z 1 din, to potrzebna przejściówka

Opublikowano
7 minut temu, misiek95 napisał:

Jak przechodzisz z concerta 2 din to wsio pasuje (tak mi sie wydaje przynajmniej jak patrzyłem na schematy). Jak z 1 din, to potrzebna przejściówka

Tak, chodziło mi z 2 Din tak jak w Twoim przypadku, elegancko ;)

Opublikowano
  • Autor

Udało sie RNS'a posadzić na miejscu. Oryginalny przedłużacz gps podłączony w miejscu małej navi w bagażniku + 2 przewody do anteny oryginalne i wszystko śmiga. Wzmacniacz nieoryginalny też jest zasilony wzbudzeniem, żadnego problemu nie ma- wbrew temu co wyczytałem gdzieś tu na forum. Rozkodowany i spolszczony jeszcze zanim poskładałem tunel 

20181216-154942.jpg

Przy okazji rezania wpadły też inne zabawki fajne. Podgrzewane skóry + klimatronic + wiązka no i elektryka tylnych szyb. ro***erducha była konkretna a podłączenie tego na oryginalnych wiązkach pociętych z innego auta dosyć czasochłonne ale udało sie ogarnąć wszystko na tip top. Fotele ze schowkami i siateczkami z tyłu. Pakiet światło pod fotelami i w boczkach tak jak fabryka dała.

20181215-110419.jpg

20181218-104514.jpg

20181218-104531.jpg

20181218-104537.jpg

20181218-104611.jpg

20181218-104552.jpg

20181218-104620.jpg

Jeszcze tylko wymienić dekory na nie porysowane i dywanik kierowcy naprawić i będzie w środku fajnie?

Opublikowano
  • Autor
Teraz, kamil-vag napisał:

Sam rozkodowałeś/spolszczyłeś ?

No to ładnie doposażyłeś ^^

Tak, prosta sprawa. Wszystko w necie jest.

Jeszcze taką fotke w nocy zrobiłem. Jest tych swiatełek już więcej niż w b5 miałem 

20181217-195954.jpg

Opublikowano

Grubo... Fakt, jak rozbierać tak auto, to lepiej zrobić wszystko za jednym razem: podświetlenia nóg, drzwi, elektryka tył, bose, rns i od razu kamerkę cofania można walnąć :D

Opublikowano
  • Autor

Ide za ciosem bo jak nie skończe teraz tych modów to już tak zostanie na rok? Moduł BT wymieniony na full opcje z 2011r.

20181219-132424.jpg

20181219-144614.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Nie dałem rady do końca zimy wytrzymać na kondoniastych biedronkach 16 cali. Nie da sie tak jeździć?

Wpadły 18' włoskie podjebki rs4 look ale całkiem fajne bo et 35 i siadają bez dystansu :) Oponki nexen winguard 235 40 18. 

Jak je zobaczyłem w ogłoszeniu to od razu pomyślałem "aaa pryśnie sie na srebrno co za problem" Ale jak tak przyłożyłem do auta to kurde zmieniłem zdanie. Siadły jak złoto.:evil: Auto brudne bo mrozy nie odpuszczają a jeździć trzeba.

20190122-141943.jpg

Walczyłem ze stukaniem w zawieszeniu. Wpadły górne poduszki amorków lemfordera.

20190116-103130.jpg

Podejrzewałem też problem z tulejkami w zwrotnicach, naprowadził mnie na to kolega @wesz82. Szukałem zwrotnic dłuuugo i przewaliłem chyba z 5 kompletów bo w każdym co mi nie pasowało. W końcu udało sie znaleźć fajny komplet. Wyglądają najsolidniej ze wszystkich odlewów. Gdyby ktoś chciał po numerach znaleźć to 257H i 258H końcówki. Mają takie dwa żeberka wzmacniające po długości z tyłu umieszczone. Sprawiają wrażenie solidniejszych niż wszystkie inne które miałem w rękach (a miałem nawet z s4) .

20190108-095436.jpg

Opublikowano
9 godzin temu, misiek95 napisał:

Nie dałem rady do końca zimy wytrzymać na kondoniastych biedronkach 16 cali. Nie da sie tak jeździć?

Wpadły 18' włoskie podjebki rs4 look ale całkiem fajne bo et 35 i siadają bez dystansu :) Oponki nexen winguard 235 40 18. 

Jak je zobaczyłem w ogłoszeniu to od razu pomyślałem "aaa pryśnie sie na srebrno co za problem" Ale jak tak przyłożyłem do auta to kurde zmieniłem zdanie. Siadły jak złoto.:evil: Auto brudne bo mrozy nie odpuszczają a jeździć trzeba.

20190122-141943.jpg

Walczyłem ze stukaniem w zawieszeniu. Wpadły górne poduszki amorków lemfordera.

20190116-103130.jpg

Podejrzewałem też problem z tulejkami w zwrotnicach, naprowadził mnie na to kolega @wesz82. Szukałem zwrotnic dłuuugo i przewaliłem chyba z 5 kompletów bo w każdym co mi nie pasowało. W końcu udało sie znaleźć fajny komplet. Wyglądają najsolidniej ze wszystkich odlewów. Gdyby ktoś chciał po numerach znaleźć to 257H i 258H końcówki. Mają takie dwa żeberka wzmacniające po długości z tyłu umieszczone. Sprawiają wrażenie solidniejszych niż wszystkie inne które miałem w rękach (a miałem nawet z s4) .

20190108-095436.jpg

Jakie objawy ?