Dawidepd Opublikowano 4 Maja 2017 Opublikowano 4 Maja 2017 Panowie takie pytanie dziś wychodząc z domu wybieram się do pracy. Wsiadam do auta włączam zapłon a tam komunikat przy km service oil. Wcisnąłem guzik i nie ma . Moje pytanie co to oznacza. Gdzieś czytałem że wymianę oleju. Olej wymieniałen w grudniu. Zrobiłem max 6 tysięcy. Olej to valvoline 10 w 40. . Kto podpowie co może być?
Arek8888 Opublikowano 4 Maja 2017 Opublikowano 4 Maja 2017 To tylko komunikat serwisowy, że pora na zmianę oleju. Wyświetla się niezależnie od tego czy wymienisz olej. Z tego co mi wiadomo, można vagiem ustawić ilość kilometrów po których wyświetli Ci się ten komunikat.
Dawidepd Opublikowano 4 Maja 2017 Autor Opublikowano 4 Maja 2017 36 minut temu, Arek8888 napisał: To tylko komunikat serwisowy, że pora na zmianę oleju. Wyświetla się niezależnie od tego czy wymienisz olej. Z tego co mi wiadomo, można vagiem ustawić ilość kilometrów po których wyświetli Ci się ten komunikat. Czyli nie mam co się bać tylko usunąć go?
Arek8888 Opublikowano 4 Maja 2017 Opublikowano 4 Maja 2017 Tu masz instrukcję, sprawdź czy masz to samo http://www.instrukcja.pl/i/audi_a4_instrukcja_kasowania_inspekcji_serwisowych
Dawidepd Opublikowano 4 Maja 2017 Autor Opublikowano 4 Maja 2017 Mam program i kabel jutro zobaczę czy są jakieś błędy
Undisclosed Opublikowano 4 Maja 2017 Opublikowano 4 Maja 2017 Nie ma związanych z tym żadnych błędów To jest stworzone z myślą o aso, żeby przy każdej wymianie oleju ustawiali w komputerze interwał z powiadomieniem dla kierowcy o następnej wymianie. Nikt tego nie robi teraz i powiadomienie wyskakuje cyklicznie tak jak podano w instrukcji
Arek8888 Opublikowano 4 Maja 2017 Opublikowano 4 Maja 2017 Zorientuj się i jak podłączysz pod vaga to zmień sobie od razu interwał kilometrów aby nie wyświetlił Ci tego znowu po 10000 km
Dawidepd Opublikowano 4 Maja 2017 Autor Opublikowano 4 Maja 2017 49 minut temu, Arek8888 napisał: Zorientuj się i jak podłączysz pod vaga to zmień sobie od razu interwał kilometrów aby nie wyświetlił Ci tego znowu po 10000 km A powiesz jak to zrobić mniej więcej krok po kroku? Wielkie dzięki. I sory za spam. Ale lepiej robić wszystko na bieżąco.
Arek8888 Opublikowano 4 Maja 2017 Opublikowano 4 Maja 2017 Jeśli dobrze pamiętam to tak: "Licznik" -> "Adaptacja" -> kanał 10 -> wpisujesz nową wartość w zależności jaki interwał chcesz ustawić (przykładowo jak wpiszesz 15 to będzie 15000 km). Mogę dobrze nie pamiętać, robiłem to tylko raz i to ponad rok temu, ale mniej więcej tak to wygląda.
Arek8888 Opublikowano 4 Maja 2017 Opublikowano 4 Maja 2017 Ja z takim komunikatem jeździłem chyba z dwa miesiące i usunąłem ją przy okazji
Dawidepd Opublikowano 4 Maja 2017 Autor Opublikowano 4 Maja 2017 Godzinę temu, Arek8888 napisał: Ja z takim komunikatem jeździłem chyba z dwa miesiące i usunąłem ją przy okazji Jakim programem to robisz bo mam vag i vcds. Na tych bym chciał to zrobić
wyzyk83 Opublikowano 4 Maja 2017 Opublikowano 4 Maja 2017 w 99 chyba bez vaga dasz radę https://www.youtube.com/watch?v=ZNf8JiZg95w
Undisclosed Opublikowano 5 Maja 2017 Opublikowano 5 Maja 2017 14 godzin temu, wyzyk83 napisał: w 99 chyba bez vaga dasz radę Owszem, ale usuniesz pojedynczy komunikat, a interwał zostaje bez zmian. Nie o tym mówimy. 16 godzin temu, Dawidepd napisał: Jakim programem to robisz bo mam vag i vcds. Na tych bym chciał to zrobić "(...)VCDS (dawniej pod nazwą VAG-COM)..."
Dawidepd Opublikowano 5 Maja 2017 Autor Opublikowano 5 Maja 2017 Dnia 4.05.2017 o 14:48, Arek8888 napisał: Jeśli dobrze pamiętam to tak: "Licznik" -> "Adaptacja" -> kanał 10 -> wpisujesz nową wartość w zależności jaki interwał chcesz ustawić (przykładowo jak wpiszesz 15 to będzie 15000 km). Mogę dobrze nie pamiętać, robiłem to tylko raz i to ponad rok temu, ale mniej więcej tak to wygląda. Licznik? Nie ma takiej pozycji
wyzyk83 Opublikowano 5 Maja 2017 Opublikowano 5 Maja 2017 (edytowane) jak masz vaga to instruments jak vcds lub polski vag to licznik skasuj jak ci pokazałem na filmiku pewnie domyślnie masz co 15tyś to po co kombinować Edytowane 5 Maja 2017 przez wyzyk83
Rekomendowane odpowiedzi