retroav Opublikowano 13 Stycznia 2009 Opublikowano 13 Stycznia 2009 w mojej a4 1.8t aeb. Z tego co poczytałem zamiast kata dajemy rurkę 2.5" i musi być zachowany kąt , gdzie w wawce udzerzyć z wymianą , co bym nie musiał specjalnie tlumaczyc co i jak maja zrobic , znacie jakies sprawdzone miejsca? Jakie wiażą sie koszty z wymianą i czy można w roliczeniu zostawić starego kata?
Norbi Opublikowano 13 Stycznia 2009 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Chesz wymienić, czy wyciąć w ogóle?
retroav Opublikowano 13 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2009 Chcę wyciąć kata i wstawić rurkę bo to podobno najlepsze rozwiązanie[br]Dopisany: 13 Styczeń 2009, 15:37_________________________________________________Dzwoniłem do firmy el-tec z piastowa , Panowie wiedzieli o co chodzi jeśli chodzi o flansze itp. przerabiali już ten temat w a4.Podobno 3-4 godziny roboty koszt ok 350zł z częściami.Nie za drogo to???
Norbi Opublikowano 13 Stycznia 2009 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Wycięcie kata i wspawanie rury zrobi Ci każdy tłumikarz. Ceny od 30-80 zł. Z droższymi się nie spotkałem.
Squeezer Opublikowano 14 Stycznia 2009 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Witam, Ja też szukam takiego dobrego miejsca w Wawie do wycięcia kata i wstawienia rurki. Jakieś konkretne namiary na dobrego tlumikarza który wiec o co chodzi byłyby super. Dzieki
Norbi Opublikowano 14 Stycznia 2009 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Nie musicie nic wyjątkowego szykać, tu nie ma żadnej filozofii, wycinasz katalizator i wspawujesz kawałek rury. Każdy kto robi tłumiki musi to zrobić dobrze.
rav Opublikowano 14 Stycznia 2009 Opublikowano 14 Stycznia 2009 A co z problemem błędu który sie pojawia, po wycięciu katalizatora, gdy za nim jest sonda lambda ?
wustyle Opublikowano 14 Stycznia 2009 Opublikowano 14 Stycznia 2009 albo podnosisz sonde lekko w gore zeby strumnien spalin nie walil bezposrednia w nia, albo pogodz sie z wlaczona kontrolka "check engine"
retroav Opublikowano 14 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2009 wlaśnie o tym mowa chce uderzyc do kogos kto mi zrobi to na tip-top , mysle ze zwykly tlumikarz nie wie ze rurka ma byc 2,5" pod katem , a i tez nie chcialbym miec pozniej wywalanych bledow przez ECU.
Squeezer Opublikowano 15 Stycznia 2009 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Mam tak samo. Czakamy na konkretne namiary! Dzieki.
razk Opublikowano 15 Stycznia 2009 Opublikowano 15 Stycznia 2009 ja ostatnio bylem sie dowiadywac i gosc powiedzial mi 50 zł jak dla mnie bomba bo mam w V6 katalizatory. na dodatek w ta cene wliczona jest rura
retroav Opublikowano 15 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2009 teraz za kata weźmiesz 1/3 tego co pół roku temu , przykładowo w sierpniu sprzedawalem z golfa IV bez problemu przytuliłem 250zł teraz ok 80zł warty , z mojej a4 do 100zł.O co chodzi platyna tak staniała? Wracając do tematu nikt nie jest wstanie polecić zakładu co by się znał na rzeczy i w miarę tanio wymienił kata na rurkę wszyscy sami robicie czy nie wycinacie swoich katalizatorów
Dev Opublikowano 15 Stycznia 2009 Opublikowano 15 Stycznia 2009 albo podnosisz sonde lekko w gore zeby strumnien spalin nie walil bezposrednia w nia, albo pogodz sie z wlaczona kontrolka "check engine" :oklaski: :oklaski: :oklaski: :sick3: :sick3: :sick3: :sick3: :sick3:
razk Opublikowano 16 Stycznia 2009 Opublikowano 16 Stycznia 2009 a tak na marginesie, co na takie rozwiazanie diagnosci?
retroav Opublikowano 16 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2009 Powiem Wam że w moim rodzinnym mieście bo tam robię przeglądy to sprawdzają jak chcesz , pojechalem kiedyś audi starym cygarem zagazowana była , ale bez żadnych papierów od LPG wszystko bez najmniejszych problemów a i gratis do wyboru zestaw kluczy lub szampan
Norbi Opublikowano 17 Stycznia 2009 Opublikowano 17 Stycznia 2009 U mnie katy były 4 wywaliłem 2 i dwa pozostałe robią za głowne
Squeezer Opublikowano 19 Stycznia 2009 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Z uporem maniaka powtórze : macie jakieś namiary na konkretny zakład, który robi dobrze...takie rzeczy? S.
Dev Opublikowano 19 Stycznia 2009 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Powiem Wam że w moim rodzinnym mieście bo tam robię przeglądy to sprawdzają jak chcesz , pojechalem kiedyś audi starym cygarem zagazowana była , ale bez żadnych papierów od LPG wszystko bez najmniejszych problemów a i gratis do wyboru zestaw kluczy lub szampan no i nie ma sie co dziwić ze dziura ozonowa sie powieksza
retroav Opublikowano 20 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2009 No i co Warszawa duże miasto nikt nie może nikogo polecić
Usul Opublikowano 16 Lutego 2009 Opublikowano 16 Lutego 2009 Dołączam się do prośby, bo też chętnie bym sobie tak zoperował niunie.. Tylko gdzie ? Jakiś namiar tel lub adresowy ?
Rekomendowane odpowiedzi