Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[AVF, Q, Avant] Czarne wozidło. BBS 17. Na sprzedaż.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
6 minut temu, jedrekx napisał:

z innej beczki.. kiedy s-line zewnętrzny? :decayed:

Listwy na drzwiach juz sa ;-)

Jak sie cos trafi to zobaczymy, aczkolwiek z przodu widzialbym zderzak z S4...

Opublikowano
W dniu 10.02.2020 o 14:02, trepek napisał:

aczkolwiek z przodu widzialbym zderzak z S4...

Właśnie zakupiłem kompletny .:whistling: Bedzie na przyszły sezon .:naughty:

Opublikowano
  • Autor
5 godzin temu, dekiel 13 napisał:

Właśnie zakupiłem kompletny .:whistling: Bedzie na przyszły sezon .:naughty:

Prosisz się o bana :banan::decayed:

Gratki zakupu!

Opublikowano
22 godziny temu, trepek napisał:

Prosisz się o bana :banan::decayed:

Gratki zakupu!

Dzięki , okazja była bo jest cały z belką odkręcony z esy. O wiele trudniej dostać tylny. :guma:

Opublikowano
  • Autor
9 godzin temu, dekiel 13 napisał:

Dzięki , okazja była bo jest cały z belką odkręcony z esy. O wiele trudniej dostać tylny. :guma:

Trochę szkoda dać mi na zderzak +2k zł :/ Może kiedys coś fajnego się trafi :)

Dzisiaj tojtolet został z @trepkowa w domu a ja do pracy pojechałem A4. Trzeba przyznać, że b6 na zawiasie BA i bardzo lekkich alufelgach prowadzi się jak ponton:cool1: Jedziesz i nie czujesz dziur.

Opublikowano

Czekam na fotki ^^

Opublikowano
  • Autor

Wejscie na kule haka zapuszczone odrdzewiaczem :)

9535A337-ACD2-4224-AB38-1E524037F8E1.jpeg

Ktos zgadnie co to?

Edytowane przez trepek

Opublikowano

Pewno niedopita cola  ;)

Opublikowano
  • Autor
14 minut temu, staniek napisał:

Pewno niedopita cola  ;)

Pepsi :)

Godzine w tej "zupie" moczyłem śrubkę dla sprawdzenia czy to działa i kurde - działa! Zostawiam to wszystko na dwa dni, później przejadę jakimś wyciorkiem, odtłuszczę i nasmaruję. Będzie na kolejne 20 lat :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Dobrze, ze się wziąłem za hamulce z tyłu. Bo to, co zobaczylem, zmrozilo mnie!

A miesiąc temu byłem na przęglądzie. To by tłumaczyło dziwne zacieki na feldze w tym kole...

IMG_4704.JPG

IMG_4709.JPG

IMG_4715.JPG

Edytowane przez trepek

Opublikowano
  • Autor

Nie ma nic przyjemniejszego niż odkręcanie 17 letnich śrub...

Straty:

- czujnik ABS,

- tuleja wahacza tylnego górnego.

Ale jarzma zdemontowane!

Opublikowano
15 godzin temu, trepek napisał:

Nie ma nic przyjemniejszego niż odkręcanie 17 letnich śrub...

Straty:

- czujnik ABS,

- tuleja wahacza tylnego górnego.

Ale jarzma zdemontowane!

@Dev zawsze powtarza. Do śrub mocujących jarzmo w tylej osi tylko ostry przecinak i duży młotek :)

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, cysiek18 napisał:

@Dev zawsze powtarza. Do śrub mocujących jarzmo w tylej osi tylko ostry przecinak i duży młotek :)

@Dev zawsze dobrze prawi ;-) Ale w przypadku quattro nie ma jak podejsc z przecinakiem i trzeba zwrotnice wyjac. I mimo po wyjeciu zwrotnicy grzalem sruby, stukalem i nic, trzeba kątówką było ciąć.

Opublikowano

Jak miałeś kłopot z jarzmami to wystarczy zdjąć tarcze, da się. A potem uciąć Jarzma przy srubach szlifierką. Jarzma kupisz za grosze Plus nowe sruby

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, Dev napisał:

Jak miałeś kłopot z jarzmami to wystarczy zdjąć tarcze, da się. A potem uciąć Jarzma przy srubach szlifierką. Jarzma kupisz za grosze Plus nowe sruby

Tarcze zdjąłem a nawet z tej strony, gdzie mam problem z wahaczem, odkręciłem zwrotnice :) Tylko jak to ja chciałem zrobić za dobrze i chciałem wyjąć zwrotnice aby je wyczyścić z rdzy i pomalować. No i teraz będę musiał całe sanki z tyłu zdejmowac :facepalm:

Składam hamulce i jadę do garażu obok na kanał :)

8B571D7D-8195-4ECE-80FD-478CC381E831.jpeg

Edytowane przez trepek

Opublikowano
  • Autor

Powoli do przodu. W przyszlym tygodniu jade na kanal, sciagam sanki i ogarniam caly zawias z tylu. Szkoda ze od razu nie robilem tego na kanale, tak to troche robota glupiego.

F872387E-8348-4C3A-AE4B-B314A23A9296.jpeg

Opublikowano

Wyszło jak wyszło, ale tak to byś się pewnie prędko na ten tylni zawias nie zdecydował -  będzie już kolejny temat z głowy hehe :)

Wymiana tulei czy całe nowe zawiasy ? ? ? 

Opublikowano

Kup całe sanki używki i na spokojnie składaj bo to nie jest robota na dwa dni.

No i pytanie czy chcesz zrobić wszystko od a do z czy tylko częściowo. Bo jak całość to tylko drugie sanki i na spokojnie ogarnianie. 

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, kamil-vag napisał:

Wyszło jak wyszło, ale tak to byś się pewnie prędko na ten tylni zawias nie zdecydował -  będzie już kolejny temat z głowy hehe :)

Wymiana tulei czy całe nowe zawiasy ? ? ? 

Myślę aby wymienić wszystkie tuleje ale bez tych w sankach a same sanki dać do piaskowania. Górne wahacze kupię nowe bo na moich ruda tańczy jak szalona ;-) Przeglądałem ceny to wahacz Moge jest po 140-150zł a np. Delphi za 90zł (gdzie takiego delphi pewnie miałbym za połowę ceny :p).

30 minut temu, MaTeo85 napisał:

Kup całe sanki używki i na spokojnie składaj bo to nie jest robota na dwa dni.

No i pytanie czy chcesz zrobić wszystko od a do z czy tylko częściowo. Bo jak całość to tylko drugie sanki i na spokojnie ogarnianie. 

Myślałem też o tym ale w mojej okolicy nie ma ciekawych sanek do quattro a te co są, to są w gorszym stanie niz moje więc wypiaskuje swoje. Generalnie jak nie będzie potrzeby to nie chciałbym ruszać tulei w sankach.

Chcę się wyrobić z pracą w 2 tygodnie, zobaczymy :) Dzisiaj skladanie tylniego zawiasu z hamulcami zajęło mi 2 i pół godziny więc luzik :) Muszę tylko odpowietrzyć hamulce i w poniedziałek ściągam zawias.

Jak najlepiej zacząć? Od odkręcenia wału a później tył na kobyłki?

Edytowane przez trepek

Opublikowano

Tuleje w sankach też bym zrobił koszt niewielki a będzie spokój, to są tuleje gumowo-olejowe więc już że starości sam olej nie trzyma parametrów. Nowa tuleja z Lema to ok 60zl.

Wyprasowanie nie jest łatwe bo sanki mają lekki kołnierz i bez prasy się nie da podejść za bardzo. Można rozciąć gumę i wydłubać środek, a zewnętrzna część tuleji rozciąć brzeszczotem i zawinąć do środka. (Żeby nie dostać olejem w oczy lepiej robić to w okularach).

Tuleje dolnego dużego wahacza to raczej z meyle tylko zostają bo Lem już nie robi tych co są od wewnętrznej strony. Nie pamiętam teraz czy przednia czy tylna jest podwójna czyli na jeden wahacz trzeba kupić 2 sztuki. Jak chcesz sam wyciskać tuleje to warto mieć coś do wyciskania tulejek o średnicy 45mm ja miałem zestaw gdzie było 44 lub 46 i niestety nie było idealnie, z tym że wszystko robiłem domowymi sposobami bez prasy.