Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Podświetlane klamki bez ori wiązki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Siemka, chciałbym sobie podłączyć podświetlane klamki bez oryginalnej wiązki.  I z tąd moje pytanie; jak, a dokładniej gdzie to podłączyć,  wiem, że napewno do silniczka od szyby tylko które to PIN'y?. Silniczki zwykłe bez obsługi składanych lusterek. Poza podłączeniem trzeba jeszcze coś kodować?

Edytowane przez BartriczkoSM
Opublikowano

Ja u siebie podłączyłem do podświetlenia przycisków szyb. Odłączasz kostkę od przycisku i sprawdzasz na których pinach pojawia się napięcie po włączeniu świateł.

Opublikowano

Próbowałem tak zrobić, ale na żadnym kabelku od przełącznika szyby nie ma plusa...

Poza tym wolałbym, żeby klamki były podświetlane nie tylko po włączeniu świateł.

Opublikowano

Szukałem już w tym temacie, lecz to są schrmaty na tył,  a ja potrzebuje na przód 

Opublikowano

Kolory kabli powinny być takie same

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Zgadza się,  tylko ja nie mam tych kabli,  i chciałbym je dołożyć,  więc potrzebuję rozpiskę pinów w silniczkach.

Opublikowano

Nie masz kabli do przelacznika szyby? Opisane są kolorami. Do nich się wepnij z podswietleniem klamki

Opublikowano

No nie bardzo,  z tyłu mam korby, więc nie mam podświetlanych przełączników szyb i żaden z powyższych schematów mi nie pomaga. Potrzebuję konkretnie rozpiskę pinów z silniczkow z przodu,  albo jakieś zdjęcie czy coś jak to wygląda w oryginale. 

Opublikowano

Na tyl z korbami tez tam sa schematy. Musisz pociągnąć kabel od kostki w slupku drzwi.

Opublikowano

Wszystko się zgadza, ale w przypadku tyłu.  A mi chodzi cały czas o przód :decayed:  Więc nadal nie otrzymałem satysfakcjonującej odpowiedzi.

Opublikowano

Napisalem Ci przeciez ze podlaczasz między przełącznik a masę, dotyczy to też przodu, + na niebiesko-brazowy, - na brązowy. Poszukaj w wiązce takich kolorów kabli.

Opublikowano (edytowane)

ja u siebie przód elektryczne szyby podłączyłem pod przycisk opuszczania szyb a tył mam korby i ciągłem kabel pod podświetlenie kratki nawiewu

a podświetlenie klamki zrobiłem z czerwonej taśmy led

działa po włączeniu postojówek

Edytowane przez wyzyk83