BartriczkoSM Opublikowano 14 Czerwca 2017 Opublikowano 14 Czerwca 2017 (edytowane) Siemka, chciałbym sobie podłączyć podświetlane klamki bez oryginalnej wiązki. I z tąd moje pytanie; jak, a dokładniej gdzie to podłączyć, wiem, że napewno do silniczka od szyby tylko które to PIN'y?. Silniczki zwykłe bez obsługi składanych lusterek. Poza podłączeniem trzeba jeszcze coś kodować? Edytowane 14 Czerwca 2017 przez BartriczkoSM
Tracer39 Opublikowano 14 Czerwca 2017 Opublikowano 14 Czerwca 2017 Ja u siebie podłączyłem do podświetlenia przycisków szyb. Odłączasz kostkę od przycisku i sprawdzasz na których pinach pojawia się napięcie po włączeniu świateł.
BartriczkoSM Opublikowano 14 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2017 Próbowałem tak zrobić, ale na żadnym kabelku od przełącznika szyby nie ma plusa... Poza tym wolałbym, żeby klamki były podświetlane nie tylko po włączeniu świateł.
bobikos Opublikowano 15 Czerwca 2017 Opublikowano 15 Czerwca 2017 https://portal.a4-klub.pl/a4-b6b7-montaz-elektrycznych-podnosnikow-tylnych-szyb/ tu masz schematy
BartriczkoSM Opublikowano 16 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2017 Szukałem już w tym temacie, lecz to są schrmaty na tył, a ja potrzebuje na przód
bobikos Opublikowano 16 Czerwca 2017 Opublikowano 16 Czerwca 2017 Kolory kabli powinny być takie sameWysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
BartriczkoSM Opublikowano 16 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2017 Zgadza się, tylko ja nie mam tych kabli, i chciałbym je dołożyć, więc potrzebuję rozpiskę pinów w silniczkach.
bobikos Opublikowano 16 Czerwca 2017 Opublikowano 16 Czerwca 2017 Nie masz kabli do przelacznika szyby? Opisane są kolorami. Do nich się wepnij z podswietleniem klamkiWysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
BartriczkoSM Opublikowano 16 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2017 No nie bardzo, z tyłu mam korby, więc nie mam podświetlanych przełączników szyb i żaden z powyższych schematów mi nie pomaga. Potrzebuję konkretnie rozpiskę pinów z silniczkow z przodu, albo jakieś zdjęcie czy coś jak to wygląda w oryginale.
bobikos Opublikowano 16 Czerwca 2017 Opublikowano 16 Czerwca 2017 Na tyl z korbami tez tam sa schematy. Musisz pociągnąć kabel od kostki w slupku drzwi.Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
BartriczkoSM Opublikowano 16 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2017 Wszystko się zgadza, ale w przypadku tyłu. A mi chodzi cały czas o przód Więc nadal nie otrzymałem satysfakcjonującej odpowiedzi.
bobikos Opublikowano 16 Czerwca 2017 Opublikowano 16 Czerwca 2017 Napisalem Ci przeciez ze podlaczasz między przełącznik a masę, dotyczy to też przodu, + na niebiesko-brazowy, - na brązowy. Poszukaj w wiązce takich kolorów kabli.Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
wyzyk83 Opublikowano 16 Czerwca 2017 Opublikowano 16 Czerwca 2017 (edytowane) ja u siebie przód elektryczne szyby podłączyłem pod przycisk opuszczania szyb a tył mam korby i ciągłem kabel pod podświetlenie kratki nawiewu a podświetlenie klamki zrobiłem z czerwonej taśmy led działa po włączeniu postojówek Edytowane 16 Czerwca 2017 przez wyzyk83
Rekomendowane odpowiedzi