Opublikowano 6 Listopada 20178 l No dzięki. Czyli nie jest to integralna część a tylko oznaczenie. Nie będzie problemu.
Opublikowano 6 Listopada 20178 l Może nie ukradli tylko zapomnieli zamontować. Chociaż jak oddałem Passat a do serwisu to po odbiorze miałem dziwne wrażenie, że mam inne dekielki VW w kołach niż miałem pierwotnie. Takie bardziej zniszczone. Może bym nie zauważył ale piąty dekielek, nigdy nie używany i leżący w bagażniku przy kole zapasowym, tez miał ślady używania (a nigdy nie był używany!). Myślałem, że w serwisach nie robią takich numerów. Za rękę nie złapałem więc mogę się mylić.
Opublikowano 6 Listopada 20178 l 48 minut temu, krzychu252 napisał: Może nie ukradli tylko zapomnieli zamontować. Chociaż jak oddałem Passat a do serwisu to po odbiorze miałem dziwne wrażenie, że mam inne dekielki VW w kołach niż miałem pierwotnie. Takie bardziej zniszczone. Może bym nie zauważył ale piąty dekielek, nigdy nie używany i leżący w bagażniku przy kole zapasowym, tez miał ślady używania (a nigdy nie był używany!). Myślałem, że w serwisach nie robią takich numerów. Za rękę nie złapałem więc mogę się mylić. Robią numery, chociaż ukradli powinno być w „”. Intencji zgadywać nie będę. ale różni są ludzid. Mi jakiś bałwan teraz na parkingu otarł tył, aż plastik ułamał i spierdzielił oczywiście. I bede musial Niuni wymieniać zderzak
Opublikowano 6 Listopada 20178 l Przy okazji zapytam o "pedał gazu": czy jest różnica w twardości w zależności od wyboru trybu Audi drive select? Mam wrażenie że pedał gazu jest za miękki.
Opublikowano 6 Listopada 20178 l 9 minut temu, krzychu252 napisał: Przy okazji zapytam o "pedał gazu": czy jest różnica w twardości w zależności od wyboru trybu Audi drive select? Mam wrażenie że pedał gazu jest za miękki. W twardości jako takiej nie odczułem żadnej różnicy. Inna jest reakcja na gaz - to na pewno. Ale obciążenie się nie zmienia. Podjedź do salonu i przejedź się innym z tym samym silnikiem - tak najlepiej zrobić.
Opublikowano 6 Listopada 20178 l 4 godziny temu, Kosmita napisał: W twardości jako takiej nie odczułem żadnej różnicy. Inna jest reakcja na gaz - to na pewno. Ale obciążenie się nie zmienia. Podjedź do salonu i przejedź się innym z tym samym silnikiem - tak najlepiej zrobić. Potwierdzam, różnicy w oporze na pedale gazu nie ma. Zmienia się wyłącznie reakcja na gaz w różnych trybach. Komputer dobiera inne parametry przy tym samym skoku pedału np. 30%.
Opublikowano 26 Listopada 20178 l Hej wszystkim Czy dla posiadacza A5 też znajdzie się tutaj miejsce? Właśnie czekam na dopięcie umowy Przy okazji zapytam: na jakich felgach będziecie jeździć w zimie? Zamówiłem auto na 19 calach częściowo polerowanych (jak na zdjęciu) i teraz się martwię, że sól mi je zniszczy...
Opublikowano 26 Listopada 20178 l Letnie mam 245/35R19 i na zimę myślę o 225/45R18 lub 235/45R18 (trochę za duże) Michelin CrossClimate+ Edytowane 26 Listopada 20178 l przez krzychu252
Opublikowano 27 Listopada 20178 l Temat dotyczy b9. A4 i a5 to technicznie bardzo podobne samochody a w większości wypdków takie same. także zapraszamy. Ja kupiłem oponki zimowe i na jednych felgach jeżdżę - oczywiście 19”. Edytowane 27 Listopada 20178 l przez Kosmita
Opublikowano 27 Listopada 20178 l Autor Ja też jeżdżę na jednych felgach - 245x45/18. Jeśli chodzi o zniszczenie felg przez sól, to ja bym zapytał w dziale Detailing. Tam chłopaki na pewno się znają na rzeczy.
Opublikowano 27 Listopada 20178 l Dzięki Kosmita sowiq, w Audi pytać? nie wiedziałem że mają taki dział. Na akcesoriach powiedzieli że sól raczej nie zniszczy, ale jak będzie jakaś chemia to nie dają gwarancji... Swoją drogą widziałem, że np w Allianz jest ubezpieczenie od takich rzeczy (chyba 90zł kosztuje), więc może po prostu tym się zainteresuje.
Opublikowano 27 Listopada 20178 l Autor 2 godziny temu, switchpl napisał: sowiq, w Audi pytać? Bardziej myślałem o tym forum https://a4-klub.pl/forum/218-auto-detailing/ Edytowane 27 Listopada 20178 l przez sowiq
Opublikowano 29 Listopada 20178 l Dzień dobry Takie pytanie z ciekawości: czy do Wi-Fi w samochodzie używacie karty SIM w aucie i planu zakupionego u partnera Audi, czy raczej kupilsicie osobny SIM z abonentem na dane od innego dostawcy?
Opublikowano 29 Listopada 20178 l 1 minutę temu, zwierzakfm napisał: Dzień dobry Takie pytanie z ciekawości: czy do Wi-Fi w samochodzie używacie karty SIM w aucie i planu zakupionego u partnera Audi, czy raczej kupilsicie osobny SIM z abonentem na dane od innego dostawcy? Mi nawet nic Audi nie proponowało, że mogę u nich. Swoją drogą przy tej licencji na 3 lata mogliby dodać kartę z internetem, a nie rzucają takiego klienta - radź sobie sam. W BMW dają kartę i masz w ramach licencji. Tutaj niby licencje dają Ci w cenie nawigacji ale ta też kosztuje kilkanaście tysięcy więc mogliby uwzględnić w cenie kartę SIM na internet. W każdym razie ja kupiłem na firmę kartę Orange za 20 zł miesięcznie chyba mam 8 gb i starcza bez problemu. W samochodzie wszystkie telefony zawsze łączą się z WI-FI i ciągnie transfer z samochodu. Nigdy nic się nie wyczerpało.
Opublikowano 29 Listopada 20178 l 20 minut temu, zwierzakfm napisał: Dzień dobry Takie pytanie z ciekawości: czy do Wi-Fi w samochodzie używacie karty SIM w aucie i planu zakupionego u partnera Audi, czy raczej kupilsicie osobny SIM z abonentem na dane od innego dostawcy? Właśnie zamówiłem kartę z T-mobile - 10GB za 10zł co miesiąc i umowa na 10 miesięcy, podobno ma też jakiś pakiet roamingu. Jak podłączę wszystko to dam znać jak działa.
Opublikowano 29 Listopada 20178 l Autor Dokładnie tak jak pisze @Kosmita - dają licencję na Audi Connect (swoją drogą sama licencja do najtańszych nie należy), ale internet musisz sobie załatwić sam. Ja używam karty SIM z T-Mobile. Na zasięg nie narzekam. Chociaż kombinuję jak zrobić, żeby auto łapało zasięg w garażu podziemnym, żebym mógł zdalnie załączać webasto
Opublikowano 29 Listopada 20178 l 4 minuty temu, sowiq napisał: Chociaż kombinuję jak zrobić, żeby auto łapało zasięg w garażu podziemnym, żebym mógł zdalnie załączać webasto A masz PhoneBox'a? Bo wtedy masz też wzmacniacz sygnału. Mi na -1 łapie jedną kreskę ale czasem to nie wystarcza na komunikację z samochodem, a czasem wystarcza.. Inna metoda to wzmacniacz sygnału ale w bloku ciężko będzie bo trzeba antenę gdzieś zamontować i wtedy przenosisz sygnał do pomieszczenia.. Ale drogie to wychodzi. Z drugiej strony garaż nie powinien być ogrzewany..?
Opublikowano 29 Listopada 20178 l Autor Mam podwójnego pecha, bo parkuję na -2 , więc zasięgu praktycznie nie ma. Poza tym mam miejsce przy samym tunelu wentylacyjnym, czyli w najzimniejszym punkcie całego garażu